Indendørs belysning

Alle Indendørs belysning produkter
Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab stemning med indendørs belysning

Belysningen er en vigtig del i vores hjem og hvilke lyskilder du vælger spiller også en stor rolle. For eksempel er der forskel på om du skal sidde ved skrivebordet og arbejde eller om du sidder i sofaen og ser tv. Det kræver den rette belysning om du skal slappe af, arbejde eller orientere dig.

Hvornår skal du anvende varmt lys frem for koldt lys?

Du kan skabe stemning i hjemmet med indendørs lamper, hvor belysningen har en stor betydning. Lamper med et koldt, skarpt og hvidt lys indbyder ikke til hygge men her er lamper med en blød og varm belysning at foretrække og spreder en hyggelig atmosfære.

Vælg for eksempel en varm lyskilde over spisebordet mens arbejdslampen ved skrivebordet gerne må give et koldere og mere dagslys-agtigt lys. Små lamper eller lyskilder i stuen kan også være med til at sætte stemningen, når du bare gerne vil smække fødderne op i sofaen og slappe af.

Alle hjem har brug for indendørs belysning. Lamper sørger selvfølgelig for en god belysning men designet af lampen er også vigtigt i forhold til resten af din indretning. Vælg derfor en lampe, som både giver det lys du skal bruge men som samtidig vil se godt ud i din bolig.

I denne kategori finder du vores udvalg af indendørs lamper, om du er ude efter en gulvlampe, væglampe, loftslampe eller en pendel eller plafond, så kan du finde det her. Vi tilbyder også spots lamper eller skinnespots.

Loftslamper

Er du ude efter en loftslampe skal du på forhånd have gjort dig tanker om, hvor den skal hænge. En loftlampe kan være et godt orienteringslys, som giver en god spredning af lyset. Det kan være en plafond eller en skinne med spots eller en pendel med en gennemsigtbar skærm, så lyset spreder sig, så du får oplyst hele rummet.

Skal du til gengæld have lampen hængende over spisebordet kan det være en god idé med en lampe med lidt mere ensretning på lyset og ned på spisebordet. Over spisebordet er lampen også meget synlig og mange vælger en eller flere lamper i et flot design. Hæng for eksempel én stor lampe op, eller brug flere små pendler ved siden af hinanden.

Hvor højt skal spisebordslampen hænge?

Det kan være svært at finde ud af hvor højt, spisebordslampen skal hænge men en god tommelfingerregel er at lampen ca. skal hænge 50-70 cm over spisebordet. Det er ofte også nok til at man kan se hinanden hen over bordet men samtidig få et godt lys på bordfladen.

Har du én spisebordslampe eller flere ved siden af hinanden? Hvis du har flere pendler hængende, så pas på med ikke at hænge dem for langt fra hinanden men tilpas bordets længde og hæng lamperne op, så de er en enhed i stedte for to eller tre lyspletter i luften.

Har du flere lamper over bordet er en strømskinne idel til at samle alle ledningerne i. En strømskinne, gør det også muligt at du kan flytte dine pendler efter behov. For eksempel hvis hele familien kommer til middag og udtræksbordpladen skal i brug. Derved kan du flytte pendlerne, så der også kommer lys i den fjerneste ende af bordet.

Hvis du har en enkelt lampe hængende over spisebordet, kan du benytte en svanehals til ophængning. Dette er en meget elegant ophængningsløsning.

Arbejdsbelysning

Sidder du for eksempel meget ved dit skrivebord og arbejder er det vigtigt at have en ordentlig arbejdsbelysning. Et mere koldt lys er at foretrække, når man skal koncentrere sig og vælg en lampe som for eksempel ikke giver genskin i computerskærmen. Hvis du gerne vil have en bordlampe stående er et god tip, at stille denne til højre, hvis duer venstrehåndet, så du ikke skygger for arbejdet , når du for eksempel skriver.

Hygge- og stemningsbelysning

I stuen kan det være en god idé at placere flere små lamper med varmt skær rundt om i rummet, for at give en god hyggebelysning. En væglampe eller standerlampe ved yndlingslænestolen kan være rart, hvis man skal sidde og læse. Du kan også placere en standerlampe eller gulvlampe, hvis du har et lidt mørkt hjørne i stuen.