Drivhussokkel

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Få et stabilt drivhus med en drivhussokkel

At sætte et drivhus op, er en ægte gør-det-selv-opgave. Det er vigtigt at drivhusfundamentet står solidt på jorden, står vandret og i vinkel. Drivhussoklen er det element, der skal sørge for, at drivhuset står stabilt i al slags vejr. Hvis du ikke har et drivhusfundament, og dit drivhus står på et blødt underlag kan det synke. Det kan resultere i at ruderne revner. Dette kan du dog undgå, ved at montere et drivhusfundament.

Når du skal montere din drivhussokkel, skal du som det første sørge for, at jorden er ryddet og jævn, der hvor drivhuset skal stå. Et drivhusfundament skal i mange tilfælde graves ned. Derfor er det en god ide at afmærke de steder, hvor du skal grave, eller bore, huller til rørene. Det skal graves ned i en dybde, hvor der er frostfrit – det er cirka 80 cm. Før du sætter det op, er det derfor en god ide at overveje grundigt, hvor du vil placere drivhuset.

Et godt tip er, at bukke enden af nedstøbningsrørene til din drivhussokkel. Det gør at de står mere stabilt, når de skal støbes i cementen. Det er vigtigt hele tiden at være omhyggelig, og sørge for at dit drivhusfundament er i vater og den rigtige vinkel. Er det skævt, kan det besværliggøre resten af monteringen.

Herefter skal du hælde cement i fundamentet og lade det hærde. Det er en god ide ikke at lade cementen blive for våd – en mindre flydende blanding giver en stærkere cement.