Belægningssten, Havefliser og Græsarmering

Hvor meget skal du bruge til for eksempel din terrasse eller indkørsel? Brug vores cirkelberegner her, fliseberegner her, terrasseberegner her!


Kategorier
 Produkter
Liste
Galleri

Valg af belægningssten og havefliser

Mulighederne er mange når du skal vælge nye belægningssten til enten terrassen, indkørslen eller haven. Vi har mange belægningssten at vælge imellem i forskellige farver, typer, størrelser og tykkelser. Du kan derfor roligt give kreativiteten frit løb, når du skal beslutte hvilke sten, der skal pynte langs dit hus. Når du skal vælge sten, er det en god ide at tænke på, hvad der passer bedst til dit hus. Du bør også overveje, om det skal være belægningssten eller havefliser. Forskellen på belægningssten og havefliser er, at fliser ofte er større end belægningssten.

Havefliser lægges ofte i et klassisk mønster, med hjørne mod hjørne. Nogle vælger også at kombinere havefliser i forskellige størrelser, farver og formater. Hvilke havefliser du skal vælge kommer helt an på, hvilket udtryk du går efter, og hvad der passer bedst til dit hus. Belægningssten findes i mange forskellige størrelser og hver og en har sit eget særpræg. De kan lægges i mange forskellige mønstre, cirkler og kurver. Når du vælger belægningssten eller havefliser, er det en god ide at afklare hvor de skal placeres. Skal de anvendes til indkørslen, bør de eksempelvis have en tykkelse på minimum 6-7 mm for almindelige personbiler.

Det skal du tænke på, når du køber belægningssten og havefliser

Det er vigtigt at dine belægningssten eller havefliser har de rette dimensioner, og du har målt det areal, hvor de skal være. Vil du gerne lægge et mønster med eksempelvis belægningssten, bør du på forhånd planlægge dette og lave en skitse for at gøre arbejdet lettere. Alt afhængigt af omgivelserne bør du altid sikre, at der er nok plads til at lægge en ny terrasse eller indkørsel. Som udgangspunkt bør en terrasse være minimum 4x4 meter. På den måde har du plads til 4 stole, til at trække dem ud, og bevæge dig rundt om bordet. En indkørsel bør være mindst 3 meter – hvis du har plads 4 meter. De fleste personbiler er omkring 2 meter brede. Det er derfor en god ide at have ekstra plads til at bevæge sig rundt om bilen.

Det billigste er at lægge belægningssten eller havefliser selv. Der er dog et par ting du skal huske på. Først og fremmeste bør du sikre, at underlaget som du lægger dine belægningssten eller fliser på er stabilt og plan. Du bør derfor også vurdere, om du har brug for et stabillag under din belægning. Hvis du lægger dine sten eller fliser på en helt tørt og fast jord, behøver du ofte nøjes med lidt eller intet stabillag. Er jorden blød eller som ler, bør du anlægge et tykkere lag. Lægger du belægningssten bør du også altid sørge for, at de hælder en smule, så vandet kan løbe væk. På den måde samler der sig ikke alger og skidt, der forringer dine ny-anlagte stens kvalitet. I de fleste tilfælde kan du lade dem afvande til bede eller græsplænen.