Blokke

{{facet.CurrentMin}} {{::facet.Currency}} {{facet.CurrentMax}} {{::facet.Currency}}
 Produkter
Liste
Galleri

Blokke til dit byggeprojekt

Alt efter dit byggeprojekt kan du have behov for forskellige blokke og materialer til opbygning af fundamenter, bagmure og skillevægge. Vi forhandler både fundablokke og lecablokke. Blokke er gode til støbning af fundamenter, og du kan også bruge blokke til opbygning af mure. Nogle vælger at bruge blokke som et alternativ til mursten, da de er billigere og har en stor lyd- og brandisolerende virkning. En mur eller et fundament med blokke kan males og pudses, så det passer til resten af huset eller omgivelserne.

Fundablokke ligner bogstavet H og nogle kalder dem derfor også for H-blokke. Andre kalder dem for støbeblokke. Hovedsageligt anvendes denne blok til fundamenter og sokler. Indendørs og udendørs vægge er også ofte lavet af fundablokke. Lecablokke er et naturprodukt og har en isolerende og lyddæmpende egenskab. Desuden har de en relativt lav vægt og meget høj styrke. De kan derfor bruges til opbygning af vægge, mure og fundamenter, som bygningen skal stå på.

Muring med blokke

Når du skal bygge med blokke, opnår du den største styrke ved fundablokke ved at stille dem på en række. Her lader du den ene fundablok stå i forlængelse af den foregående blok. Herefter skal du bruge et armeringsjern, og til slut skal du fylde hulrummende med beton. Når din beton er hærdet, har du et yderst stærkt fundament eller en stærk mur. Lecablokke har med sine mange hulrum gode isoleringsegenskaber. Desuden er det et uorganisk materiale og angribes derfor ikke af råd og svamp.

Blokke kan være tunge, og derfor bør du altid løfte dem tæt ind mod kroppen for at undgå at belaste din ryg. Det er også en god ide altid at bruge arbejdshandsker, når du håndterer blokke. Blokke suger meget lidt vand og tørrer hurtigt hvis det har regnet på dem. Vi anbefaler alligevel at holde dem tildækket under langvarig og kraftig regn. Blokke mures direkte på den bærende fundamentbeton. Denne skal altid være større eller lig med blokkens bredde.