Garager & carporte

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Carport eller garage?

Nogle gange kan det kræve et par overvejelser, før du går i gang med at bygge carport eller garage. Blot det at vælge mellem en carport eller garage kan være vanskeligt. Ofte vil man gerne have plads til både bil, cykler og måske også opbevaring. Derfor kan det være en god ide på forhånd at definere, præcist hvad dit nye byggeri skal kunne. På den måde kan du lettere beslutte, om det skal være en carport eller garage, hvordan den skal placeres, og hvor stor den skal være. Derefter bør du undersøge de gældende byggeregler, så du kan få glæde af din nye carport eller garage i mange år frem.

Den største forskel på en garage og en carport er, at en garage er lukket og en carport er åben. Ofte er et hus eller en bygning opført med garage fra start, og det kan være kompliceret at opføre en garage i forlængelse af et eksisterende hus. Mest på grund af konstruktion. En garage bygges ofte i murværk og har en port. Den stabiliseres som regel af de murede vægge. En garage er i mange tilfælde mere frostfri end en carport, selvom den sjældent er isoleret. En carport har nemlig ofte kun én væg og står i stedet på fire stolper. Den kommer derfor mere luftcirkulation i en carport. Mange vælger at installere et redskabsskur i den ene ende af carporten. Det kan give bedre stabilisering og – måske bedst af alt – ekstra muligheder for opbevaring og aflåsning af dine ting.

Det skal du vide, når du skal opføre en carport eller garage

Når du har besluttet dig for, om du skal have en carport eller garage, skal du sørge for at tjekke tre ting. Du skal tjekke lokalplanen, bygningsreglementet, og om du skal søge byggetilladelse. Medmindre din lokalplan fortæller dig andet, må alle husejere bygge en garage eller carport. Der hvor du skal være opmærksom, er i forhold til bygningsreglementet. Her er der specifikke er krav til blandt andet afstand til skel, vej og sti, højde og brandsikkerhed. Der er også forskellige regler, alt efter om du bygger carport eller garage i forlængelse af din helårsbolig eller sommerhuset. Er du i tvivl om reglerne, kan du altid henvende dig til kommunen eller slå op i bygningsreglementet.

Det er en god ide at overveje størrelsen på din nye carport eller garage. Foruden at det har indflydelse på, hvilke regler du skal overholde, betyder det også noget for anvendeligheden. En personbil må i Danmark maksimalt være 2,25 meter bred. Porten eller indgangen bør derfor altid være så bred, at du let kan køre bilen ind i carporten eller garagen, uden at slå sidespejlene ind. Det kan også være rart, at der er plads nok til at du kan åbne dørene uden at blive klemt. Holder du i carporten, kan det være rart at kunne gå rundt om bilen, uden at blive våd hvis det regner. Hvor stort du skal og kan bygge, kommer altså både an på dine behov og de gældende regler for byggeriet.

Med en portåbner slipper du for manuelt at åbne garagen

Er du også træt at skulle stige ud af bilen hver gang du skal køre bilen i garage? Med en garageåbner er du sikret at garagedøren bliver åbnet for dig, når du kommer hjem i bilen. Med et enkelt tryk på fjernbetjeningen kan du, kan du uden besvær køre bilen direkte i garage og garagedøren lukkes automatisk igen efter dig. På den måde glemmer du aldrig at lukkegarageporten efter dig.

Garageportåbner til dobbeltgaragen

Med en garageportåbner slipper du for at skulle stige ud af bilen i regnvejr, sne og blæst, for at få bilen i garage. Hvis du har en dobbeltgarage, kan du også få portåbnere, der kan styre op til flere porte af gangen. Mange portåbnere er desuden meget støjsvage og du skal derfor ikke bekymre dig om, at genere naboerne.