Damprensere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Gør rent effektivt, allergivenligt og uden kemi med en damprenser

Du kender måske til bekymringer over at skulle bruge store mængder rengøringsmidler for at holde huset rent og flot. Mange rengøringsmidler indeholder nemlig en hel del kemi, som både kan fremkalde allergi og skabe et dårligt indeklima. Dog er det ofte nødvendigt at bruge rengøringsmidler i dagligdagen for at fjerne bakterier og skidt mest effektivt. Imidlertid findes der faktisk en rengøringsmetode, hvor du overhovedet ikke behøver at bruge nogen former for kemi – nemlig rengøring med en damprenser. En damprenser fjerner helt op til 99,99 % af almindelige husholdningsbakterier på hårde overflader, uden at du behøver at tilføje kemi til maskinen.

I al sin enkelthed fungerer en damprenser ved, at den opvarmer vand i en lufttæt elkedel, hvor vandet bliver omdannet til damp på ca. 100 grader. Den varme damp kommer herefter ud fra en damppistol i afmålte mængder, som du så kan rense overfladerne i hjemmet med. Da den varme damp både opløser genstridigt snavs og slår bakterierne ihjel, er det ikke nødvendigt at tilføje kemi. Du kan bruge en damprenser på en lang række overflader: det er f.eks. gulvet, tæpper, sofaen, gardiner og bilsæder. Husk dog altid at undersøge, om overfladen kan holde til den varme damp, før du begynder at bruge damprenseren.

Fordele ved at bruge en damprenser

Der er mange fordele ved at gøre rent med en damprenser. Først og fremmest er det en meget fleksibel form for rengøringsværktøj, som du kan bruge i stort set hele hjemmet. Den kan bl.a. bruges, når du skal rense ovnen, rense møblerne og sågar også til at dampe tøjet i nogle tilfælde. Samtidig kan du bruge den til at fjerne kalk fra klinker, håndvask og andre områder på badeværelset. Derfor kan du med en damprenser nærmest erstatte alle rengøringsværktøjerne med en og samme maskine. Der er også mange andre fordele ved en damprenser, som kan opsummeres til disse punkter:

  • Allergivenlig rengøring uden brug af kemi: Ved at bruge en damprenser i stedet for den klassiske spand vand med rengøringsmiddel begrænser du brugen af kemi i hjemmet. Det giver et mere allergivenligt hjem og et bedre indeklima, ligesom at du gør miljøet en tjeneste ved at bruge mindre kemi.
  • Pladsbesparende: Du slipper for at skulle bruge en masse plads til at have rengøringsmidler og -værktøjer, da en damprenser kan løse mange af rengøringsopgaverne.
  • Dybdegående rengøring: Damprensningen gør, at du virkelig kommer i dybden med rengøringen. Du kan også bruge den til at fjerne bakterier og snavs, der ellers er meget svære at komme til livs, som f.eks. skimmelsvamp.

Hvilken damprenser skal du vælge?

Det første du skal overveje er, hvad du skal bruge damprenseren til. Skal du bruge den til at rense store overflader som f.eks. gulvet? Eller skal du mere bruge til at rengøre mindre områder som køkkenbordet, komfuret og håndvasken? Hvis du skal rengøre hele huset eller lejligheden med damprenseren, bør du købe en udgave på hjul. Den er nem at transportere rundt, og den kan rense et stort areal – helt op til 150 m2 på en enkelt vandtank. I tilfælde af at du kun skal bruge damprenseren til mindre områder, kan du fint klare dig med en lille håndholdt version. Den fylder heller ikke så meget og er meget fleksible.

En damprenser kan også bruges til at rense vinduer og spejle. Dog findes der bedre alternativer til vask af vinduer, da vi hos Silvan forhandler vinduesvaskere. Som navnet antyder, er særligt lavet til vinduer, så du kan vaske dem langt hurtigt og flottere. F.eks. slipper du for striber på vinduerne, hvis du bruger den korrekt. Vi forhandler også gulvvaskere, som er et godt supplement til damprenseren. Du kan bruge en gulvvasker, hvis du gerne vil rense gulvet i bund, mens du til den daglige eller ugentlige rengøring kan bruge en damprenser. Med både en vinduesvasker, gulvvasker og damprenser er du i hvert fald godt dækket ind til at rengøre dit hus, så det er helt rent og indbydende.

Sådan bruger du en damprenser

I udgangspunktet er det utroligt simpelt at bruge en damprenser. Du fylder den bare op med vand og venter på, at vandet er varmt nok, så den er klar til brug. Det tager normalt meget kort tid at varme vandet op, faktisk helt ned til 30 sekunder. Hvis du skal bruge damprenseren på overflader, der ikke kan tåle så høje temperaturer – f.eks. linoleum, træ og tekstiler – skal du muligvis regulere temperaturen på dampen, så den ikke er for varm. Det kan også være, at du skal regulere maskinen ud fra hårdheden på vandet, så den kan fungere optimalt. Damprenseren afkalker automatisk sig selv, hvor den kun skal have udskiftet en patron i ny og næ, som du kan købe hos Silvan.

Til nogle damprensere medfølger et stort udvalg af børster, klude, slanger og mundstykker, som du nemt kan skifte ud, hvis du skal rense forskellige typer af overflader. Eksempelvis kan du rengøre gulvet med en mikrofiberklud, armaturer med en rundbørste og bilsædet med et håndmundstykke. Du har også mulighed for at købe ekstra tilbehør, hvis du skulle have behov for det. Så skulle du gerne være klar til at bruge damprenseren til rengøring indendørs. Vil du også gerne gøre rent udenfor med vand, kan du se i vores udvalg af højtryksrensere, som du f.eks. kan bruge til at rense terrassen og mange andre steder.