Motorsave

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan vælger du den rette motorsav

En motorsav kan hurtigt blive din bedste ven, hvis du ofte saver træ og brænde. Her bliver det arbejde, der kan være fysisk hårdt at udføre med en sav, let og hurtigt at klare. Med en motorsav kan du nemlig optimere arbejdstiden og få en masse arbejde fra hånden. Det kan dog være svært at gennemskue, hvilke motorsave der er bedst – det kommer nemlig helt an på dine behov. Der er dog forskellige ting du kan overveje, for lettere at finde den helt rette motorsav. Først og fremmest bør du overveje, hvad du hovedsageligt vil bruge motorsaven til. Det kan hjælpe dig til at beslutte, hvilken type der er bedst. Skal den bruges til brænde, har du måske ikke brug for ligeså mange hestekræfter, som hvis den skal bruges til at fælde træer. Der findes i grove træk to forskellige typer af motorsave – elektriske, el kædesave og benzindrevne kædesave.

El kædesave er ofte lidt billigere i drift, da de ikke kører på benzin. Desuden larmer de også mindre og er derfor gode til det arbejde, der udføres i haven. Motoren er dog ikke altid lige så kraftig som på en benzindrevet motorsav. Elektriske motorsave kan også fås med et genopladeligt batteri. Det giver en større fleksibilitet, end hvis den har en ledning. Du er dog begrænset af batteriets levetid. Derfor kan det være en god ide, at have et ekstra batteri, hvis du bruger din motorsav i lang tid af gangen. Så er du fri for at vente på, at batteriet lades op, før du kan arbejde videre.

Benzindrevne motorsave har ofte en kraftig motor med stor styrke og er meget fleksibel. Her er du ikke begrænset af ledninger eller batteriets levetid. Du skal dog løbende fylde brændstof på motoren og vedligeholde den. En kædesav med benzinmotor kan også arbejde i fugtigt vejr og træ uden problemer.

Det skal du vide, før du bruger en motorsav

En motorsav er en kraftig maskine, uanset om den er elektrisk eller benzindrevet. Derfor er det vigtigt altid at læse brugsanvisningen for din motorsav grundigt, før du tager den i brug. Her kan du læse al den nødvendige viden og få gode tips til, hvordan du bruger din motorsav på en sikker måde.

Selvom du bruger en motorsav til privat brug, bør du altid bære sikkerhedsudstyr. Først og fremmest er det en god ide at bære både hjelm, visir og høreværn. Så er dit ansigt og dine øjne beskyttet mod træsplinter og også kædesaven. Høreværnet beskytter dine øre mod støj fra motorsavens motor. Derudover bør du også bære handsker, så du har et godt greb om motorsaven og de er beskyttet. Desuden bør du også bære benværn og fodværn. Det beskytter dine ben og fødder, hvis du bliver ramt af motorsavens kæde eller det, som du saver i.

Motorsave bør løbende vedligeholdes. Så er de sikre at tage i brug. Du bør altid sikre dig at motorsavens bremse og kædebremset er vedligeholdt, renset og virker korrekt. Kæden bør også løbende efterses og være skarp. Så er kædesaven lettere og mere sikker at arbejde med.