Bordben

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Bordben – skab dit helt eget bord

Bordben er naturligvis nødvendige, hvis du skal lave dit eget bord. Uden bordben er det slet ikke muligt at have et bord, så det er vigtigt, at du køber bordben i god kvalitet. Desuden kan det være, at du har et bord, hvor et ben gået i stykker, så det skal udskiftes. Det kan være en fordel at udskifte et defekt bordben frem for at købe et helt nyt bord, da du på denne måde kan spare penge. Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af bordben i mange størrelser og materialer, så du kan finde de helt rette bordben.

Når du har fundet et bordben, som du gerne vil købe, har du forskellige muligheder for bestilling og levering. En mulighed er, at du kan bestille det til afhentning i en Silvan-butik via ”Click-and-collect”. Det kræver dog, at varen er på lager i den enkelte butik. Foretrækker du at få varen leveret til din hjemmeadresse eller et afhentningssted, er der også mulighed for dette. Det er under det enkelte produkt, at du kan se, hvilke leverings- og bestillingsmuligheder du har. Du er selvfølgelig også velkommen til at besøge en af vores Silvan-butikker i hele landet og se vores udvalg her.

Sådan finder du de rette bordben

Når du skal vælge bordben, skal du tage udgangspunkt i den type bord og bordplade, som du har. Bordbenene skal naturligvis falde i din smag, og så skal de helst også passe til bordpladens materiale og stil. Vi har dem i materialer som stål, træ og krom og i farver som hvid og sort. Dermed skulle der gerne være bordben til både spiseborde, arbejdsborde, sofaborde, TV-borde, eller hvor du nu skal bruge et bord. Skal du have ekstra tilbehør, kan du finde hjul, som du kan montere på nogle typer af bordben, så du nemt kan flytte rundt på bordet.

Det vigtigste i valget af bordben er at finde den rette størrelse. Størrelsen afhænger meget af, hvad du skal bruge bordet til. Bordben med en længde på 10-20 cm passer til møbler som kommoder, reoler og kasser, hvis du har brug for, at der skal være lidt luft under disse møbler. Har bordbenene en længde på 30-50 cm, er de gode til sofaborde, da et sofabord normalt er omkring 50 cm højt. Bordben på 70-90 cm er ideelle til spiseborde – det er lidt forskelligt, hvor høje spiseborde er, men typisk er de et sted mellem 70-80 cm.

Hvordan monterer du bordben?

Det er naturligvis vigtigt, at du monterer bordben, så benene sidder godt fast. Ofte kan et bord blive rykket rundt, og derfor er det endnu vigtigere, at benene er monteret helt fast. Til montering kan du finde særlige stilleskruer til bordben. Du kan finde dem i flere størrelser, så de passer til bordpladen. I produktbeskrivelsen kan du læse mere om længden og tykkelsen på skruerne og ud fra dette finde de helt rigtige skruer. Der er i udgangspunktet et beslag på enderne af bordbenene med huller i, så du nemt kan skrue benene fast på undersiden af bordpladen.

Se også i vores tilbehør til møbler

Ud over bordben forhandler vi også meget andet tilbehør til møbler. En type af tilbehør er filtpuder. Filtpuder skal placeres under bl.a. bordben eller andre former for møbelben. Hvis der ikke er filtpuder under bordben, kan du risikere, at gulvet bliver ridset eller får mærker. Ved hårde gulve – især trægulve – kan der afgives mærker eller ridser fra bordbenenes ender. Du kan nemt montere filtpuderne, da de er selvklæbende. Der er flere typer af filtpuder, og du kan finde dem i runde og firkantede former og i flere størrelser, så de kan passe til mange underlag.

Glidesøm kan du også finde i vores sortiment af tilbehør til møbler. Dog er glidesøm lidt anderledes end filtpuder, da de skal monteres ved at blive sømmet eller skruet fast i benene. Deres formål er det samme som filtpuder, da de beskytter gulvet fra ridser og mærker. Du kan desuden finde dupsko, der typisk skal sættes på stoleben, som også beskytter gulvet. Andet tilbehør i vores sortiment kan være dørkiler og dørstoppere, ligesom du også kan finde møbelsamleskruer og anslagsdæmpere samt meget andet tilbehør. Se i vores udvalg og find det tilbehør, som du har behov for.