Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find dit tilbehør til tagrender her

Tagrender og nedløbsrør består af mange forskellige dele og elementer. Derfor er det en stor fordel kun at udskifte enkeltdele på tagrender i stedet for at skulle udskifte hele tagrenden. Her på siden kan du finde et stort udvalg af tilbehør til tagrender. Det er både tilbehør til montering af tagrender, ligesom du kan finde reservedele. Derudover kan du også finde tilbehør, der kan forbedre dine tagrender. På denne måde kan du f.eks. undgå, at tagrenderne bliver fyldt med blade. Du kan også finde tilbehør, der kan bruges til at opsamle regnvand i en opsamler.

Leder du efter nye tagrender, men ved du ikke lige, hvilke du skal vælge? Så bør du bruge tagrendeberegneren hos os. Med denne beregner kan du finde ud af, hvilket materiale tagrenderne skal have, og hvor stor en mængde du skal have. Samtidig får du et bud på, hvad udgifterne til den samlede pakke af tagrender er. Generelt kan det nemlig være svært at finde de rigtige tagrender, da der er mange faktorer, som har en betydning. Bl.a. har din tagbeklædning og hvor du bor i landet en betydning for, hvilket materiale tagrenderne skal være i.

Undgå blade i tagrenden med et tagrendenet

Som husejer kender du nok allerede til problemet med blade i tagrenderne. Især om efteråret kan der samle sig mange blade i tagrenderne. Det er irriterende, da det tilstopper tagrenderne, så de ikke virker efter hensigten. Derudover er det svært at rense tagrenden ordentligt for de nedfaldne blade, da det ikke er lige sådan at komme til i tagrenden. Hos Silvan har vi tagrenderensere i vores sortiment, som gør det noget nemmere at rense tagrenderne. Du monterer bare tagrenderenseren på et teleskopskaft, hvorefter den er klar til brug. Du har også mulighed for at montere en haveslange til tagrenderenseren.

For helt at undgå blade og kviste i tagrenden skal du have fat i et tagrendenet. Et tagrendenet fungerer ved, at det monteres med clips nede i selve tagrenden. Herefter vil bladene samle sig i nettet i stedet for at ryge ned i tagrenden. Det er en stor fordel, da det er nemmere at fjerne bladene med f.eks. en kost, og at der er mindre risiko for en tilstoppet tagrende. Sammen med et tagrendenet kan du købe et løvfang, som du skal komme ned i nedløbsrøret. Løvfanget gør, at bladene og kvistene heller ikke kommer til at samle sig i nedløbsrøret.

Hvad er konsoljern, rendejern, endebund, knærør og gering?

Konsoljern, rendejern, endebund, knærør, brøndkarve og gering er alle en del af tagrendekonstruktion. Er du ikke så meget inde i tagrendernes begrebsverden, har du nok ikke den store forståelse af, hvad de forskellige ord betyder. Derfor får du her en kort introduktion til dem. Først og fremmest er det vigtigt at kende forskellen på konsoljern og rendejern. Både konsoljern og rendejern sørger for, at tagrenderne bliver holdt oppe. Rendejern skal monteres under selve taget, mens konsoljern monteres på f.eks. sternbrædderne på huset. Typisk monteres rendejern sammen med et nyt tag, mens konsoljern altid kan monteres, uden at der skal ændres på tagbeklædningen.

En endebund er en del af tagrenden. Det er den del, som afslutter tagrenden og sørger for, at regnvandet ikke kommer ud over endekanten. Et knærør er et tagrenderør, der har et vinkelret knæk, og som bruges som overgang fra tudstykket til nedløbsrøret. Brøndkarver er afslutningerne på nedløbsrørene, og de monteres på selve kloakrørene. Hvis du skal samle tagrender rundt om et hjørne på huset, er det en gering, du skal have fat i. Du kan både finde dem i en vinkel på 45 og 90 grader, så de kan tilpasses forskellige typer af hjørner på huset.

Hvad bruger du en rendejernsbukker og tagrendelim til?

Hvis du vælger at montere tagrender på rendejern, skal du også bruge en rendejernsbukker. Som det allerede er nævnt, skal et rendejern monteres under tagbeklædningen. Det gør også, at rendejernet skal bukkes i en bestemt vinkel for at kunne passe til taget. Og det er her, at rendejernsbukkeren kommer ind i billedet. Den bruger du nemlig til at bukke rendejernet, så det får den rette vinkel. Du kan hurtigt og nemt tilpasse vinklen på rendejernsbukkeren, så alle rendejern bliver bukket med den samme hældning. I øvrigt kan du sagtens bruge gamle rendejern til nye tagrender. Her kan du dække de gamle rendejern til med rendejernskapsler.

For at sammenføje tagrenderne kan du bruge en særlig tagrendelim. Det er en langtidsholdbar løsning, hvor du effektivt og let kan lime tagrender sammen. Limen er lavet til at kunne holde til det fugtige og kolde klima i Danmark. Der findes særlig tagrendelim til henholdsvis plastik og metal. Det er derfor vigtigt, at du husker at købe en lim til det materiale, som dine tagrender er lavet i. Du skal huske, at overfladerne skal være rene og tørre, der hvor den anvendes. Husk også at opbevare tagrendelimen et lunt sted, da den ikke har godt at blive for kold.

Sådan opsamler du regnvand med en vandudviser

Det kan være en god idé at opsamle regnvand, som du så kan bruge til at vande haven. At genbruge regnvandet til vanding er både godt for miljøet og økonomien, da du minimerer vandforbruget. En vandudviser gør, at du kan opsamle vandet fra tagrender i en beholder. Den er lavet på en smart måde, hvor der er en tud på nedløbsrøret, som regnvandet kan løbe ud fra. Vores vandudvisere kommer i forskellige materialer – både plastik og metal. Dermed skulle du gerne kunne finde en vandudviser, som passer til dit eksisterende tagrendesystem i forhold til størrelse og materiale.

Vil du gerne have et helt system til regnvandsopsamling, kan du se vores regnvandstønder. Vi har regnvandstønder i mange former for design og materialer. Er du på udkig efter et eksklusivt look, har vi f.eks. en regnvandstønde i trælook, der passer flot ind i haven. Du kan også vælge den helt klassisk regnvandstønde i plastik. De fleste af tønderne kommer med en hane, som du kan bruge til at fylde en vandkande op. På denne måde kan du hurtigt og nemt udnytte regnvandet til at vande haven. En regnvandstønde er altså en perfekt tilføjelse til dine tagrender.