Drivhuse

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Drivhuse til store og små haver

Hos SILVAN finder du altid et stort udvalg af forskellige slags drivhuse, der passer til både store og små haver. Drivhuse er populære blandt mange haveejere, da det giver mulighed for at gro hjemmedyrkede grøntsager og frugter, eller gro smukke planter og blomster. Vi har altid et stort udvalg af traditionelle drivhuse, der passer til de fleste haver og behov. Vi har også vægdrivhuse, der er gode til små gårdhaver eller terrasser. De kan nemlig placeres op af en væg og er derved meget pladsbesparende. I små drivhuse dyrker man ofte planter på hylder. På den måde kan man bedre udnytte pladsen og gro flere grøntsager og afgrøder. Vi har også større drivhuse eller orangerier, med plads til at du også kan indrette en hyggelig og lun siddeplads. Det gør det muligt at forlænge sommersæsonen og nyde både den tidlige forårssol og sene efterårssol, mens du kan se dine grøntsager gro og nyde haven.

Drivhuse er typisk fremstillet i aluminiumsrammer med drivhusglas eller polycarbonat. Det er desuden muligt at bygge de fleste drivhuse større og mindre, alt efter behov. Der findes mange forskellige typer af drivhuse og du kan få drivhuse med almindeligt glas, og mere modstandsdygtige typer, som sikkerhedsglas og hærdet glas. Nogle drivhuse er desuden fremstillet af hårde plastplader kaldet polycarbonat, der også er meget modstandsdygtige. Det er en god idé at vælge et drivhus med en kraftig konstruktion og hanebjælker, så det ikke ´vrider` sig i blæsevejr.

Du kan også vælge drivhuse, hvor aluminiumsprofilerne er lakerede i for eksempel sort, hvid eller grøn. Mørke eller hvide rammer kan i mange tilfælde give drivhuset et eksklusivt udtryk. Der findes også drivhuse af træ. De er ofte brugt som orangeri og pavilloner, hvor der kan dyrkes mere eksotiske planter og grøntsager.

Gode råd til drivhuse

Der findes mange forskellige drivhuse, og derfor kan det også være svært at vælge. Når du skal købe nyt drivhus, bør du derfor overveje, hvor meget plads du har brug for. Det er også en god ide at tænke på, om du vil installere en siddeplads. Mange drivhuse bruges dog udelukkende til at gro grøntsager.

Det kan være en god ide på forhånd at vide, hvor drivhuset skal placeres. Ofte giver det et pænt udtryk i haven, at placere det i et godt havemiljø. Det giver nemlig et fint og harmonisk udtryk, at placere drivhuset i forlængelse af terrasse, højbede eller køkkenhaven.

Som udgangspunkt er det bedst at placere et drivhus, hvor der er sol hele dagen. Det gør dog ikke noget, hvis der er mindre tæer, eller buske, der giver en let skygge, så det ikke bliver for overophedet. Kraftig sol i drivhuset kan nemlig give skader på dine planter, da vanddråber kan få samme virkning som brændeglas. Bruger du drivhuset til at overvintre dine planter i, skal du sørge for skygge allerede fra marts måned. Det er også vigtigt at sørge for god ventilation i drivhuse. Står luften stille er der nemlig risiko for skadedyr og plantesygdomme. Temperaturen bør altid holdes under 30 grader. Den ideelle temperatur i drivhuset er en dagtemperatur på 25 grader og en nattetemperatur på 15 grader.

Hvis dit drivhus ikke er varmt nok, og du ikke har mulighed for at supplere med varme uden for sæsonen, bør du vente med at dyrke de mere sarte grøntsager og planter. Nogle gange kan det hjælpe, at holde på varmen ved at overdække det med plastik. Det er desuden en god ide at drivhuse gøres forårsrene hvert år. På den måde undgår du insekter og svampe, der har overvintret. Det er også en god ide altid at plante i sække, krukker og kasser. Så undgår du at skifte alt jorden ud.