…

Wiking hos Silvan


Wiking gulve er den eneste danske producent af lamelplankegulve. Den specielle og stærke lamelopbygning gør det muligt at fremstille flotte, brede planker med en høj slidstyrke og helt ned til 15 mm i tykkelsen. Lægning af Wiking plankegulve kan både foretages på strøer eller som svømmende.

KATEGORIER
Inspirationsvideo
Alle Wiking Produkter
Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Slidstærke og miljøvenlige Wiking gulve

Wiking gulve er plankegulve i højeste kvalitet, skabt med det bedste træ. Med respekt for naturen udvælger de, i samarbejde med skovarbejderne, træsorter fra bæredygtige skove i Skandinavien og Nordeuropa, hvilket betyder minimal transport og CO2 belastning.

Med et gulv fra Wiking, er du garanteret stærke planker, da Skandinaviske og Nordeuropæiske træer vokser langsomt. Det giver træet smalle årer og gør træet hårdere og stærkere.

Hos Wiking lægger de stor vægt på det gode håndværk og har deres eget savværk og produktion, hvor de producerer de smukke og stærke lamelgulve af kvalitetstræ. Stammerne opskæres med minimalt spild og miljøbelastning og gennem grundig kontrol, sikrer de at kun det bedste træ bliver til kvalitetsgulve.


Stabilt plankegulv i 3-lag med lang levetid

Plankerne i et trægulv fra Wiking er opbygget af tre lag, uanset type af træ, tykkelsen og bredden. Det gør dem mere stabile og formfaste end traditionelle massive trægulve, da det midterste trælag i plankerne er vendt på tværs. Opbygningen med de tre lag er desuden med til at reducere de naturlige bevægelser i træet med op til 70%, som er en fordel, hvis du ønsker gulvvarme i strølaget eller at du skal lægge gulvet, hvor der kan store udsving i varme og temperatur, som for eksempel sommerhuset.

Kun det bedste træ bliver udvalgt til gulvplankerne og Wikings plankegulve har 4-7 mm slidlag, sådan at det kan holde til mange afslibninger, hvis det bliver nødvendigt. De nordiske træsorter har desuden et højt indhold af harpiks, som gør træet ekstra holdbart. Med et gulv fra Wiking, har du derfor et kvalitetsgulv mange år ud i fremtiden.


Wiking Q-Loc – hurtig montering

Wikings plankegulve kan fås med deres patenterede Q-Loc click-system, som gør det meget nemt at lægge og du får et flot og præcist resultat, da systemet samler og ´låser` plankerne sammen på begge leder. På denne måde undgår du brug af værktøj.

Alle Wikings plankegulve i 15 mm tykkelse, leveres med click-systemet. Gulvene på 22 mm, kan du også vælge med den traditionel fer-not samling..


Bærende og ikke-bærende trægulve

Trægulve findes i to forskellige typer – de ikke-bærende gulve - det svømmende trægulv og det bærende trægulv – et strøgulv.

Et strøgulv er kendetegnet ved, at gulvplankerne er tykke nok til at kunne bære personer, møbler osv. mellem to bjælker eller strøer. Her skal gulvplankerne som oftest være mindst 20 mm.

Wikings planke gulve kan fås i 15 mm, 22 mm og 32 mm tykkelse. Gulvene på 22 mm og 32 mm er derfor ideelle, hvis gulvet skal lægges på strøer. Gulvplankerne på 22 mm et selvbærende gulv, velegnet til en strøafstand på 60 cm mens trægulvet på 32 mm kan bære over en strøafstand på hele 105 cm. Trægulvet på 15 mm skal lægges svømmende på underlaget.


Trægulv godkendt til gulvvarme

Trægulve fra Wiking er desuden godkendt til brug på gulvvarme. Der følger en udførlig lægge-vejledning med trægulvet.


Wiking plankegulve – 3 overflade typer

Wiking gulve kan fås i forskellige træsorter blandt andet ask, eg, fyr, lærk, Pitch Pine og Douglas.
Alle gulve fra Wiking kan fås med den overfladebehandling du ønsker, olie, lak eller hårdvoksolie. Derudover kan alle behandlingerne fås både i hvidpigmenteret og natur. Overfladebehandlingen af plankerne, sikrer dig en let rengøring og vedligeholdelse.


Olie

En behandling med olie beskytter træet inde fra. Fordelen ved olien er, at den trænger ind i træet og fremhæver og bevarer træets glød og struktur. Desuden er gulve der er olierede, nemme at vedligeholde og småskader kan nemt repareres.

Ulempen ved olierede gulve er at gulvet kan suge væsker og det kan være vanskeligt at fjerne pletter. Gulvet skal efter lægning efterbehandles og vedligeholdes efter behov.


Lak

Lak beskytter træet på overfladen. Fordelen ved lakerede gulve et at lakken danner en film på overfladen, som gør gulvet modstandsdygtigt over for væsker. Et lakeret gulv er nemt at vedligeholde og planker med lak leveres klar til brug.

Ulemper ved lak er at gulvoverfladen ikke kan repareres. Ved skader skal hele gulvet slibes og behandles på ny. Overfladen kan også sprække og skalle af.


Hårdvoksolie

Hårdvoksolie beskytter både træet indefra og på overfladen. Fordelene ved hårdolien er at det trænger ind i træet og forsegler overfladen, hvilket gør gulvet nemt at vedligeholde. Småskader kan nemt repareres og gulve behandlet med hårdvoksolie er modstandsdygtig overfor væsker og leveres klar til brug.

Ulempen er at gulvet skal vedligeholdes efter behov, for at bevare de gode egenskaber.