Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find dit nye tag hos Silvan

Har du planer om at udskifte dit tag, kan du hos Silvan finde et stort udvalg af forskellige former for tage. Vores tage egner sig især godt til gør-det-selv-projekter som carporte, overdækkede terrasser, drivhuse og udestuer. Vi sælger også tagpap, som du kan bruge til tage på helårshuse. Hvis du selv planlægger at lægge et tag, så husk, at det godt kan være et stort projekt – især hvis det er et helårshus. På carporte og redskabsrum er det lettere, men det kræver stadig en del arbejde, ligesom du arbejder højt oppe. I alle tilfælde bør I være flere om at lægge et tag, da det vil optimere sikkerheden.

Til et nyt tag hører der naturligvis også tagrender til. Men hvilke tagrender skal du helt præcist vælge? Valget af tagrender afhænger bl.a. af, om du bor tæt på kysten, og af hvilken type tag, du har. Desuden skal du også vide, hvor mange tagrender du har behov for. For at finde ud af alt dette kan du bruge vores tagrendeberegner. Med den kan du meget nemt og intuitivt finde det rette materiale, den rigtige længde og alt det tilbehør, som du har brug for til tagrender. Så er du sikker på at få den helt rigtige tagrende til dit tag.

Hvilke tagtyper kan du vælge imellem?

Det er forskelligt fra bygning til bygning hvilket tag, du skal vælge. Generelt er det mest oplagte, at du vælger et tag, som ligner det eksisterende. Derudover skal du også undersøge, om tagkonstruktionen er stærk nok til det nye tag. Dette er en sag for en ingeniør, hvis der er tale om en stor tagkonstruktion. Du bør også undersøge reglerne i dit lokalområde for tage. Der kan nemlig være regler for refleksionen fra taget og farven på det. Samtidig skal det også helst være et flot tag, som passer godt til huset og havens design.

Bølgeplader

Bølgeplader er fremragende tagplader, hvis du har nogle mindre byggeprojekter som legehus, redskabsrum og carport. Bølgepladerne i vores sortiment er lavet i bitumen, der er et letvægtsmateriale. Det betyder, at disse tagplader ikke vejer så meget, og derfor er de også nemme at montere. De har ikke lysgennemtrængning, så de skal altså bruges steder, hvor du ikke ønsker, at der skal komme lys ind igennem taget. Farven er sort, og den passer godt sammen med stort set alle former for farver på huset. Samtidig er tagpladerne også lyddæmpende, så kraftigt haglvejr eller regn ikke lyder så voldsomt.

Tagpap og shingles

Tagpap er en supergod løsning til stort set alle former for tage. Så længe du har et fast tagunderlag, kan du montere tagpappen. Den er lavet i slidstærkt materiale, der passer godt til det danske klima. Levetiden på taget er også lang, så du ikke behøver at skifte taget særligt ofte. Det er måske ikke alle, der er så vilde med udseendet på tagpap. Hvis du ikke er det, kan du vælge shingles, som giver mere spil i designet. De kan minde mere om almindelige tagsten, samtidig med at du får alle fordelene fra tagpap med shingles.

Termotagplader

Har du brug for et tag, som isolerer, og hvor lyset kan komme igennem, skal du have fat i termotagplader. Termotagplader passer især godt til drivhuse, hvor det netop er nødvendigt, at lyset kan trænge igennem til planterne. Et andet sted, hvor termotagplader er gode, er i udestuer. Ved at bruge termotagplader her kan du få god isolering året rundt og masser af lys. Andre projekter med termotagplader er terrasseoverdækninger, carporte og brændeskure. Produkterne er lavet i plastik eller PVC. Det er nemt at opsætte termotagplader, og sammenlignet med andre typer af tage har de en lav vægt.

Ståltagplader

Ligesom tagpap er ståltagplader en type af tag, som du kan bruge på stort set alle bygninger. Det er både parcelhuset, udestuen, carporten, og hvor du nu ellers skal bruge et tag. Tagpladerne har et flot og elegant look, der klæder de fleste bygninger. F.eks. er tagplader i stål med en sort farve utroligt stilfulde. Samtidig vejer tagplader i stål ikke så meget, og de er ret nemme at montere. Derudover er det også en relativt prisbillig måde at få et nyt tag på, som hurtigt kan komme op. Dog er det en god idé at få en professionel håndværker til at montere dem.

Find størrelsen på dit termotag med vores tagberegner

Har du en mindre bygning, som skal have et ny tag, men hvor du ikke helt ved, hvor mange materialer du skal bruge? Så kan du prøve vores tagberegner til termotage. Her kan du vælge den type bygning, som skal have et nyt tag. Det er enten carporte, overdækkede terrasser, udestuer eller vinterhaver. Når du har valgt det ønskede projekt, kan du begynde at finde det rette materiale og mængden af tagplader. Det gør du ved at indtaste størrelsen på den bygning, som du gerne vil give et nyt tag. Det er et meget nemt og intuitivt program, som vil guide dig igennem de forskellige muligheder.

Hvis du gerne vil vælge en lidt billigere løsning end termotagplader, har vi også trapezplader i PVC. Denne type tagplade har ikke samme isolerende effekt som termotagplader, men til gengæld kan du hurtigt få dem op. Vil du gerne have et tag til en carport eller anden form for overdækning, er det et fremragende tag. De er nemme at sætte op og vejer ikke særligt meget. Desuden har flere af vores trapezplader også UV-beskyttelse. Det er et robust og stærkt materiale, som kan holde til det vekslende og ustadige klima i Danmark med regn, kulde og blæst.

Sådan holder du dit tag flot

Synes du, at dit tag er ved at være lidt beskidt og fyldt med mos? Så kan det være en god idé at rense det. Selvom det ikke nødvendigvis har betydning for tagets stand, at det ikke er så flot, så giver det ikke desto mindre et dårligt indtryk af huset. For at rense taget kan du bruge noget særligt tagrensemiddel, som vi sælger hos Silvan. Desuden kan du bruge en højtryksrenser, som du tilkobler en tagrenser. På denne måde er du fri for at gå op på taget for at rense det, da du med tagrenseren kan nå det meste af taget.

En anden mulighed er at male taget, hvis det har mistet glans og farve. Til dette kan du købe tagmaling, som vi også sælger hos Silvan. Dog skal du være opmærksom på flere ting, før du begynder på den helt store rens og maling af taget. Tagrensning og tagmaling har primært et kosmetisk formål, da det ikke kan reparere et utæt eller slidt tag. Hvis taget derfor er ved at være klar til udskiftning, kan du ikke redde det med en tagrensning. Det er heller ikke alle typer af tage, som har godt af at få en stor omgang tagrensning eller maling. Undersøg derfor nøje taget, før du begynder på rensningen.