El plæneklippere

En elektrisk plæneklipper kan være det oplagte valg til dig, der har en mindre eller mellemstor have, hvor du har nem adgang til strøm. Med en el plæneklipper slipper du for at bøvle med benzin og batterier – du sætter blot stikket i, og så er plæneklipperen i gang. Maskinen er altså nem at sætte i gang, da du bare skal trykke på kør, for at komme i gang. En anden fordel ved el plæneklipperen er dens støjniveau. En el plæneklipper er mere støjsvag end en benzindrevet plæneklipper. Du finder mere information omkring den enkelte maskines støjniveau i produktbeskrivelsen. Du kan også se hele vores udvalg af el plæneklippere herunder.

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge en el plæneklipper?

Som hus- eller haveejer er det næsten umuligt at komme uden om græsslåningen hele året rundt. Med den rette græsslåmaskine bliver arbejdet dog både sjovere og lettere at gå til. I vores udvalg finder du flere forskellige varianter, der tilbyder et væld af forskellige funktioner. Du finder f.eks. den elektriske model. Den fås med el-start og med eller uden græsopsamler. Derudover kan den fås med justerbar klippehøjde, med sideudkast eller bagudkast, bioklip og mange andre funktioner. Du kan også vælge en luftpudeklipper fra Flymo, der er let at håndtere og har en meget lille friktionsmodstand. En elektrisk plæneklipper med ledning passer perfekt til dig, der har en have på over 1002. Maskinen kan nemlig slå plæner, der er helt op til 600 2. Du skal således, hverken bekymre dig om brændstof eller støjniveauet på maskinen. Den er både meget støjsvag, let og billig i drift, hvis du sammenligner den med en benzindrevet udgave.

Har du en mindre græsplæne uden de store forhindringer? Så kan du sagtens bruge en elektrisk græsslåmaskine med ledning. Det kræver blot, at der ikke er for langt til stikkontakten. Du skal blot sætte den i stikket, og så er du i gang. Du skal dog være opmærksom på, at du aldrig må køre i retning af ledningen. Skulle du være så uheldig at køre over ledningen og ødelægge den, vil din plæneklipper altså også være ødelagt. Hvis du har en have på over 1002 er den elektriske plæneklipper det helt rigtige valg for dig. Den gør både arbejdet sjovere og lettere. Og så er den samtidig meget let at håndtere. Du kan også hjælpe rækkevidden lidt på vej ved at investere i enten en forlængerledning eller kabeltromle. Det er vigtigt, at du vælger en til udendørs brug. På den måde kommer du ubesværet rundt, selv helt ud i hjørner og kanter.

Hvilken plæneklipper skal du vælge?

Er du i tvivl om, hvad din plæneklipper skal kunne? Og hvad du skal være opmærksom på før du køber? Så læs med her. Vi gennemgår nemlig de vigtigste elementer, som du skal tænke på, når du skal købe en ny plæneklipper.

Hvor bred skal klippebredden være?

Et godt sted at starte er klippebredden. Jo bredere maskinen er, jo mere klipper den naturligvis ad gangen. I SILVAN finder du el plæneklippere fra 32 cm i bredden og op til 42 cm. Bredden på den model, som du skal vælge, afhænger af din plæne. Hvis du har mange smallere passager, måske imellem blomsterbede eller træer, vil en smallere maskine være en god idé. Med en smallere maskine kan du let komme rundt uden at komme til at klippe i områder, hvor det ikke var meningen. Har du derimod bare en stor plan græsplæne, uden nogle forhindringer? Så vil en bred model gøre arbejdet meget lettere. Den klipper et større område ad gangen, og du bliver hurtigere færdig med græsslåningen.

Skal du vælge en græsopsamler eller en bioklip?

De fleste maskiner kommer med en græsopsamler. Det kan være rigtig praktisk, da du slipper for selv at skulle samle det løse græs op efter slåning. Du tømmer blot opsamleren efter brug, eller når den er fuld. Det er typisk også muligt helt at fjerne opsamleren. På den måde vil det afklippede græs blot blive liggende tilbage på plænen. Sidst, men ikke mindst, har nogle modeller også en bioklip funktion – nogle gange kaldet multiklip. Hvis du vælger at bruge bioklip, skal du være opmærksom på, at din plæne skal klippes oftere. Ved bioklip findeles det afklippede græs nemlig og virker som gødning til din plæne. Det afklippede græs lægger sig ned imellem græsstråene og formulder, og virker på den måde som gødning. Med bioklip skal du forvente at klippe din græsplæne 1-2 gange om ugen i sommersæsonen. Hvis du ikke klipper ofte nok, risikerer du, at det løse græs mugner. Og det kan i sidste ende medføre, at det danner mos i stedet for at gøde. I SILVAN har næsten alle vores el-plæneklippere justerbar klippehøjde. Det er en super praktisk funktion, hvor du let selv kan styre, hvor højt du ønsker dit græs. Det kan jo ske, at det glipper med græsslåningen. Hvis dit græs er blevet lidt langt, er den justerbare klippehøjde også en fordel. Her kan du hæve maskinen, så den ikke skal presse sig igennem langt og tungt græs. Det gør klipningen væsentligt lettere, hvis du f.eks. kommer hjem fra ferie, og det rigtig trænger.

Skal du vælge en luftpudeklipper?

Du kan også vælge en luftpudeklipper fra Flymo. En luftpudeklipper er meget let og nem at bruge, den vejer nemlig kun 7,8 kg. Den er ideel til mellem til store plæner. Den svæver på en pude af luft. Og kan derfor klippe i alle retninger, uanset hvilken vej du vælger at gå. Derudover er den meget let at opbevare, da den blot kan hænges på en krog på væggen. På den måde sparer du plads i skuret, så du nemt får plads til alle dine haveredskaber. Den er også yderst velegnet til at klippe på skråninger og omkring træer. Det lette design gør den rigtig god, hvis du vil skåne kroppen. Vil du vide mere om Flymos luftpudeklipper? Så kan du se videoen herunder:

 

Hvad findes der ellers af plæneklippere?

Har du en større have? Eller dårlig adgang til strøm? Så skal du måske overveje enten en benzin- eller batteridrevet græsslåmaskine. Her er du ikke afhængig af ledninger og kan komme mere vidt omkring med din maskine. En benzinplæneklipper er en meget kraftig maskine. Den er rigtig god, hvis du har meget store arealer, hvor ledning og batteri simpelthen ikke er nok. Har du derimod en lidt mindre plæne og ikke mulighed for at trække strøm? Så kan en akku plæneklipper være det rigtige valg til dig.

Uanset dit behov, står vi i SILVAN altid klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige græsslåmaskine til dig. Du kan få vejledning af vores kompetente medarbejdere i vores mange butikker.

Sådan får du den grønneste græsplæne

Om sommeren bør du slå græsset cirka en gang om ugen. Men det kan også være nødvendigt at gøre det to gange alt efter temperament. Du bør kun slå græsset, så det forbliver over ca. 5-6 cm højt. Det skyldes, at græsset ved den højde vil kunne klare sig, selvom det er tørt. Og samtidigt giver det plænen en flot, grøn farve.

Du bør klippe græsset fra april til oktober, men dog kun så længe græsset gror. Græs begynder at gro, når jordtemperaturen er 7-8 grader. For at få det bedste resultat med din plæne, kan det være en god idé at give den en omgang gødning. I SILVAN har vi naturligvis også gødning og pleje til din græsplæne – se vores store udvalg af gødning og pleje herunder.