Træpillegrill & kulgrill

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab dit eget udekøkken med en kulgrill

Skal du købe din første kulgrill? Eller er du bare på udkig efter en ny? Så finder du den helt rigtige i Silvan. Vi tilbyder nemlig et bredt sortiment af både kulgrill, tilbehør og optænding. Og vi har nøje udvalgt en masse grills og tilbehør fra kendte mærker som Broil King, Blue Mountain og Traeger, som giver dig en hel unik grilloplevelse. Så uanset, hvad du er på udkig efter, har vi helt sikkert en model, der passer til dig. Og er du i tvivl om, hvilken model du skal vælge? Så står vi naturligvis klar til at hjælpe og vejlede dig til det rigtige valg. Ta’ et kig rundt på siden og find alt, hvad du skal bruge af briketter og udstyr til din grill – eller find måske din helt nye kulgrill herunder. Du kan også besøge en af vores mange butikker, hvor du kan se flere af vores grills udstillet.

Skab BBQ-atmosfære med en Broil King

For mange danskere forbindes mad på grill med lange sommeraftner på terrassen eller altanen. Med en kulgrill får du noget helt specielt, da du opnår en røget duft fra kullet eller briketterne, som er med til at skabe en dejlig BBQ-atmosfære, når du griller. En kulgrill er perfekt til dig, der ønsker at tage dig god tid. Og til dig, der er omhyggelig omkring tilberedningen og vil nyde den autentiske duft af røg. Med en kulgrill fra Broil King kan du skabe et fantastisk samlingspunkt i haven, hvor både venner og familie kan nyde hyggelige stunder og god mad.

Du finder flere forskellige modeller, der kan dække mange forskellige behov. Vi har endda også forskellige rygeovne, så du kan tilføje ekstra smag til din grillmad. Derudover har vi naturligvis også meget forskelligt udstyr. Det er nemlig altid vigtigt ikke at gå ned på udstyr. Så hvis du står og mangler en ny tang, handske eller andet, så tag et kig i vores sortiment af grilltilbehør. Så er du klar til rigtigt at slå dig løs og slippe dine indre kundskaber løs i udekøkkenet.

Sådan vælger du den rigtige kulgrill

Hvordan vælger du så den rigtige kulgrill? Inden du vælger, er det en rigtig god idé at tænke over dit behov. På den måde kan du lettere beslutte, om du skal have en stor eller lille. Griller du til hele familien? Eller holder af at invitere venner over til middag? Så kan det være en god idé med en større model. Griller du på altanen? Eller måske til mindre selskaber? Så er en lille model måske det bedste for dig. Den lille model er også god at have med på farten. Det kan være svært at finde den rigtige model, derfor har vi lavet en guide til, hvilken grilltype du skal vælge.

En kuglegrill er blevet en af de mest populære modeller. Den fungerer som en almindelig, åben model, men du har også muligheden for at tilberede maden under låg. På den måde kan du stege maden ved indirekte varme. Det giver mange forskellige tilberedningsmuligheder. Det giver dig også muligheden for at tilberede forskelligt bagværk og desserter.

Du finder også Blue Mountain Picnic Grill i vores sortiment. Den er let at transportere, og den er derfor perfekt til turen i sommerhus, på picnic, på stranden eller andre udflugter. Så kan du nyde lækker grillmad, hvor som helst, når som helst. Uanset, hvilket behov du har, så har vi med garanti en model, der passer til dig. Hvis du dog stadig foretrækker gas fremfor kul, så har vi også et stort udvalg af gasgrills.

Sådan griller du med kul

Tålmodighed er en dyd, når du skal lave mad i dit udekøkken. Når du griller med kul, tager det helt naturligt noget tid. Når du skal have tændt op i kullene, skal du nemlig typisk vente minimum 15 minutter på at få ild i dine kul eller briketter – og det er med en grillstarter. Men det giver dig naturligvis tid til at forberede tilbehøret, dække bord og hvad der ellers skal klares, inden I er klar til at spise. Om du skal vælge kul eller briketter afhænger af, hvad du skal tilberede. Kul brænder nemlig hurtigere end briketter, så hvis du skal langtidstilberede noget, er det bedst med briketter. Det er bedst at bruge en grillstarter, når du skal have varmet dine kul.

For at tænde op i sådan én, starter du med at fylde den med kul eller briketter. Derefter tænder du den op med optændingsblokke eller papir i bunden under kullene. Som oftest er der en bund i starteren, som holder briketterne og herunder kan du lægge f.eks. en optændingsblok. Du kan også vælge at lægge lidt papir eller optændingsblokke mellem kullene, for bedre at få ild i det. Når dine kul eller briketter er hvidglødende, er de klar til at blive hældt på. Det er dog en god idé at vente et par minutter, før du begynder at lægge din mad over varmen. Så er du sikker på at dine kul er helt gennemvarmede.

Vedligeholdelse af dit udekøkken

En kulgrill kræver ikke meget vedligeholdelse. Det er dog vigtigt, at du altid husker at gøre din rist ren. Dette kan hurtigt gøres ved hjælp af en stålbørste. Husk, at risten skal være opvarmet først. Du kan tørre grillens overflader af, ved at bruge en fugtig klud eller svamp vredet i sæbevand. Hvis du skal være helt sikker på at fjerne genstridige madrester, fedtpletter og andet skidt, kan du bruge denne grillrens og en rengøringssvamp. Det er også muligt at tage sin rist af, vaske den i varmt vand blandet med sæbe, enten i vasken eller i en balje.

Det anbefales derudover, at du husker at tømme asken af. Aske skal smides i skraldespanden, når den er helt afkølet. Det er herunder en god idé at pakke asken ind i noget papir, og derefter i en pose, så asken ikke hvirvler op. Aske bør ikke smides i haven eller bruges som gødning, da den kan indeholde tungmetaller.

Når din kulgrill ikke er i brug, bør du enten stille den i haveskuret eller overdække den med et betræk. I Silvan finder du en masse forskellige overtræk, som kan beskytte din grill. Alle vores betræk er vandbestandige, og mange af dem er også UV-resistente, så de ikke falmer under den brændende sol. Din kulgrill er dit udekøkken, og er derfor et redskab, der gerne skulle holde i mange år frem. Med et betræk fra Silvan sikrer du en lang levetid på dit udekøkken. Hvis du har spørgsmål angående grill og tilbehør, er du altid mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice eller besøge en af vores butikker.