Bålfad & havepejs

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab hygge i haven med et bålfad

Elsker du at sidde under åben himmel, imens du rister snobrød og skumfiduser over bål? Eller nyder du måske bare at kunne varme dig, når de lange sommeraftener synger på sidste vers? Så er du kommet til det helt rigtige sted. I Silvan har vi nemlig et bredt udvalg af havepejse og bålfade, som med garanti vil kunne tilføje lidt ekstra hygge og stemning til din altan eller terrasse. Med en havepejs eller et bålfad spreder du hygge i haven, og du kan sidde på terrassen og nyde din aften, helt uden at fryse. Det er en perfekt måde at forlænge sommeren med nogle ekstra timer i haven. Uanset om du er mest til et bålfad eller en havepejs, eller måske begge dele, er du garanteret en hyggelig varmekilde. Og så fungerer de begge også som et dekorativt element, der skaber rammerne for lange hyggelige aftener i din have.

I Silvan finder du alt, hvad du skal bruge af ekstraudstyr og tilbehør til dit bålsted, for at skabe dit helt eget udekøkken. Her kan du lave lækker mad over åben ild, imens du nyder naturen i det fri. Hos Silvan finder du ekstra udstyr som stativer, grills og andet tilbehør. Hvis du ønsker at prøve kræfter med noget mere avanceret madlavning end snobrød, kan du let lave kylling eller andet kød med et rotisseri. Du kan også anskaffe dig en grillrist som du kan bruge både over et bålfad eller i en havepejs. Så kan du tilberede lige det mad du ønsker, hvor du ønsker. 

Hvad er reglerne for bålsteder i haven?

Der findes ikke meget, som er hyggeligere end en dejlig sommeraften med åben ild og hyggeligt selskab. Du kan selvfølgelig også benytte dig af både pejs og bålsted udenfor sommersæsonen. Uanset hvilken løsning du vælger, så er det noget alle i familien kan nyde godt af. Du skal dog huske at undersøge hos kommunen, hvorvidt det er tilladt at have en bålplads i dit område. Du bør undersøge dette, hvis du overvejer at anlægge en bålplads i din have.

Inden du anlægger et bålsted, bør du undersøge, hvorvidt bål i haven er tilladt i din kommune. Nogle kommuner tillader nemlig ikke bål i parcelhushaver, mens andre kommuner tillader det. Er det tilladt i din kommune, er der en række regler, som du bør overholde. Der er nemlig begrænsninger for, hvor stort et bål du må tænde. Men der er også begrænsninger for, hvor du må tænde dit bål. Din afbrænding må ikke være til gene for dine omgivelser. Det kan derfor være en god idé at snakke med dine naboer, inden du tænder op, hvis du bor i et tæt bebygget område. Du skal derudover sørge for at anvende tørt træ, når du laver bål – det ryger mindre end fugtigt træ. Hvis du er i tvivl, kan du tjekke afbrændingsbekendtgørelsen eller søge vejledning hos din kommune.

Med en bålplads i haven får du ikke kun en ekstra varmekilde, men du får også et hyggeligt udekøkken. Det giver en helt speciel stemning og hygge at stå i det fri og lave mad. Og hvis du f.eks. står foran en køkkenrenovering derhjemme, er det en oplagt mulighed for at få lavet et lækkert udekøkken. Du kan nemlig med fordel genbruge underskabe og bordpladen fra det gamle køkken. Giv blot skabene noget træbeskyttelse, så de kan tåle at stå ude. Det er en rigtig god måde at få mere ud af nogle materialer, man måske bare ville smide ud ellers. Derudover får du naturligvis også et rigtig hyggeligt uderum på din terrasse, som både familie og venner kan nyde godt af. I Silvan finder du masser tilbehør, der vil forvandle din have til det hyggeligste udekøkken.

Lad uderummet blive familiens samlingspunkt

Uanset om du vælger et bålfad eller en havepejs, så får du et helt unikt sted i din have. Et sted, som også kan fungere som et samlingspunkt for dig og dine nærmeste. Et bålsted åbner op for en masse aktiviteter. Du kan f.eks. riste skumfiduser eller snobrød over flammerne. Det kan gøres imens havepejsen sørger for, at du kan nyde en forfriskning under åben himmel. Og det er vel at mærket uden at fryse. Børnene kan hygge sig med snobrød og lege i haven, imens de voksne kan nyde hyggen ved at have familien samlet omkring den lune ild.

I Silvan finder du et stort udvalg af havepejse, fremstillet i enten ler, jern eller stål. Og uanset hvilken form og model du vælger, så er du garanteret en hyggelig og varm aften på terrassen. Ønsker du mere end bare hygge og varme i haven, har vi også en løsning på det. I Silvan finder du nemlig også et bredt udvalg af bålsteder og bålfade. Her får du muligheden for at tilberede mad over åben ild, som helt sikkert vil skabe mange flere hyggelige aftener i godt selskab.

Tips til optænding af bålfad og havepejs

Det kan ofte være svært at få gang i flammerne, hvad enten det er i dit bålfad eller din havepejs. Det anbefales, når du skal tænde op, at du altid sørger for, at du har noget godt brænde. Det er forskelligt, hvordan de enkelte træsorter brænder, men nogle af de træsorter der egner sig bedst til bål, er birk og bøg. Du skal derudover sørge for, at dit brænde er tørt. Og dette kan du tjekke med et enkelt trick. Du kan teste om dit brænde er tørt ved at spytte på brændet i den ene ende. Du skal derefter puste mod spyttet i den anden ende. Begynder spyttet at boble, skulle brændet være tørt nok.

I henhold til brændet er det altid en god idé at flække brændet i mindre størrelser. De skal gerne være ca. 3 fingers bredde. Store stykker brænde kan nemlig ryge meget. Og det kan have svært ved at holde på varmen. Det er derudover også nemmere at få flammerne frem i havepejsen, hvis du benytter små stykker brænde. Du skal generelt sørge for at pakke brændet tæt, for at holde på varmen. Og du skal bruge optændingsblokke til at tænde op med. I Silvan forhandler vi alt hvad du skal bruge af optænding, så du altid er sikret at kunne få gang i flammerne.

Uanset om det er til madlavning, eller om det er for varmen og hyggens skyld, du ønsker et bålfad eller en havepejs. Så har vi helt sikkert løsningen til dig. I Silvan finder du med garanti den type, der passer bedst til dit behov. Bestil den hjem fra siden her, og nyd hyggelige aftener i selskab med dine nærmeste. Eller besøg en af vores mange butikker, hvor du også kan se flere af vores produkter udstillet.