Bål & havepejs

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Forlæng sommeren med en havepejs eller et bålsted

I SILVAN har vi et bredt udvalg af udendørs havepejse, som du kan varme dig ved når de lange sommeraftener synger på sidste vers. Med en havepejs eller et bålsted spreder du hygge i haven, og du kan sidde på terrassen og nyde din aften uden at fryse. En havepejs eller en bålplads tilføjer noget helt specielt til din have, og du kan både vælge at bruge den som et dekorativt element i din have samtidig med, at det er en varmekilde der skaber rammerne for lange hyggeligt aftener i haven. En havepejs i haven tjener mange formål og holder som regel i mange år, og derfor er det vigtigt at du anskaffer dig den helt rigtige. Vores udvalg af havepejse i SILVAN byder både på klassiske pejse som er fremstillet af ler og jern samtidig med, at vores sortiment indeholder moderne havepejse som er fremstillet af stål.

Er du ikke så meget til en havepejs og ønsker du mere end bare hygge og varme i haven, kan et bålsted måske i højere grad være løsningen for dig. I SILVAN har vi også et bredt udvalg af forskellige former for bålsteder, som du kan placere i din have. Med en bålplads i haven, får du et unikt sted i din have, som kan fungere som et samlingspunkt for dig og dine nærmeste. Et bålsted åbner op for en masse aktiviteter som f.eks. at riste skumfiduser eller snobrød henover flammerne en varm sommeraften. Der findes flere løsninger for, hvordan du vælger at arrangere din bålplads, og i SILVAN tilbyder vi alt fra det klassiske bålsted til et bålfad. Begge løsninger tillader, at du let kan arrangere brænde og optænde dit bål.

Tips til optænding af bål og havepejs

Nå du skal tænde op i enten din udendørs havepejs eller dit bålsted, skal du altid sørge for, at du har noget godt brænde. Det er forskelligt, hvordan de forskellige træsorter brænder, men til bål og havepejs egner træsorterne birk og bøg sig bedst. Derudover skal du sørge for, at dit brænde er tørt, og det kan du nemt tjekke med et enkelt trick. Du kan teste om dit brænde er tørt ved at spytte på brændet i den ene ende og puste mod spyttet i den anden ende. Begynder spyttet at boble, skulle brændet være tørt nok. Desuden er det altid en god idé at flække sit brænde ned i små størrelser på ca. 3 fingers bredde. Store stykker brænde kan nemlig ryge meget og have svært ved at holde på varmen. Derudover er det også nemmere at optænde et bålsted eller en havepejs med små stykker brænde. Generelt når du skal optænde et bål eller en havepejs, skal du sørge for at pakke bålet tæt for at holde på varmen og bruge optændingsblokke til at tænde bålet op med.