Havebelysning

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab hygge og stemning med havebelysning

Det er altid dejligt at bruge tid i haven – især på de lange, lyse sommeraftener. Men på et tidspunkt bliver dagene kortere, og det bliver hurtigere mørkt. Det får de fleste til at trække sig indenfor igen. Men med den helt rigtige havebelysning, behøver det ikke være tilfældet. Du kan nemlig sagtens skabe lys og stemning, så du kan sidde ude og nyde de lune aftener endnu længere. I Silvan finder du flere forskellige lyskæder, både med farvede pærer og almindelige klare pærer. Du kan også lyse haven og terrassen op med solcellelamper og lanterner. Det er en let og hyggelig måde at skabe lys på både terrassen, altalen, ved gangstier, indkørslen m.m.

Der er masser af mulighed for at skabe et hyggeligt uderum med forskellig havebelysning. Du kan f.eks. sætte rammen om en hyggelig havefest med naboerne eller familien. Du kan nemlig hurtigt skabe en festlig stemning med en farverig lyskæde hængende fra træerne. Eller oplyse gangstien med små solcellelamper langs siden. Det er en både praktisk og hyggelig måde at lyse op rundt omkring i haven. Udendørs lamper er derfor både funktionelle og dekorative elementer, der skaber liv og hygge til hjemmet og haven. Du kan se endnu flere udendørs lamper i vores udendørs belysning. Her finder du både væglamper, standerlamper, bedlamper og meget mere.

Forlæng sommeren på terrassen

Terrassen er det perfekte sted, hvor du bare kan trække dig tilbage og nyde en dejlig sommeraften i godt selskab. Der er masser af muligheder for at spise, læse, spille brætspil eller nyde et godt glas forfriskning og en god snak. Der er en helt særlig stemning ved at sidde under åben himmel, ude i det fri. Men for at skabe en hyggelig stemning er det også vigtigt at opnå den helt rette belysning. Det vil ofte være en smagssag, hvilken slags lamper du synes, der passer bedst til din terrasse. I Silvan finder du f.eks. små solcellelamper med spyd. De kan let og hurtigt sættes rundt i kanten af terrassen. Eller måske i blomsterkrukker eller lignende, der står rundt på terrassen.

Du finder også en genopladelig fakkel med autentisk flamme. Den giver et flot og stemningsfuldt lys, helt som en rigtig fakkel. Du kan naturligvis også få en helt klassisk bambusfakkel, hvor du bruger lampeolie til at tænde den. Der er altså masser af muligheder for at forlænge de hyggelige aftener på terrassen eller i haven generelt. Og, hvis du gerne vil kunne sidde ude til længere ud på natten, eller måske også gerne lidt ind i efteråret, så er en terrassevarmer en rigtig god investering. Med sådan en kan du og dine gæster sidde ude endnu længere, og nyde de hyggelige stunder sammen. Og det bliver uden at skulle sidde og småfryse, efter solen er gået ned.

Spar på energien med solcellelamper

Solceller er en af de mest populære former for grøn energi at installere i hjemmet. Takket være moderne teknologi og forbedrede materialer, kan solcellelamper bedre optage solenergi og kan nu være tændt i ca. 8-10 timer. Solcellelamper er både en flot og miljøvenlig måde at dekorere og oplyse haven på. Lamperne oplades i løbet af dagen ved hjælp af solens energi. Når solen begynder at gå ned, og det bliver mørkt, tænder de helt automatisk. På den måde skal du ikke slev huske at tænde for lyset, det er altid tændt, når du har brug for det.

Hvad er fordelene ved solcellelamper?

En af de største fordele ved solcellelamper er naturligvis, at de ikke bruger strøm. Her kan du altså spare noget på elregningen, imens du også gør noget godt for miljøet. Det er noget vi hele tiden skal være opmærksomme på, og solcellelamper er en let og hurtig måde at bidrage til et mere miljøvenligt forbrug. Og så er det jo altid dejligt at spare penge, som du så kan bruge på andre og sjovere ting. Derudover er de naturligvis også meget lette at installere. De kræver ikke, at du skal grave op i haven og trække kabler og den slags. Langt de fleste kommer med et jordspyd, som du bare stikker ned i jorden. Det gør også, at du let kan flytte rundt på dem. Det er en stor fordel, hvis du f.eks. skal have omlagt haven med en ny sti eller lignende.

Sådan får du mest ud af dine solcellelamper

For at du får mest ud af dine solcellelamper, er det naturligvis vigtigt, at de står hensigtsmæssigt i forhold til solens stråler. Jo mere sollys lampen bliver udsat for, jo kraftigere og jo længere tid kan den lyse, når det bliver mørkt. Hvordan bør du så sætte lampen? Hvis muligt, skal solcellepanelet pege mod syd, cirka 45 grader opad. Og naturligvis skal der helst være så lidt skygge i løbet af dagen som muligt. Da vi jo i Danmark også kan risikere at have lidt lange og mørke vintre, kan det være svært at få fuldt udbytte af en solcellelampe i vinterhalvåret. Her er selve placeringen igen meget vigtig. Men mange solcellelamper kan sagtens lyse om vinteren også. LED-pæren der sidder i, bruger nemlig meget lidt strøm. Den kan derfor lyse overraskende længe, på ret lidt strøm.

Vælg den rigtige havebelysning

Du kan installere belysning flere steder både i og omkring haven. Ofte vil indgangspartiet til huset, havegangen eller terrassen være oplagte steder at installere nogle udendørs lamper. Men du kan også sagtens hænge lyskæder i træer og grene. Ved indgangspartier til huset gør lyset ofte, at både du og dine gæster føler sig velkommen. Og samtidigt kan du orientere dig, når du skal hen og låse døren op.

Ved havegangen og på terrassen er det rart at kunne se hvor man går, og så ser det også fint og hyggeligt ud, når det er lyst op. Alt afhængigt af, hvor lampen skal bruges, bør du overveje, hvor kraftig den skal være. Ved en indgang eller stier, hvor man skal kunne se hvor man går, kan du med fordel vælge noget kraftigere lys. Men som hyggebelysning på terrassen eller i haven, behøver det ikke være lige så kraftigt. Her skal det blot skabe noget stemning.