Trillebøre & sækkevogne

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find den helt rigtige hjælper til hjemmets tunge opgaver

En trillebør er et uundværligt haveredskab, hvis du skal have flyttet noget haveaffald, eller måske kørt mørtel, grus eller sten væk. Det er den perfekte måde at få flyttet materialer, der ellers kan være lidt uhåndterlige. Det er både hurtigere og mere skånsomt end selv at flytte det fra sted til sted. Det kan også være, at du står overfor en flytning, hvor en stor mængder flyttekasser skal flyttes – her er en sækkevogn et rigtigt godt redskab. I Silvan finder du trillebøre og sækkevogne til enhver opgave. Du finder også reservedele som ekstra hjul, både punkterfrie og almindelige. Du finder altså det hele til at komme godt i gang med at flytte materialer fra a til b, på den mest effektive måde.

Trillebør, murerbør, havebør – hvad er forskellen?

Kært barn har mange navne, og det gør sig også gældende for en trillebør. Det kan virke lidt forvirrende, at de har forskellige navne. En trillebør er vel en trillebør? Men der er dog en mening med nogle af de forskellige navne. Og ved nogle af modellerne ligger det ganske simpelt i navnet. De er hver især særligt velegnet til forskellige typer opgaver rundt om i haven. De er udformet lidt forskelligt og har forskellig bæreevne alt afhængigt af, hvad de skal bruges til. Vi vil forsøge at give dig et overblik over de forskellige modeller, som du finder i Silvan. Så du kan blive godt klædt på til at vælge den helt rette model, som passer til dine haveopgaver.

Havebør

Havebøren er egentlig bare et andet navn for en helt almindelig trillebør. Den er lavet til de lidt lettere opgaver, i haven, som at flytte haveaffald, grene, småsten, jord og lignende. De har typisk en bæreevne på omkring 100 kg. Og en almindelig trillebør kan som oftest klare langt de fleste opgaver i en almindelig have, og havebøren er derfor mere end rigeligt for de fleste. En trillebør er en uundværlig hjælp, hvis du skal have flyttet lidt tungere ting og gerne vil skåne kroppen. Hvis du gerne vil have de mindste med i haven, har vi naturligvis også en trillebør til børn. Det er en hyggelig og sjov måde for de små at være med i haven – og så er det også altid dejligt med lidt ekstra hjælp til havearbejdet.

Murerbør, betonbør og mørtelbør

Alle disse navne er betegnelser for en trillebør, der er lavet til de grovere opgaver. De er ideelle til f.eks. at flytte mursten, beton, sten og generelt tungere ting. De er som oftest også udformet med et dybere kar, så du kan blande beton og læsse mere på. En murerbør kan typisk lastes med cirka 150 kg, altså noget mere end en almindelig trillebør. Mange modeller har yderligere støtte foran ved dækket, så de er ekstra stabile. På den måde kan du transportere tunge materialer uden at miste balancen og risikere at tippe med trillebøren. Så, hvis du skal i gang med en større opgave, som at brække noget ned eller bygge nyt op, er en god murerbør et uundværligt redskab.

Få en sækkevogn til enhver opgave

I Silvan har vi flere forskellige modeller af sækkevogne, der gør flytningen af tunge ting meget lettere. Du finder de almindelige modeller, der kan bære fra 150-200 kg. De er ideelle til f.eks. at flytte tunge kasser. Du kan let stable flere ovenpå hinanden, så du hurtigt kan få flyttet alt, du har brug for. Det er en skånsom og hurtig måde, hvis du skal til at flytte og har mange flyttekasser, der skal fra a til b. Derudover kan du også få en sammenklappelig sækkevogn med en bæreevne på op til 70 kg, eller en foldbar bagagevogn, der kan bære op til 85 kg. De er begge ideelle at have med på enten en campingtur eller til en festival. Du kan have alt den tunge oppakning derpå og klappe den sammen, når du ikke bruger den. Den fylder næsten ingenting, men gør det utroligt let at komme rundt med udstyret.

Skal du flytte i en etageejendom? Og er der rigtig mange trapper, du skal slæbe flyttekasser op eller ned ad? Så er en trappesækkevogn måske det helt rigtige. Det er som navnet siger, en sækkevogn, der kan køre på trapper. I Silvan har vi en trappesækkevogn til udlejning i langt de fleste af vores butikker. Den kan bære op til 200 kg og er udstyret med tre hjul på hver side, så den let kan ”kravle” op og ned af trappetrin. Du kan se mere om sækkevognen til trapper i vores værktøjsudlejning. Her kan du også finde udlejningspriser, se om den er ledig i din lokale Silvan og lave en reservation. På den måde er du sikret, at den er klar til dig, når du skal bruge den. Du kan også tage chancen og køre direkte til butikken og afhente den, men vi anbefaler, at du ringer direkte til din lokale SILVAN inden. Så undgår du en evt. forgæves kørsel.

Sådan vedligeholder du din trillebør

Når sommeren og havesæsonen går på hæld, er det tid til at se haveredskaberne efter. Her er det også en god idé lige at se trillebøren efter i sømmene. Hvis du reparerer og vedligeholder dine redskaber løbende, kan du let forlænge levetiden – og det gælder naturligvis også for din trillebør.  For det første kan du tjekke at håndtagene stadig sidder godt. Har du problemer med at de glider af, er et godt tip at rengøre dem og tjekke rørene efter. Herefter kan du sprøjte hårlak ind i håndtagene. Når de er tørret, sidder de godt fast igen. Du kan også efterse og spænde eventuelle løse skruer, så det hele er spændt godt sammen. Du bør naturligvis også sørge for at rengøre trillebøren, inden du sætter den væk. Det kan som oftest klares med lidt vand og en børste.Det er både lettere og mere sikkert at køre med en trillebør, når hjulet fungerer, som det skal. Du kan gøre meget for selv at undgå en punktering eller et skævt dæk. Det vigtigste er, at der er nok luft i dækket, at de holder et godt dæktryk og jævnligt bliver efterset for småsten.

For at passe godt på dækket og undgå skader, bør du undgå at dækket udsættes for konstant sol og fugt – det kan mørne og udtørre dækket. Derfor rejser man også ofte en trillebør op, når den parkeres. Så fylder den ikke så meget, og dækket har ikke konstant jordkontakt. På den måde udsætter du heller ikke dækket for et langvarigt tryk på samme sted. En god trillebør kan holde i mange år. Men på et tidspunkt kan det blive nødvendigt at udskifte hjulet. Det kan enten være på grund af punktering eller fordi, det er blevet mørt. I Silvan har vi flere forskellige hjul til trillebøre og i flere størrelser. I nogle tilfælde kan du nøjes med at skifte slangen, og sådan en finder du naturligvis også i vores sortiment. Vi har også flere udgaver af punkterfrie hjul. Punkterfrie hjul er især velegnede, hvis du er i gang med et større byggeprojekt eller skal arbejde et sted, hvor der kan ligge skarpe genstande på jorden.

Du kan tage trækvognen med på tur

Det kan være en skøn forandring at komme lidt ud i naturen i en travl hverdag. Og med en trækvogn bliver let at have både udstyr og madpakken med. Det er også en god måde at få børnene med. Så kan de tage et hvil og blive trukket i trækvognen, hvis benene skulle blive trætte undervejs. Vi har både en helt klassisk trækvogn i træ med en bæreevne på op til 100 kg. Du kan også få en foldbar trækvogn, der også kan bære op til 100 kg. Den er perfekt, hvis du ikke har så meget plads til opbevaring derhjemme. De er begge ideelle til en tur i skoven, parken eller på stranden om sommeren. Eller måske bare til en tur til købmanden. Uanset, hvordan du bruger den, bliver det meget lettere at komme omkring med lidt tungere oppakning.