Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Silvan har et stort udvalg af fliser og klinker

Er du på udkig efter nye fliser og klinker til din bolig? Så er det heldigt, at du kan finde et stort udvalg hos Silvan. Fliser bruges typisk i badeværelset og andre vådrum, men de kan også sagtens bruges i køkkenet og entreen. Selvom det ikke er så udbredt i Danmark, så kan klinker også bruges til gulvet i stuen og andre rum. Bl.a. egner klinker sig rigtig godt til gulvvarme, og det er også en holdbar form for gulvbelægning. I denne kategori kan du finde fliser og klinker, som passer til indendørsbrug i dit hjem.

Fliser og klinker kommer i et væld af farver, former og med eller uden mønstre. Dermed skulle du gerne kunne skabe den stil og det design i dit hjem, som du foretrækker. Fliser og klinker adskiller sig også, i forhold til om de skal bruges til gulv eller væg. Der er også forskel på, hvor hårdføre de skal være i forskellige miljøer. Mens det er nødvendigt med meget stærke klinker til gulv i f.eks. entreen, er det ikke nødvendigt med samme styrke til vægfliserne. Du kan her læse meget mere om, hvilke du bør vælge, og hvordan du opsætter dem.

Hvad er forskellen på fliser og klinker?

Selvom fliser og klinker bruges lidt i flæng, er der alligevel en forskel på dem. Det er især fremstillingsmetoden, der adskiller en klinke fra en flise. Både en klinke og flise til indendørs brug er brændt ler. Dog er en klinke brændt ved højere temperaturer, hvilket gør, at den er hårdere. Klinker er dermed rigtig gode at bruge på overflader, hvor der er meget slid, f.eks. på gulve. Klinker er enormt svære at slide ned og at ødelægge, hvilket altså gør, at de passer fremragende til en flisebelægning på gulvet. De er også nemme at holde ved lige.

Hvilke fliser og klinker skal du vælge?

Først og fremmest skal du vælge fliser ud fra, hvor du skal bruge dem. Hvis du ved, at du kun skal bruge dem til væggen, kan du vælge vægfliser. Hvis du omvendt både skal bruge fliserne til væggen og gulvet, kan du vælge gulv- og vægfliser. Du kan sådan set godt bruge gulvfliser til væggen, men du bør aldrig bruge vægfliser til gulvet. De er nemlig ikke lavet til at kunne holde til den belastning, som kommer, når folk går på fliserne. Fliser kommer med forskellige slidstyrker ud fra en PEI-standard. Den går fra 1-5. PEI-styrken 1-2 er vægfliser. PEI 3 er til brug på gulvet i private badeværelser. PEI 4 er til hårdere slid på alle gulve i privatboligen, mens PEI 5 er til hårdt slid i f.eks. restauranter, tankstationer og andre offentlige steder.

Formen og størrelsen har også stor betydning for valget af fliser. Til et lille rum – f.eks. et lille badeværelse – er det bedst at vælge små fliser. Her er mosaikfliser et godt valg. Til et stort rum er det en god idé at vælge store fliser, da det giver den bedste harmoni i rummet. Ellers er det selvfølgelig et spørgsmål om smag og behag. Ønsker du en moderne og minimalistisk stil, er metrofliser et godt valg. De giver en New Yorker-agtig stil i rummet. Vil du gerne have en mere farverig og eksperimenterende stil, har vi udgaver i utroligt mange farver og former.

Hvad skal du være opmærksom på, hvis du selv skal opsætte fliser?

Du kan godt selv opsætte fliser og klinker. Dog skal du være opmærksom på, at det er vanskeligt arbejde, som kræver en del præcision. Hvis opsætningen af fliserne ikke er lavet helt konkret, vil det hurtigt blive opdaget. Du skal også huske at fuge imellem fliser, når du har opsat dem. Overvej derfor før arbejdet, om du har evnerne til at opsætte fliserne helt lige, eller om det er nødvendigt med en håndværker. Desuden er det meget vigtigt, at et vådrum er vådrumssikret. Dette arbejde skal typisk overlades til professionelle håndværkere. Du kan læse mere om vådrumssikring på bygningsreglementet.dk.

Det rigtige værktøj er selvfølgelig også helt centralt, for at du kan udføre arbejdet rigtigt. Bl.a. skal du bruge et røreværk til at blande fliseklæb med vand. Du kan finde fliseklæb i vores udvalg af tilbehør til fliser og klinker. Du skal også skære fliser og klinker til, hvor du skal bruge en særlig fliseskærer. Da det typisk er et enkeltprojekt at lægge fliser, kan det være en fordel at leje værktøj til fliselægning. Det er en fordel for din pengepung, at du lejer frem for at købe en stor mængde værktøj. Samtidig slipper du også for at bruge plads i hjemmet til opbevaringen af værktøjet.

Sådan lægger du gulvfliser





Sådan opsætter du vægfliser

Husk også tilbehør til fliser og klinker

Du kan med fordel købe tilbehør til fliser og klinker, hvis du vil have så meget ud af dine flisebelægninger som muligt. F.eks. kan du finde rengøringsmidler i Silvan, der er lavet særligt til fliser. Vi forhandler også fugerens, som du kan bruge til rense fugerne for fedt, sæbe og skidt generelt. I badeværelset og andre vådrum kan der ophobe sig kalk på fliserne, som kan være svært at fjerne med almindelige rengøringsmidler. Heldigvis kan du hos Silvan finde kalkfjernere, så du nemmere kan fjerne kalkaflejringer på fliserne i badeværelset. Desuden er det en god idé at fjerne vandet fra fliserne i badeværelset med en skraber, efter du har taget et bad. Så undgår du, at der kommer for mange kalkaflejringer.

Fugemasse er også en god idé at have som tilbehør til fliser. Ud over at du skal bruge det til at fuge fliserne, når de er blevet opsat, er det også godt at have i reserve. Eksempelvis kan der opstå revner i fugen, der skal repareres. Hvis du fugen skal udskiftes, er det også en god idé at have fugemasse på lager. Her skal du huske at købe et fugesæt med fugeskraber, fugespartel og fugepuder. Et fugesæt kan både bruges til at fjerne en gammel fuge fra fliserne og til at lægge en ny imellem dem.