Havebelysning

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Havebelysning giver lys og stemning

Hos SILVAN finder du altid et bredt udvalg af havebelysning. Vi har alt fra lanterner og lamper til lygter og fakler, solcelle havebelysning og lamper til belysning af træer og buske. Primært skal havebelysning hjælpe til at skabe en hyggelig stemning og gøre det lettere at orientere sig. Det er en god ide at overveje på forhånd, hvilken funktion din havebelysning skal have. Måske vil du gerne skabe en hyggelig stemning, eller gøre det lettere at finde vej op ad havegangen. Havebelysning kan derfor både være funktionel eller et element, der skaber hygge og stemning i haven eller ved indgangen.

Der er flere steder i og omkring haven, hvor man typisk installerer havebelysning. Ofte er det ved indgangspartier til huset, ved havegangen, på terrassen eller rundt omkring i haven til for eksempel belysning af træer. Ved havegangen og på terrassen er det rart at kunne se hvor man går, og så ser det også fint og hyggeligt ud, når det er lyst op. Ved indgangspartier til huset gør lyset ofte, at man føler sig velkommen. Det kan også skræmme indbrudstyve væk. I haven er der plads til at man kan være mere kreativ med lyset. Du kan eventuelt hænge små lamper på grene, ligesom lys på træer eller i græsset giver et fint og hyggeligt udtryk.

Tip til havebelysning

Hvilket lys du vælger som havebelysning, har indflydelse på, hvordan stemningen i haven bliver. Spots og lamper er gode til at lyse enkelte områder op, mens levende lys og olielamper giver et mere blidt lys. En anden god idé er at anskaffe sig havebelysning med solceller, på den måde oplades dine havelamper ved hjælp af solen i løbet af dagen, så du kan lyse op. Når det bliver mørkt. Desuden er det også en god ide at tænke på, hvordan lyset skal fordeles – skal det være et bredt lys, eller skal det lyse smalt?

Du bør desuden installere havebelysningen så den hverken generer dine naboer eller blænder forbipasserende på vejen. Levende lys er meget hyggelige i haven, men du skal sikre dig at de står på steder, hvor de ikke kan brænde børn, hunde eller antænde flagrende tøj. Der findes også mange havebelysninger til levende lys, hvor der er glas omkring, så flammen holdes på plads.