Akku plæneklipper

Der er intet bedre end en flot og nyslået græsplæne. Dog kan selve arbejdet med at få klippet græsset være noget af en opgave. En akku plæneklipper er både en smart og let måde at få klaret opgaven på. Du slipper helt for bøvlet med ledninger eller benzin – du skal blot lade batteriet. Med en akku plæneklipper får du en maskine, der både er støjsvag, driftssikker og som har minimale krav til vedligeholdelse. Maskinen er derudover let at betjene, da den har en lav vægt og afgiver færre vibrationer. I SILVAN finder du et stort udvalg af forskellige akku plæneklippere. Vi har de kendte kvalitetsmærker som f.eks.; Bosch, AL-KO, Stiga, Makita, Black & Decker og Gardena. Se alle vores modeller nedenfor. 

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan slår du græsset med en akku plæneklipper

Ser du frem til at nyde haven, når vejret er til det? Men ser du måske knap så meget frem til at skulle slå græsset? Der er ikke noget som tanken om at kunne komme ud i haven og nyde sin græsplæne. Men du kommer dog ikke udenom, at den skal slås jævnligt over sommeren. Med en akku plæneklipper bliver opgaven til leg. Den er meget let at have med at gøre. Du slipper nemlig for at bøvle med ledninger, benzin osv. Du sætter blot batteriet i maskinen, og så er du i gang.

Hvordan fungerer den eldrevet græsslåmaskine?

En akku plæneklipper fungerer på mange måder som enhver anden plæneklipper. Den har dog en anderledes motor, som typisk kræver mindre vedligeholdelse. De fås også med forskellige størrelse batterier. Og størrelsen af batteriet afhænger naturligvis af, hvor stor en plæne du har. Jo kraftigere et batteri, jo større et areal kan du slå på én opladning. Som ved andre plæneklippere kan du vælge imellem forskellige funktioner og forskellige klippebredder og -højder. At få en akku plæneklipper i gang kan nærmest ikke blive nemmere. Når batteriet er ladet op, er det blot at sætte det i maskinen, og så kan du gå i gang.

Når du er færdig med at slå græsset, er det en god idé at sætte batteriet tilbage i opladeren igen. Så er du lynhurtigt klar til næste gang, græsset skal slås. Og sætter du batteriet i opladeren efter brug, undgår du også, at batteriet bliver helt afladt og kvaliteten dermed forringes. Ved mange af akku plæneklipperne medfølger 2 batterier. Så har du rig mulighed for at komme hele vejen rundt, selv i en stor have. Hvis det ene batteri løber tør for strøm, skifter du blot til det andet, og du er i gang igen. Ved flere af vores modeller får du også en opsamler med. Så slipper du for selv at skulle rive det løse græs sammen, det ligger allerede i opsamleren. Du tømmer den bare, når du er færdig, eller løbende, når den bliver fuld.

Hvorfor skal du vælge en akku plæneklipper?

Der bliver flere og flere gode grunde til at købe en akku plæneklipper. Tidligere har prisen afskrækket mange fra at vælge en maskine med batteri. Men nu er de kommet ned i en pris, hvor alle kan være med. Derudover har mange haveejere tidligere været skeptiske omkring rækkevidden på en opladning. Batterierne bliver hele tiden bedre og kan nu nemt konkurrere med en benzindrevet græsslåmaskine. Og skulle du have så stor en have, at én opladning ikke kan gøre det, bliver opladningstiden også kortere og kortere. Ellers kan du sagtens tilkøbe ekstra batterier, hvis du ikke har nok i det, der følger med din maskine. Som alternativ til en benzindrevet græsslåmaskine er en batteridrevet model meget energivenlig. Den udleder heller ikke CO2 når du slår græsset, fordi den får sin strøm fra et batteri.

Er du træt af larmen fra din almindelige græsslåmaskine? Så er det endnu en god grund til at vælge en på batteri. Du slipper også for alt det vedligehold, der ofte følger med ved f.eks. en græsslåmaskine på benzin. Motoren er nemlig anderledes indrettet og har færre bevægelige dele, der kan ske fejl på. Har du en have i forskellige niveauer? Og er du træt af at slæbe din tunge benzindrevne græsslåmaskine op og ned? Løsningen er en akku plæneklipper. Den vejer væsentligt mindre end mange andre græsslåmaskiner. Derfor er den nem at flytte rundt på, og du skåner din krop for de tunge løft. Du kan derfor bruge din energi på at nyde din nyslåede plæne.

Bioklip og græsslåning

I SILVAN finder du både plæneklippere med og uden det smarte bio-klip system. Bioklip - også kaldet multiklip - er en funktion, hvor du slår og gøder din græsplæne i samme arbejdsgang. Når du anvender bioklip bliver de løse græsspidser spredt ud over græsset, i stedet for at ende i opsamleren. Det løse græs fugter plænen og fungerer som en naturlig gødning. Det er derfor med til at holde mos og ukrudt væk fra din plæne. 

I forhold til selve græsslåningen, så skal man i sommersæsonen gerne slås græsset en gang om ugen. Nogle gange kan det også være nødvendigt at slå det to gange. Det er bedst ikke at slå græsset ned i en højde under 2,5-3,5 cm. Hvis det bliver kortere, risikerer du, at ukrudtet får overtaget. En god højde på dit græs er ca. 5-6 cm. I den højde kan græsset klar sig selvom det bliver tørt. Det giver plænen en flot, grøn farve. Græsset skal slås fra april måned til oktober. Du skal dog kun slå græsset, så længe det gror. Græs gror nemlig først, når jordtemperaturen er mindst 7-8 grader. Har du lyst til flere tips til at holde din græsplæne flot og grøn? Så kan du læse denne artikel om, hvordan du bedst vedligeholder din græsplæne.