Springvand

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Dekorér haven med livlige springvand

Hvad end du står og mangler springvand, vandfontæner, vandsten eller anden havedekoration, så kan du finde det i Silvan. Vi har nemlig et stort udvalg af forskellige former for vandspil til haven. Hos os finder du vandkunst i forskellige materialer og former. Du finder derfor helt sikkert noget, du kan bruge til at skabe et flot og dekorativt udtryk i din have. Skab ro omkring dig og nyd lyden af rislende vand i baggrunden. Vi har både springvand og vandsten med LED-lys, så det også skaber lidt lys og stemning i haven. Gå på opdagelse i vores udvalg og find det springvand, der passer til dig og din haveindretning.

Flotte vandfontæner til haven fra Heissner

Hvis du leder efter noget dekoration til din have, så er vores produkter fra Heissner lige noget for dig. Heissner er nemlig en af de førende leverandører af livsstilsprodukter og vandspil til haven, og har været i branchen siden 1960. Du får altså produkter, der er udviklet og produceret med mange års erfaring og omtanke. Fælles for alle produkterne er, at de er lavet i høj kvalitet og af nøje udvalgte materialer, der sørger for en lang og driftssikker levetid. Derudover finder du her et bredt udvalg af forskellige typer og stilarter, så du altid kan finde netop det springvand, der passer til din have.

I vores udvalg kan du finde springvand og fontæner i mange former og varianter. Vi har f.eks. flotte vandsten i flere størrelser og materialer. Så kan du selv vælge hvilken type, der passer bedst til netop dit behov og haveindretning. Du kan blandt andet finde modeller, der kan kombineres med planter, og også vandsten med indbygget LED-lys. Det kan også være, at du er på udkig efter en klassisk fontæne? Uanset, hvad du leder efter, finder du en løsning i Silvan, der passer dig. Så kan du dekorere haven med både rindende vand og lys og skabe den helt rette stemning.

Et havespringvand består hovedsageligt af en pumpe og en dyse. Dysen afgør hvordan vandet skal sprøjtes ud. Du kan f.eks. vælge vandspil, der giver vand i form af kaskader, kugler eller vifter. Der findes mange forskellige typer af springvand, der hver især tilbyder forskellige måder, hvorpå vandet bevæger sig. Når du køber dit springvand i Silvan, medfølger alt du skal bruge, for at få det i gang. Det eneste du skal tilføje, er vand. På den måde er du klar til installation, når du kommer hjem.

Skab liv og stemning med havespringvand

Hvis du savner lidt liv og stemning i din have, kan et havespringvand være den helt rigtige løsning. Lyden af det rislende vand er både med til at skabe en hyggelig og afstressende stemning. Det er den perfekte måde at stresse af på, efter en lang dag. Derudover kan vandspil og fontæner også være med til at tiltrække fugleliv til din have. På den måde kan fuglene køle ned på en varm sommerdag, og du får endnu mere dyreliv i dine grønne områder. Et springvand giver dig altså ikke blot et dekorativt element til haven, men er også med til at skabe mere liv og hygge omkring den.

Vandsten med LED-lys

I Silvan kan du også finde flere forskellige typer af flotte vandsten og springvand med praktiske LED-lys. På den måde kan du også få glæde af dem om aftenen. Belysningen vil give en helt ny dimension til dine grønne områder. Så kan du nemlig nyde haven, selvom mørket falder på. En smuk springvandsbelysning er helt perfekt til de lune sommeraftenener på terrassen. LED-lys er ikke bare praktisk, men giver også et flot udtryk – og er meget strømbesparende. Det medvirker altså til at skabe en hyggelig stemning, uden at koste en formue.

Tips og tricks til springvand

For at få den bedste oplevelse med et springvand eller en vandsten, er der nogle ting du bør have styr på. Du har sikkert set flere steder, at et springvand er fuld af snavs og alger, eller måske kan vandet næsten ikke komme ud af dyserne. Det ønsker du naturligvis ikke sker i din nyanlagte havedekoration. Herunder får du derfor en række tips og tricks til, hvordan du undgår alger i dit springvand, holder det rent, og til hvornår du bør tænke over at slukke det ned for vinteren.

Sådan undgår du alger

For at undgå alger i dit springvand, er det vigtigt, at du tager affære helt fra starten. Nogle af de mest simple tips til at undgå alger, er at hælde enten lidt algerens eller lugtfri, hvid eddike i vandet. På den måde sætter algerne sig ikke på overfladerne, og du får et flot og rent springvand. Ved brug af eddike behøver du ikke være nervøs for, at fuglene også nyder dit springvand. De tager nemlig ikke skade af sådan en lille mængde. I nogle perioder, især på de lange, varme sommerdage, kan det være nødvendigt at tilføje lidt ekstra. Læs altid manualen for netop din fontæne, om der er specielle kemikalie, du ikke må anvende.

Hvordan rengør du dit springvand?

Du kommer ikke udenom, at et springvand skal renses ind imellem. Det kan faktisk være en god idé at gøre en gang i måneden, når du har det i gang. Start med at lukke af for og afmontere pumpen, og tøm alt vandet ud. Hvis der er sten i fontænen, lægges de i en spand med lige dele vand og hvid eddike. Tag pumpen med ind og læg den f.eks. i køkkenvasken. Du kan med fordel bruge en tandbørste til at rense pumpen med. Dyp børsten i eddikeblandingen og skrub ydersiden af pumpen for at fjerne alger og andet snavs.

Selve indersiden af fontænen kan du også rengøre med en børste af passende størrelse, med den samme eddikeblanding. Anvend en piberenser til at rense rør og slanger. Sørg til sidst for at rense alt af med rent vand og tør gerne stenene over med en ren klud. Montér herefter pumpen igen og fyld rent vand i springvandet. Fyld gerne lidt hvid eddike deri også, så du forebygger algedannelse. På den måde har du et rent og smukt springvand, du kan nyde det næste lange stykke tid i haven.

Hvornår skal det tændes og slukkes?

Der er ingen grund til, at din fontæne kører en masse vand igennem, når du alligevel ikke er i haven og kan nyde det. Det danske vintervejr kan også gøre det svært for vandet at komme igennem dyserne, når frosten sætter ind. Så, når kalenderen rammer oktober-november, bør du begynde at overveje, at lukke ned for dit springvand og lignende. Det er også en god anledning til lige at tjekke rør og slanger for fejl eller skader. Omkring marts-april kan du så åbne op for vandet igen, så du kan nyde den beroligende lyd, når havesæsonen begynder igen.