Gardinstænger

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Gardinstænger til alle hjem

Gardiner er smukke til ethvert hjem - og så er de yderst praktiske. Gardiner er en del af et rums indretning og lukker effektivt lys ude om dagen og mørket om aftenen. For at du kan hænge dine gardiner op, skal du bruge gardinstænger. Hos SILVAN har vi både gardiner, gardinstænger og tilbehør, så du let kan montere det hele selv. Der findes mange forskellige gardinstænger alt efter smag og behag. Hvilke gardinstænger der er bedst til dig, kommer helt an på dit hjem og din stil. Hvis du ønsker et mere neutralt udtryk, er skinner måske bedst til dig. Vil du gerne have et mere traditionelt udtryk, hvor gardinstangen er med til at definere rummet, er stænger måske det bedste til dig.

I modsætning til traditionelle gardinstænger kan skinner monteres i både loft og vindue. Desuden er de ofte lette at tilpasse selv, hvis ikke de passer præcist i størrelsen til dit vindue. Gardinstænger fås i mange forskellige materialer, størrelser og udformninger. Du kan også få gardinstænger i mange forskellige farver, så de fremstår som en unik del af dit møblement og indretning. Gardinstænger bør også passe til dine gardiner. Har du meget lette gardiner og et moderne hus, er det ofte bedst med skinner eller minimalistiske gardinstænger. Har du lange og tunge gardiner i eksempelvis en gammel muremestervilla, er det flot med kraftige gardinstænger. Hvad der passer bedst, kommer dog også helt an på din indretning og rummets funktion.

Tips til gardinstænger

Der er mange gode tips, når det kommer til gardiner og gardinstænger. Gardinbredden bør eksempelvis altid være dobbelt så lang, som gardinstangens længde, ved gardiner med almindelige rynkebånd. Når du hænger din gardinstang op, skal den hænge så gardinets proportioner passer til vinduet. Gardinets længde bør enten gå til vindueskarmen eller til få centimeter fra gulvet. Brug desuden altid et lige antal hægter, når du skal fastgøre gardinerne til gardinstangen. Gardinstangen bør være mellem 8 og 10 cm længere end vinduesåbningens bredde. Når du hænger gardiner op, skal gardinstangens beslag desuden fastsættes ca. 7 cm over vinduets åbning.

Hvis dit vindues bredde går ud over vindueskarmen, bør du lade gardinstangen gå 3 til 4 cm længere ud end karmen. På den måde kan du nemlig let trække gardinet for og fra uden at vælte blomster og andre ting i vindueskarmen. En af grundende til, at en gardinstang også bør gå 3 til 4 cm ud fra væggen og være 8 til 10 cm længere end vinduets bredde, er for at få gardinet til at hænge pænt og helt lodret. Ellers kan man risikere, at gardinet giver en fornemmelse af, at det hænger ud i lokalet. Dette skyldes, at gardinfolderne fylder ud i rummet. Har du valgt tænger af messing eller træ, skal ringens øje placeres 2 til 3 cm over åbningen. På den måde kan man ikke se rynkebånd udefra.