Brusestænger & -forhæng

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Et badeforhæng skaber stil og afskærmning på dit badeværelse

Hvis du ikke har en lukket brusekabine på dit badeværelse, kan der hurtigt sprede sig vand over hele gulvet. Derfor bør du opsætte et badeforhæng, så du kan afskærme vandet fra at ryge ud over det hele. Vand kan gøre gulvet glat og i længden danne kalkaflejringer på det. Silvan har et stort udvalg af bruseforhæng, så du kan finde det forhæng, du leder efter. Vores bruseforhæng passer både til brusesæt og badekar. Vi har dem i mange design, farver og størrelser, så du vil kunne finde et til din smag og størrelse på badeområdet.

Et godt alternativ til et badeforhæng er en brusevæg. Dette er mere en permanent installation end et bruseforhæng, men til gengæld kan en brusevæg være en flot tilføjelse i badeværelset. Hvad enten du vælger et bruseforhæng, en lukket brusekabine eller brusevægge, skal du huske en bademåtte. Især en skridsikker bademåtte er vigtig, da en sådan gør, at gulvet bliver mindre glat på gulvet i badeområdet. Det giver en bedre sikkerhed. Generelt er det rart at have en bademåtte, da du også kan bruge den til at tørre fødderne, efter du har været i bad.

Hvilket bruseforhæng skal du vælge?

Først og fremmest skal du vælge et bruseforhæng, der passer ind i dit badeværelse. Har du et badeværelse i klassisk stil med hvide farver, kan du vælge et bruseforhæng, der understreger denne stil. Det vil sige hvide eller halvtransparante forhæng. Vil du gerne eksperimentere lidt med stilen på badeværelset, kan du vælge farverige badeforhæng med sjove mønstre. F.eks. kan du vælge spændende mønstre såsom en skyline, et stenmønster og et mønster med blade. Et badeforhæng er altså en nem og billig måde at skabe en ny stil på badeværelset, hvis du gerne vil prøve noget nyt i indretningen.

Størrelse

Det er selvfølgelig helt centralt, at du vælger den rette størrelse til bruseforhænget. Du kan se størrelsen under det enkelte produkt. Højden på badeforhængene er i langt de fleste 200 cm, da det er en standardhøjde, som passer ind i de fleste badeværelser. Bredden kan du se i produktbeskrivelserne, men den vil enten være 120 cm eller 180 cm. Sørg for at måle nøje op, så du vælger et forhæng, der passer størrelsesmæssigt til badeområdet. Især er det irriterende at vælge et for lille bruseforhæng, da det så ikke afskærmer godt nok for vandet fra bruseren.

Hvilken brusestang skal du vælge?

En brusestang er naturligvis helt central for, at du kan få et bruseforhæng op. Men hvilken stang skal du vælge? Det afhænger meget af, hvordan dit badeværelse er indrettet. Skal du opsætte forhænget i et hjørne, kan du vælge en særlig hjørnestang. Her kan du vælge en brusestang, hvor du kan opsætte badeforhængsringe. Som alternativ kan du vælge en brusestang, hvor krogene på forhånd er integreret. Det er både rent æstetisk og praktisk et godt valg, da du så er fri for at skulle købe badeforhængsringe til stangen. Desuden kan du vælge et wiresystem, der elegant kan holde forhænget oppe.

Teleskopstang

Har du mulighed for at opsætte en brusestang imellem to vægge, kan du bruge en såkaldt teleskopstang. Der er mange fordele ved en teleskopstang. En af de største fordele er klart, at du er fri for at bore og skrue i væggene. Det kan nemlig være besværligt at montere en brusestang i en badeværelsesvæg med skruer. En teleskopstang skal du blot sætte den i spænd mellem væggene, hvorefter den er klar til at få monteret badeforhængsringe og forhæng. Du behøver heller ikke at bruge værktøj for at afmontere brusestangen, hvis du vælger en teleskopstang. Under det enkelte produkt kan du se, hvilken længde stangen har.

Paraplybrusestang

En paraplybrusestang er en helt særlig form for brusestang, som især passer godt ind på mindre badeværelser. Den hedder en paraplybrusestang, da den kan minde lidt om en paraply i forhold til, hvordan den skal åbnes. Du skal blot slå den ud, når du skal bruge den, hvorefter du kan gå i bad, uden at der ryger vand ud over det hele. Når den er slået sammen, fylder den kun meget lidt i rummet. Fordelen ved den er også, at du både får en stang og forhæng i ét køb. Den er rengøringsvenlig og ret nem at opsætte.

Sådan rengør og vedligeholder du et badeforhæng

Lad os være ærlige: Et badeforhæng er nok ikke lige det badeværelsestilbehør, som vi oftest får rengjort. Derfor er mange bruseforhæng kendetegnet ved at være beskidte og endda nogle gange jordslåede. Et beskidt badeforhæng giver ikke det bedste indtryk af et badeværelse, ligesom det kan lugte og skabe et dårligt indeklima. Dermed bør du jævnligt få rengjort dit badeforhæng, så det kan holde sig flot og rent. Derudover skal du sørge for, at forhænget ikke er for langt i forhold til højden på dit badeværelse. Det er nemlig især i bunden af forhænget, der kan ophobe sig skidt og fugt.

Du skal mindst én gang i kvartalet vaske forhænget i en vaskemaskine ved 40 grader (eller den temperatur, der står i manualen). Du kan med fordel vaske det sammen med håndklæderne. Husk at tørre det, før du begynder at bruge det igen. Har du problemer med, at bruseforhænget er jordslået, kan du rense det med Rodalon. Hvis der er meget kalk og gule pletter på badeforhænget, kan du lægge det i blød i en blanding med 3 dele vand og 1 del lagereddike. Lad forhænget være her i et par timer og skyl det bagefter med koldt vand eller sæt det til vask i en maskine bagefter.