Drivhussokler

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sikker montering med en sokkel til drivhuset

Et sikkert og stabilt fundament er nødvendigt, hvis dit drivhus skal kunne klare det danske blæsevejr. Så skab tryghed, når det blæser udenfor, ved at give dit drivhus et godt fundament. I Silvan finder du mange forskellige stålsokler. Du finder også en model, der passer til netop dit drivhus. Du kan finde ud af, hvilken én du skal bruge, ved at kigge under hver enkel serie eller i den medfølgende vejledning til drivhuset. Ellers guider vi dig gerne til, hvilken sokkel der passer til dit drivhus. I Silvan tilbyder vi forskellige varianter og størrelser af fundamenter. Du finder bl.a. stålsokler i forskellige farver som sort, grøn, grå eller hvid. Størrelsen tilpasses dit væksthus, men fås både til små, medium og store væksthuse. En sokkel er let at montere og sikrer, at dit drivhus står stabilt og ikke vrider sig. Find din sokkel her på siden, så dit væksthus er bedre sikret mod det danske blæsevejr.

Hvorfor skal du tilvælge en drivhussokkel?

Det at sætte et drivhus op er et ægte gør-det-selv-projekt. Men er du i tvivl om, hvordan du bedst monterer din sokkel? Så kan vi hjælpe dig. Vi har lavet nogle anbefalinger til, hvad du skal være opmærksom på, når du monterer fundamentet til dit væksthus. Du skal herunder først og fremmest være opmærksom på, at fundamentet står solidt på jorden. Det skal derudover stå vandret og være i vinkel. Drivhussoklen er nemlig det element, der skal sørge for, at væksthuset står stabilt i blæsende vejr. Og det kan være nødvendigt for at opretholde en stabilitet i væksthuset, når det blæser meget, hvilket det gør i Danmark.

I tilfælde af, at du ikke har et stabilt fundament, og dit drivhus står på et blødt underlag. Så kan du risikere, at væksthuset synker eller sætter sig. Dette medfører ofte, at ruderne revner. Og når ruderne er revnet, så kan der opstå en anden temperatur, inde i drivhuset. Dette kan få konsekvenser for dine afgrøder i væksthuset, da sarte planter og blomster ikke kan tåle skiftende temperaturer. Og derfor kan de i værste fald visne. Dette kan du dog undgå ved at montere et fundament på dit drivhus. Du kan således minimere risikoen for, at dit drivhus slår revner eller knækker, da det bliver langt mere holdbart.

Hvordan monterer du en drivhussokkel?

Når du skal montere din drivhussokkel, skal du som det første sørge for, at jorden er ryddet og jævn, der hvor den skal stå. Du finder målene på emballagen, så du kan udgrave efter væksthusets mål. Ud over klargøring af området, så skal du også have gravet eller boret ud til nedstøbningen. Du borede huller til nedstøbning skal gerne være 10 cm i diameter. Det kan i den forbindelse være en god idé at afmærke de steder, hvor du skal grave eller bore ud til rørene. Rørene skal nemlig graves ned i en dybde, hvor der er frostfrit - det er cirka 80 cm nede. 

Vi anbefaler, at du bukker enderne på nedstøbningsrørene. På den måde kommer nedstøbningsrørene til at stå mere stabilt, hvilket er en fordel, når cementen efterfølgende bliver hældt i. Du skal herunder hele tiden være opmærksom på, at nedstøbningsrørene er i vater, og har den rigtige vinkel. Er det skævt, kan det besværliggøre resten af monteringen af drivhuset. Når du har styr på nedstøbningen, skal der hældes cement i rørene, hvorefter det skal have lov til at hærde. Det anbefales herved, at du ikke lader cementen blive for våd – en mindre flydende blanding giver en stærkere cement.

Sådan kan du stormsikre dit væksthus

Står dit væksthus stabilt? Det kan måske være svært at vurdere. Men vi anbefaler, at du stormsikrer dit væksthus, hvis du vil undgå, at det vælter i kraftig blæst eller i en storm. Vi giver derfor nogle tips til, hvordan du bedst kan sikre dit væksthus. Først og fremmest kan du stabilisere væksthuset med afstivere og trepunkts-hjørnebeslag. Du kan både montere skråstivere og tværstivere for at sikre en stærkere konstruktion af hele drivhuset. Disse kan boltes fast til hjørnebeslag, som også er kaldet trepunktsbeslag.

Har du derudover en stålsokkel på væksthuset? Så kan du yderligere forstærke det ved at bolte bundskinnen til stålsoklen. Bundskinnen er den nederste vandrette profil, der løber langs bunden af væksthuset. Du kan også forsøge at holde vinden ude – det kan du gøre ved at lukke vinduerne, når det begynder at blæse op. Har du en automatisk vinduesåbner, så anbefales det at skrue cylinderen af denne. Disse kan nemlig have en tildens til at flyve op ved kraftig vind. Så sørg for, at alle vinduer er lukket eller haspet til. Har du ikke nogle hasper, så kan du finde dem her.

Fordele ved at vælge Vitavia

Hvis du vælger en Vitavia stålsokkel, så har de den fordel, at de er meget lette at samle. Du skal derfor ikke stå med monteringen af soklen en hel dag. Og det er endda med en sokkel i vater. Det er nemlig nemt og enkelt at få din sokkel i vater med Vitavia. Det er nemlig altafgørende, at du får det rette fundament, så dit drivhus kan stå stabilt hele året rundt.

En anden fordel ved at vælge en sokkel til dit drivhus er, at det tilføjer en ekstra højde til væksthuset. Du skal derfor ikke træde ned, når du går ind. Du kommer til at træde op til dine planter. På den måde synker væksthuset heller ikke ned i jorden eller skader dine planter og grøntsager. Med Vitavia er du sikret en hurtig og nem montering af dit drivhus. Du kan se mere om fremgangsmåden her.