Terrassevarmere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvordan vælger du mellem terrassevarmere?

Der er ikke noget bedre end at kunne nyde de lange, lyse sommeraftener på terrassen i selskab med familie og venner. Så snart det bliver køligt, kan man dog let få lyst til at flytte det hyggelige selskab indendørs. Det kan dog være lidt af et antiklimaks for en hyggelig aften i haven. Det behøver du ikke bekymre dig om med en terrassevarmer. Her kan du blot nyde aftenen og lade den lune terrassen. Varmelamper kan også anvendes på altaner og er perfekte til alle, der holder af at opholde sig ude. Med terrassevarmere kan du let forlænge havesæsonen og nyde de lange og lyse aftener, selvom det bliver køligt, når solen går på hæld.

De mest populære terrassevarmere er gasdrevne. De kan nemlig stå frit og har en skjuler i foden, hvor du kan stille gasflasken. De findes i mange forskellige størrelser og passer derfor både til store terrasser og små altaner. Gasdrevne terrassevarmere har en meget jævn varme, hvorfor de også er yderst populære. Varmen spredes i en cirkel omkring terrassevarmeren. Man skal derfor helst placere den i midten af selskabet. Terrassevarmere der bruger gas udvikler dog også en del kuldioxid. Derfor må de kun bruges udendørs.

Du kan også finde elektriske terrassevarmere og infrarøde terrassevarmere. Blandt disse er halogenvarmere og reflektorvarmere de mest kendte. Halogenvarmere varmer hurtigt op, men er sjældent den mest varmeeffektive terrassevarmer. Reflektorvarmere opvarmer luften og er forholdsvis billig. Den har dog også et begrænset antal brændetimer. Elektriske terrassevarmere er dog effektive og gode til mindre terrasser og på altaner.

Tips til din terrassevarmer

Det er en god ide at tænke over, hvordan de forskellige terrassevarmere passer til din terrasse. For at finde den løsning der er bedst, og mest økonomisk til dig, kan du eksempelvis udregne driftsprisen. Her bør du både tænke på, hvor dyr en terrassevarmer du anskaffer dig, hvor meget energi den bruger, og hvor meget du forventer at tage den i brug. Det kan hjælpe dig til at regne omkostningerne ud, og beslutte hvilken type varmelampe, der passer bedst til dig og din terrasse.

Gas er typisk godt til større terrasser, da de har en høj effektivitet. Alt afhængig af hvilken type du vælger, kan de varme større terrasser op. Det er også hyggeligt med terrassevarmere af gas, da man kan se varmeflammen. Eldrevne terrassevarmere anbefales ofte til mindre terrasser. De kan ikke opvarme ligeså store områder som gasdrevne terrassevarmere, men ofte er de billigere i drift og forholdsvist energieffektive. Du kan også let målrette varmen med en eldrevet terrassevarmer, dog spreder en gasdrevne terrassevarmere varmen, og derfor varmer de bedre på den store terrasse.

Det er en god ide at forsyne terrassevarmere med en varmeregulator. Så bliver det lidt lettere at opnå den rette temperatur på terrassen. Det kan også hjælpe til at spare på varmen. Det er nemlig vigtigt at huske på, at en terrassevarmer også fyrer for spurvene.