Øvrige haveartikler

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan anvender du haveartikler som dekoration

Har din altan eller terrasse brug for at blive frisket op? Så kan du finde inspiration til, hvordan du kan opfriske dine vægge med et gitter. Gitteret gør det nemlig muligt at hænge små potter op. Du kan også hænge plantekasser op på væggen, som måske ellers kan være lidt kedelig. Du kan selvfølgelig også kombinere gitteret med krydderurter. På den måde får du både blomster og krydderurter på din altan eller balkon. Det skaber både liv og farver. Du kan se vores gitter her. Eller du kan finde inspiration til, hvordan du bygger din egen vertikal have herunder:

Du kan også kombinere gitteret med vores potter fra Loft Urban. På den måde kan du skabe en flot dekoration, der spreder hygge på din altan eller terrasse. Du kan finde vores væghængte potteplante i hvid her. Denne potte er perfekt til mindre planter og blomster. Potten er desuden frostsikret og kan derfor klare at være udenfor hele året rundt. Du kan finde flere potter i andre størrelser og farver blandt vores udvalg af andre haveartikler her.

Hvad er fordelene ved rullegræs og fiberunderlag?

Savner du en flot grøn græsplæne? Men orker du ikke at plante frø og vente på, at de spirer? Så vil rullegræs være den perfekte løsning for dig. Rullegræs er en hurtig og nem løsning, hvis du ønsker at spare tid. En anden fordel ved at anlægge rullegræs er, at plænen bliver mere ensartet. Og så bliver den endda helt uden ukrudt. Så du skal blot måle det ønskede areal op. Og derefter bestille det antal kvm rullegræs hjem, som du skal bruge. Mangler du nogle flotte fliser til at omkranse græsplænen? Så kan du også finde flotte vedligeholdelsesfri fliser blandt vores sortiment.

Mangler du haveartikler, der kan holde ukrudt væk? Så finder du også bunddække og fiberduge i vores sortiment. Med en fiberdug kan du gøre græsplænen eller kunstgræsset mere stabilt. Så du får en flot og jævn overflade uden buler. Du finder også biologiske bunddække, bestående af flis fra naturens helt egen jorddække, som hjælper med at bekæmpe snegle og ukrudt.

Sådan anlægger du græsplæne med rullegræs

Er du i tvivl om, hvordan du anlægger rullegræs? Så kan du læse vores lille guide, som beskriver, hvordan du opnår en flot og jævn græsplæne:

Forberedelse af underlaget

Når du anlægger rullegræs, skal du lægge det ud på et underlag, som er fri for ukrudt, sten, rødder eller lignende. Du skal derfor fræse eller pløje underlaget/jorden igennem. Dette er vigtigt, da jorden skal være jævn. Jorden må hellere ikke være løs, da dette kan give ujævnheder i græsset. Det er derfor en fordel, hvis jorden er fast. Hvis jorden derimod er meget tør. Så bør du give den lidt vand, et døgns tid, inden rullegræsset lægges.

Gødning

Når underlaget er jævnt og klar, er det tid til at gøde jorden. Gødning er med til at give græsset den nødvendige næring. Du skal herunder huske, at du skal gøde din græsplæne igen, når der er gået et par uger efter rullegræsset er blevet lagt. Er du i tvivl omkring, hvor meget og hvornår? Så giver de fleste gødningsposer dig information omkring, hvordan blandingsforholdet skal være. Men de giver også information omkring, hvilken gødning der passer til hvilken jord.

Anlægning af rullegræs

Når du skal i gang med at lægge rullegræsset. Så er det en god ide at begynde med at lægge græsset fra den længste lige kant. Og derefter arbejde sig videre derudfra. Det skal gerne være sådan at græsset ligger i forbandt. Dermed må samlingerne ikke ligger lige over for hinanden. Græsset skal derudover ligges kant mod kant. Og gerne uden mellemrum. På den måde opnås det flotteste resultat. I forhold til enderne og hjørnerne af realaet. Så kan du nemt beskære græsset, så det passer. Dette kan du gøre med en spade eller kniv.

Når du har lagt alt rullegræsset ud på arealet. Så anbefaler vi, at du sikre, at jordunderlaget og rødderne på græsset er i kontakt. Dette kan du gøre ved at tromle arealet. Du skal gerne tromle arealet umiddelbart efter, at du har anlagt rullegræsset. Har du ikke er tromle? Så kan du finde en her.

Vanding

Når du har anlagt rullegræsset, skal du vande græsset. Dette giver nemlig de bedste vækstforudsætninger for græsset. Så det kan binde sig til jorden. Det er derfor nødvendigt, at underlaget er fugtigt. På den måde giver du græsrødderne de bedste vækstbetingelser for at gro sig fast i underlaget. Men hvor ofte skal du vande plænen? Dette afhænger af vejret og temperaturen. Græsset skal som udgangspunkt have vand hver anden til tredje dag. Er det en tør periode med høj sol. Så kan det være nødvendigt at vande plænen flere gange om dagen. En god tommelfingerregel er, at plænen skal have ca. 45-60 millimeter vand om ugen.

Haveartikler med flere formål

Har du ikke mulighed for at anlægge rullegræs? Eller er du træt af at klippe græs? Så finder du også kunstgræs i vores sortiment. Kunstgræs er lavet i forskellige grønne og brune farver. Dette gør, at græsset ser naturligt ud. Kunstgræsset har derudover huller i bunden, så vandet har mulighed for at trænge igennem. Du slipper derudover for at skulle gøde din græsplæne, hvis du vælger kunstgræs. Det er hurtigt at anlægge. Og så får du en græsplæne, der altid ser flot ud – både sommer og vinter. Du undgår ligeledes, at der kommer ukrudt i græsplænen, hvis du anlægger kunstgræs.

Du kan derfor anlægge din helt egen golfbane eller fodboldbane med kunstgræs. Du finder i vores sortiment forskellige typer af kunstgræs, som kommer i forskellige størrelser. Og du skal ikke være bange for, at kunstgræsset er stikkende og hårdt. Du finder nemlig kunstgræs i forskellige grader af blødhed. Så vil du gerne slippe for at slå græs? Så finder du alt, hvad du skal bruge her på siden. Har du spørgsmål? Så er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Du kan også kigge forbi din lokale SILVAN.