Loft & Væg

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Indvendigt træ til mange formål

Vi har altid et stort udvalg af træ til indvendigt brug. Blandt andet kan du finde træ til beklædning af vægge, lofter og gulve. Vi har også et stort udvalg af topprofiler til huse. Træ er et meget solidt, isolerende og hårdført materiale. Det er et naturmateriale, og derfor kan du i mange tilfælde også reparere træ, ved eksempelvis at slibe eller behandle det. Ved at bruge træ indendørs, kan du let opretholde et flot og klassisk udtryk i hjemmet i mange år frem.

Fordi du vælger at bruge indvendigt træ indendørs, betyder det ikke, at det behøver at fremstå råt. Indvendigt træ er let at male og både lofter, gulve og vægge beklædt med træ kan behandles på mange forskellige måder, så det passer til netop din stil. Det er også muligt at tapetsere vægge af træ. Du kan bruge indvendigt træ i både tørre rum og vådrum. Hvis du vil bruge træ indvendigt i et vådrum, er det vigtigt, at det er behandlet til dette formål.

Sådan behandler du indvendigt træ

Indvendigt træ, der ikke er behandlet, kan bruges i næsten alle rum og på steder, hvor det ikke er nødvendigt med træbeskyttelse. Det betyder også, at det ikke må udsættes for fugt og vand, medmindre det er behandlet til at klare dette. Det er en god ide løbende at efterse træ som bruges indvendigt og sørge for at vedligeholde det. På den måde holder træet i længere tid, og du undgår at det bliver ødelagt af slid.

Du bør løbende tjekke indvendigt træværk som eksempelvis gulve, lofter, trapper, døre og karme. Især er gulve og trapper i højere grad udsat for slid end lofter, og skal derfor efterses og vedligeholdes oftere. En god ide er, at være opmærksom på træet når du eksempelvis gør rent. Her kommer du hele huset rundt og kan derfor let se det efter. Hvordan du skal behandle og vedligeholde træet, kommer an på om det er behandlet i forvejen, og hvilken træsort det er.