Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Valg af tagrender

Her finder du vores udvalg af tagrender og nedløbsrør i plast og metal. Du kan også finde det tilbehør, du skal bruge til montering af tagrender og nedløbsrør.
Har du brug for nye tagrender til dit hus? Få hjælp til valg af materiale, størrelse og tilbehør med Plastmos tagrendeberegner.

Trænger dit hus til at blive frisket op, eller er de gamle tagrender blevet utætte, kan du her finde vores udvalg af tagrender og nedløbsrør. Tagrender har en vigtig funktion for dit tag, da de hvert år opsamler mange hundrede tusinde liter regnvand, som falder på taget, og leder det ned i kloakker og brønde. Under et skybrud kan der eksempelvis falde op mod 12.000 liter vand, som skal ledes væk fra huset. Afledes vandet ikke fra dit hus, garage eller skur, kan det give alvorlige vand- og fugtskader på bygningens mure. Vandet kan også løbe ned langs bygningen og skade fundamentet og dermed også vægge inde i bygningen.

Vi har tagrender i både plast og metal. Som regel har vores tagrender standardmål på 3 eller 6 meter. Der findes også flere forskellige størrelser på tagrender. Normalt passer størrelse 10 til carporte og udehuse, mens størrelse 11 passer til de fleste almindelige bygninger og huse. Størrelsen 12 er til større bygninger. Tagrender af plastik er lette at montere og er især gode til steder, der er udsat for saltvandståger og havgus. Tagrender af stål er meget stærke og kan tåle, at du sætter en stige op af dem. Alt afhængigt af typen kan tagrender af stål have forskellige behandlinger, der giver rustbeskyttelse og forøget slidstyrke. Der findes også tagrender af kobber og zink.

Sådan monterer du dine tagrender

Du kan let skifte dine tagrender selv uden hjælp fra en håndværker. Når du monterer dine nye tagrender, skal du være opmærksom på, at der skal være en hurtig vandafledning, så de ikke oversvømmer og vandet løber ned langs husmuren. Derfor skal tagrenden have et fald på mindst 1 mm per løbende meter tagrende hen mod nedløbsrøret. Tagrenden skal også monteres således, at forkanten på tagrenden sidder lavere end bagkanten mod huset. Normalt siger man, at tagrenden skal sidde 6 mm lavere end forkanten på bygningen. Det er desuden en god idé at bruge et vaterpas, når du monterer dine tagrender. På den måde kan du tjekke, at opsætningen er helt lige. Det er også en gode idé at sætte en snor op, der hvor nedløbsrøret skal være. På den måde kan du let se, hvor faldet på tagrenden skal være og montere tagrenden, så den passer hertil.

Det kan være smart at tjekke tagrenden for skader, før du beslutter dig for at skifte den helt ud, da du i mange tilfælde kan reparere den. Eksempelvis kan du med reparationstape lappe utætte huller på både tagrenden og nedløbsrør. Når du monterer dine tagrender, skal de naturligvis også forbindes til et nedløbsrør, så vandet kan løbe væk. Hvis du har en have med mange blomster, kan du med fordel bruge regnvandet til vanding. Her skal du montere en vandafledning i nedløbsrøret, så du kan lede vandet ned i en opsamlingstønde. Du kan bruge vandet herfra, når du skal vande din blomster. Er nedløbsrøret blevet tæt, kan du fylde en spand med vand og hælde det gennem nedløbsrøret for at løsne skidt. Desuden bør du efterse tagrenden årligt og rense den for nedfaldene blade. Det forlænger levetiden og forebygger, at nedløbsrøret stoppes til.