Terrassevarmere

En terrassevarmer giver dig muligheden for at udnytte din terrasse mere. Du kan bruge den større dele af året, og så kan du sidde længere på din terrasse, selvom mørket og duggen er faldet. Du behøver altså ikke gå indenfor, selvom det er blevet mørkt og køligere udenfor. I SILVAN finder du et bredt udvalg af infrarøde terrassevarmere. Du kan både få modeller, som er væghængt, der kan monteres på en markise eller et tagudhæng. Du kan også få hængemodeller, der kan monteret på en krog i parasollen eller lignende. Men, du finder også stående modeller, som kan placeres under havebordet eller flyttes, som det passer dig. Der er altså masser af muligheder for at forlænge de hyggelige aftener i haven med en terrassevarmer. Så er det slut med at rykke selskabet indenfor, når mørket falder på.

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Forlæng sommeren med en terrassevarmer

I Danmark er vi vilde med at grille og spise ude på terrassen i sommerhalvåret. Det er altid en fornøjelse at sidde i godt selskab og nyde sommerens lange, lyse aftener. Men det kan ind imellem blive en kold fornøjelse, når solen går ned sidst på aftenen. Mange vælger derfor at rykke hyggen indenfor, så de ikke skal sidde at fryse. Det behøves dog ikke være sådan, da du med en terrassevarmer kan forlænge aftenen med mange timer. Den giver også mulighed for, at du og din familie kan sidde ude, når sommeren er ved at være slut. På lune efterårsaftener kan du sagtens holde varmen udendørs med en terrassevarmer. Og med de mange forskellige modeller, der findes, kan du altid få en, der passer til netop dine ønsker og behov.

Mange af vores modeller kan med fordel anvendes på en altan eller overdækket terrasse. Der er altså ingen grund til at afskrive en aften i haven, fordi det bliver en smule køligere i vejret. Det er en enkel måde at forlænge sommeren for enhver, der sætter pris på at bruge tid ude i den friske luft. Om det er til familiemiddagen med mad på grillen, eller bare en rolig aften med en god bog og et glas vin – så kan en terrassevarmer helt sikkert give dig mange flere gode stunder. Er du i tvivl om hvilken terrassevarmer, der er den rigtige for dig? Så kan du læse med herunder, hvor du får en lille gennemgang af de forskellige slags.

Hvilke typer af terrassevarmere findes der?

Der findes flere forskellige typer af terrassevarmere. Og det kan måske være lidt svært at finde ud af, hvad de hver især kan. De har nemlig hver især deres styrker og svagheder. Og priserne kan også variere en del – det samme gælder for forbruget. Herunder får du en introduktion til nogle at de mest gængse typer af terrassevarmere.

Terrassevarmer på gas

Den nok mest almindelige type terrassevarmer er den gasdrevne. Det er typisk den, du ser på terrasser rundt omkring i landet. De fås i forskellige størrelser, så de både kan stå på jorden og på et bord. Den mest almindelige er den store gulvmodel, der bruger en almindelig stor gasflaske. Den største fordel ved denne type er, at den er flytbar. Den kan stå præcis, hvor du ønsker, og den kan let flyttes rundt i løbet af aftenen. For at få mest ud af en terrassevarmer på gas, bør du placere den i midten af selskabet. Den spreder nemlig varmen i en cirkel rundt om sig selv. Derfor skal den gerne stå i midten af dem, der gerne vil nyde godt af varmen. En ulempe ved denne type er dog, at den udleder en del mere CO2 i forhold til andre typer.

Derudover er der en del varmespild ved den gasdrevne type. Den varmer nemlig selve luften op, hvorfor den ikke er særlig effektiv, hvis det blæser. Dog er de typisk lidt billigere at købe end f.eks. en elektrisk infrarød terrassevarmer. Du skal dog altid huske på, at du jævnligt skal udskifte gasflasken, alt afhængigt af hvor meget du bruger den. I Silvan kan du naturligvis både købe og få ombyttet din gasflaske i langt de fleste af vores butikker. Du kan se priser på gasflaskerne på vores hjemmeside, samt se om den er på lager i din lokale SILVAN. Som et alternativ til den store gasdrevne terrassevarmer, kan du også bruge en gasovn. De er ideelle i en udestue eller i et telt. Vær altid opmærksom når du bruger en gasovn eller gasdrevet terrassevarmer og følg altid producentens vejledning i forhold til brug.

Elektrisk terrassevarmer

Under elektriske terrassevarmere findes der lidt forskellige slags. Du kan f.eks. både få halogenvarmere, reflektorvarmere og infrarøde terrassevarmere. Og sidstnævnte er den, du finder i Silvan. Infrarød varme fungerer sådan, at når lampens infrarøde stråler rammer en person eller en ting, bliver den varmet op. Det betyder, at den ikke bruger en masse energi på at varme luften op, og den er derfor en mere effektiv løsning.

Størstedelen af energien bruges på at varme de ting op, som strålerne rammer. De er derfor mere miljøvenlige end eksempelvis den gasdrevne model. En ulempe ved en infrarød terrassevarmer er, at den kræver adgang til strøm. Det kan være med til at begrænse dens flytbarhed, da man ikke altid har adgang til strøm så mange steder udendørs. Derudover er den typisk dyrere i indkøb end nogle af de andre modeller. Men den er derimod billigere i drift, da den bruger strøm.

Hvilken terrassevarmer skal du vælge?

Hvilken type terrassevarmer du skal vælge, afhænger naturligvis af dit behov. Gasmodellerne er typisk gode til lidt større områder, hvor du har mulighed for at placere den, som det passer dig. Derudover er de at foretrække, hvis du ikke har let adgang til strøm. Så hvis du f.eks. har en terrasse, der ligger lidt væk fra huset, er den gasdrevne model måske det rigtige for dig. Den er også ideel til en havefest, hvor du måske har rykket festen ud på græsplænen. Igen er du ikke begrænset af adgang til strøm, og du kan flytte den rundt, helt som du vil. Nogle synes også, at den gasdrevne model er mere hyggelig, da du kan se den lille gasflamme brænde. Med en terrassevarmer på gas skal du altså blot sørge for at have en gasflaske, og så er du i gang.

Hvis du derimod har god adgang til strøm og gerne vil have det mest effektive forbrug, er en infrarød terrassevarmer en rigtig god mulighed. I Silvan finder du mange forskellige varianter, der kan dække ethvert behov. Mange modeller kan monteres på væggen. På den måde optager de ikke plads på jorden. Du kan også få en model, der er indbygget i et cafébord. Her får du to i én, med både terrassevarmer og havebord. Det er helt ideelt, hvis du f.eks. har en lille altan, hvor der er lidt trangt med pladsen. Hvis du ofte har en parasol siddende i havebordet, eller et andet sted på terrassen, er det oplagt at vælge en model, der kan monteres i selve parasollen. I den får du hele tre individuelle varmere, der sidder oppe under dugen. Du kan altså altid finde en type, der passer ind på din terrasse, så du og din familie kan holde varmen på de lange sommeraftener.

Værd at viden inden du køber

Det er en god ide at tænke over, hvordan de forskellige typer af terrassevarmere passer til din terrasse og dit behov. For at finde den bedste løsning, kan du f.eks. overveje driftsprisen. Her bør du både tænke på prisen på den varmekilde, du anskaffer dig, hvor meget energi den bruger, og hvor meget du forventer at tage den i brug. Det kan være en god idé at regne lidt på, hvor meget gas en gasdrevet model bruger og forsøge at gange det op med den tid, som du forventer at bruge den.

Det samme gør sig gældende for de eldrevne typer. Her kan du kigge på, hvor meget strøm den bruger, hvor meget strømmen koster og igen lægge det sammen med det antal timer, du forventer at have den tændt. Det kan hjælpe dig med at få et overblik over omkostningerne, og beslutte hvilken type varmekilde, der passer bedst til dit forbrug samt budget.