Løvsuger & blæsere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Løvsuger eller løvblæser?

Der findes både løvsugere og løvblæsere, der begge er effektive maskiner til at holde din have fin og ryddelig for blade og haveaffald. Vi har et stort udvalg af både løvsugere og blæsere, og det kan være svært at vælge, hvilken model der er bedst. Her på siden kan du læse om forskellen på løvsugere og løvblæsere og få gode råd til hvad du kan overveje, når du skal anskaffe dig en.

Løvblæsere og løvsugere kaldes også for havestøvsugere. Der findes et stort udvalg af de forskellige maskiner, der kører på enten benzin- eller batteridrevne motorer. Der er dog lidt forskel på maskinerne, hvad enten du vælger en løvsuger eller en løvblæser. En løvblæser blæser løvet væk, hvorimod en løvsuger både kan suge løvet op og blæse det væk.

Om du skal vælge en løvsuger eller en løvblæser kan være et svært valg. En løvblæser kan let blæse tørre blade og haveaffald sammen, så du kan samle det op efterfølgende og smide det på komposten eller til affald. En løvsuger suger derimod blade og haveaffald op i en beholder. Nogle løvsugere har en kværn, så de kan indeholde mere, og du efterfølgende kan bruge det til kompost. En løvsugers pose eller beholder kan dog hurtigt blive fyldt og gøre maskinen tung, hvis den skal bruges til større mængder. Her kan en løvblæser i nogle tilfælde være mere effektiv. Så kan du samle det hele til én bunke.

Det kan du bruge en løvsuger til

En løvsuger kan bruges til mange forskellige opgaver i haven. Først og fremmest er den et godt redskab til at holde haven flot og fri for nedfaldne blade og løv. Derudover har den også en række fordele, der gør den til et godt værktøj. Eksempelvis hjælper den til at holde din græsplæne fri for mos og rester fra afklippet græs, blade og planter. Har du et træ der drysser med blade, grene, nåle eller kogler, kan en løvsuger eller blæser også være et effektivt og hurtigt værktøj til at holde haven fin og ren. Med en løvsuger kan du også fjerne de foretrukne gemmesteder for dræbersnegle og andre skadedyr. De kan nemlig ofte godt lide at ligge i bunker af fugtige, nedfaldne blade og gemme sig.

Både en løvsuger og en løvblæser kan fås med en elmotor eller benzindrevet motor. En elmotor har et langt mindre støjniveau end en benzindrevet løsuger eller blæser. Begge maskiner er dog kraftige, da de skal fremkalde en luftstrøm. Derfor kan det ikke undgås, at de larmer lidt, når de er i brug. Løvsugere til privatbrug har dog alle et relativt lavt støjniveau. Alligevel anbefaler vi dig at tage hensyn til dine naboer og omgivelser, som var det enhver anden støjende havemaskine til udendørs brug. Eksempelvis kan du forsøge og undgå at bruge den tidligt morgen eller sen aften. Føler du dig generet af larmen når du arbejder med en løvsuger eller løvblæser, kan du også tage et høreværn på.