Optænding

Vi har optændingen, der sætter gang i din grill, havepejs, brændeovn, grillstarter m.m. I SILVAN finder du nemlig alt, hvad du skal bruge af kul, briketter, lightere, optændingsblokke m.m. til din optænding. Det er ikke svært at tænde op, men det er vigtigt at vide, hvordan du laver din optænding korrekt. Du skal først og fremmest sørge for at pakke træ, kul eller briketter tæt sammen for at holde på varmen. Du kan med fordel benytte optændingsblokke til at tænde op med. Du kan læse mere nedenfor omkring, hvordan du får gang i grillen, eller tips og tricks til en miljøvenlig optænding. Og det er uanset, om du ønsker at tænde op for flammerne til madlavning. Eller om du tænder op for varmen og hyggens skyld. Så har vi helt sikkert løsningen til dig. Du finder hos SILVAN alt, hvad du skal bruge for at få gang i flammerne. 

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvordan får du gang i grillen?

Det kræver ofte, at du afsætter god tid til at få gang i grillen, inden du kan lave mad. Det tager ofte omkring 30 minutter at få gang i flammerne. Du kan dog reducere ventetiden ved hjælp af en grillstarter. Det er lettest at bruge en grillstarter, når du skal have gang i dine kul eller briketter. Det er forholdsvis let at tænde op i en grillstarter. Du skal bare fylde grillstarteren op med kul eller briketter. Derefter skal du tænde op for den, ved hjælp af optændingsblokke eller papir, i bunden. Når kullene eller briketterne er hvidglødende, kan du hælde dem over grillen. Og så er du klar til at lave lækker mad. 

Skal du bruge kul eller briketter?

Du kan benytte både kul og briketter til din optænding. Dit valg af optænding afhænger for det meste af, hvad du skal tilberede. Kul brænder hurtigere igennem end briketter. Og de vil derfor også miste varmen hurtigere. Det anbefales således, at du anvender kul, hvis du gerne vil have gang i grillen og få maden på bordet hurtigt. Kul er ofte også billigere end grillbriketter.

Grillbriketter vil sikre dig en mere jævn og langtidsvarende varme på grillen. Briketter er det bedste valg, hvis du skal tilberede mad over længere tid. Briketter er en smule dyrere end kul, men til gengæld skal du bruge en mindre mængde for at sikre en god og jævn varme.

Det er svært at sige, om det er kul eller briketter, der er det bedste. I det store hele afhænger det meget af, hvad du planlægger at tilberede. Men det afhænger selvfølgelig også af, hvad du selv syntes fungerer bedst. Du skal dog huske, at de anvendte kul og briketter skal være helt tørre. Hvis de ikke er tørre, kan de afgive for meget røg, som kan ende med at gå udover smagen.

Sådan optænder du grillen sikkert

Grillmad er noget, som danskerne er rigtig glade for. Og vi gør det i stor stil. Det er efterhånden blevet sådan, at de fleste griller året rundt. Det er selvfølgelig hyggeligt med lækker grillmad, men det er også vigtigt, at grillen håndteres med omtanke. Vi har derfor lavet en liste med nogle gode råd og tips til, hvordan du undgår at grillhyggen ender galt. 

  • Husk, at du kun bør grille udenfor – uanset om det er med kul- eller gasgrill
  • Når du griller, skal du sikre dig at underlaget, hvor grillen placeres er stabilt. På den måde mindsker du risikoen for at den vælter. Ved brug af engangsgrill skal underlaget kunne tåle varme
  • Den sikreste måde du kan tænde din grill, er med en elektrisk grillstarter eller optændingsblokke. Med en almindelig grillstarter kan du få godt gang i grillen på ca. 15 minutter
  • Du bør aldrig bruge brandfarlige væsker til at starte din grill. Disse kan lynhurtigt give store flammer og kan derfor være svære at kontrollere. Benzin, sprit og andre brandfarlige væsker udvikler dampe, som i værste fald kan eksplodere, når du sætter ild til det
  • Placér grillen et godt stykke væk fra træer og bygninger. Så mindsker du risikoen for, at ilden skulle sprede sig
  • For en sikkerhedsskyld kan du altid have noget vand ved siden af grillen – enten i form af en haveslange, en balje eller lignende

Tips og tricks til miljøvenlig optænding

Med den korrekte optænding kan du skåne miljøet for en høj volumen af partikelforurening. Vi har derfor lavet nogle trin til, hvordan du let og miljøvenligt kan tænde op og få gang i ilden:

  • Du skal bruge 2 stykker brænde, småpinde, poser beregnet til optænding og en lighter eller tændstikker
  • Sørg for, at der er lufttilførsel til dit brænde, og placer de to stykker brænde nederst
  • Placer småpinde på tværs af træet sammen med poser beregnet til optænding
  • Sæt ild til poserne og placer yderligere småpinde på toppen af træet
  • Det er vigtigt, at der kommer luft til ilden samtidig med at træet holder på varmen. Herefter skulle der gerne være gang i flammerne