El Plæneklipper

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan vælger du havetraktor

En havetraktor eller en plænetraktor, som det også kaldes, er en god investering. Særligt hvis du har en stor have, er den et godt redskab til at slå græsset. En havetraktor kan dog meget andet end at slå græs, hvilket også gør den effektiv i mindre haver. Eksempelvis kan du bruge den til at sprede gødning, lufte plænen, rydde sne, rive gruset i indkørslen og mange andre tunge arbejdsopgaver. Det kan være en stor beslutning at købe en havetraktor, og derfor har vi her samlet nogle overvejelser, som du kan gøre dig inden. Det kan hjælpe dig til at finde den plænetraktor, der passer bedst til dig og din have.

Først og fremmest skal du overveje, hvilken motor dine havetraktor skal have. Skal den bruges på et kuperet underlag, trække en anhænger eller bruges til tunge arbejdsopgaver, er det vigtigt med en motor, der har mange hestekræfter. Her kan det også være en god ide at tænke på, om den skal trække på alle fire hjul. Med firhjulstræk får du en mere jævn kørsel og også flere kræfter. Det er især godt, hvis den skal bruges til tunge arbejdsopgaver og på ujævnt underlag. Skal havetraktoren bruges om vinteren, er det også en god ide at den har lys. Så du kan bruge den selvom mørket falder på.

Ofte bruges en plænetraktor til at slå græsset i større haver og udendørsarealer. En stor græsplæne kræver en havetraktor med stor klippebredde. Har du mange bede, kan det være en fordel med bioklip. Bioklip betyder, at græsset bliver findelt og efterfølgende skubbes ned i plænen af maskinen. Det gøder græsset, men medvirker også til at den skal klippes lidt oftere. Bioklip gør også, at græsset ikke spreder sig til bedene i haven. Nogle plænetraktorer har en opsamler til græs. Det gør at plænen ikke skal klippes så ofte, som ved sideudkast og bioklipning.

Havetraktorer kan typisk inddeles i tre forskellige typer. Der er frontklippere, der er gode til at klippe græsset. De har generelt en meget lille venderadius og klipper græsset, før hjulene kører over det. Det giver et flot klipperesultat. En almindelig havetraktor har typisk sideudkast, men kan også fås med en opsamler. Her er det også muligt at montere udstyr på den, så den kan bruges til meget mere end at slå græsset. En havetraktor på batteri har et lavt støjniveau og giver færre vibrationer, når man sidder på den.

Det kan du bruge en havetraktor til

En havetraktor kan bruges til meget mere end at slå græs. Der findes nemlig forskelligt ekstratilbehør og udstyr til en havetraktor. Derfor er en havetraktor en meget alsidig maskine med mange anvendelsesmuligheder. Eksempelvis kan den bruges til at fjerne sne, rive sten i indkørslen eller nedfaldne blade i haven. Den kan også bruges til at sprede gødning, fjerne affald, så frø eller fjerne sne og sprede salt.

En havetraktor kan altså bruges til mange forskellige gøremål året rundt og er derfor en god investering for mange. Før du vælger havetraktor er det derfor også en god ide at tænke på, hvilke opgaver den skal bruges til. Skal den bruges til andre ting end at slå græsset, kan det være en fordel at undersøge, hvilket ekstraudstyr der fås til de forskellige modeller. Så er du sikker på, at den får den alsidighed du behøver.