Motorsave

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilke slags motorsave og kædesave findes der?

I Silvan har vi forskellige typer af maskiner til forskellige formål. Har du nogle høje træer, som du skal have savet nogle grene af? Så kan du med fordel investere i en akku teleskop kædesav. Med en akku teleskop kædesav kan du stå solidt og sikkert på jorden under arbejdet. Og du slipper for at skulle kravle op på en stige eller i træet. Du er heller ikke begrænset af hverken ledning eller at skulle påfylde benzin. Du lader blot batteriet, sætter det i, og så er du klar.

Skal du ikke fælde træer, men måske bare fjerne mindre grene og lignede? Så kan du måske klare dig med en Bosch Akku Multisav. Det er en lille, handy maskine, som du kan bruge til mange opgaver omkring hjemmet. Du får f.eks. hurtigt og let savet grene over på dit frugttræ. Eller tilskåret brædder, lægter eller lister. Den kan nemlig sagtens bruges til indendørs såvel som udendørs opgaver. Med den rette klinge kan du sågar save i plastik med den. Den kører på 18 volts batteri. Og det er derfor oplagt at kombinere den med batterierne fra andet 18 volts Bosch elværktøj. Vil du se mere om den lille, smarte maskine? Så se med herunder:

 

Du finder naturligvis også helt almindelige motorsave i Silvan, som og så kaldes kædesave. Men hvad er en helt almindelig kædesav? Det kan der være mange svar på, afhængigt af ens behov. Men den mest almindelige, og oprindelige kædesav, er den på benzin. Det er en meget kraftig maskine, der kan klare enhver saveopgave. Det er typisk den, der bruges af professionelle. Den kan dog naturligvis også bruges af private personer, hvis behovet er til det. En benzindrevet model vejer i den tunge ende. Så det skal du være opmærksom på. Det er også den mest støjende udgave. Men det er der naturligvis råd for.

Du kan også få elektriske motorsave. De fås både med ledning og med batteri. Modellen med ledning kræver naturligvis adgang til et strømudtag. Den er typisk noget lettere, da den ikke har en stor, tung benzinmotor. Derudover er den mere støjsvag end en benzindrevet udgave. Det er også en kraftig maskine. Og så længe der er strøm til, vil den arbejde derudaf. Og sidst, men ikke mindst har vi den batteridrevne model. Den kører naturligvis på batteri. Her får du fuld fleksibilitet. Du skal ikke bekymre dig om hverken ledninger eller benzin. Du skal blot lade batteriet op, og så er du i gang.

Hvilken motorsav skal du vælge?

En motorsav kan hurtigt blive din bedste ven, hvis du ofte saver træ og brænde. Det kan være hårdt og krævende arbejde. Men med en kædesav bliver det let og hurtigt klaret. Den tager simpelthen det tunge slæb for dig. Du optimerer også arbejdstiden og får en masse fra hånden. Men er du i tvivl om, hvilken du skal vælge? Hvilken maskine, der passer til netop dit behov? Så læs med her – vi giver dig en lille guide til, hvad de forskellige modeller egner sig bedst til.

Du skal være opmærksom på sværdlængden

Først og fremmest bør du overveje, hvad du hovedsageligt skal bruge maskinen til. Det kan hjælpe dig til at beslutte, hvilken type der er bedst. Derudover er det fælles for alle modeller, at du skal overveje sværdlængde. Det har meget at gøre med, hvor store stykker du skal igennem. I Silvan finder du modeller med en sværdlængde imellem 25-45 cm. Skal du arbejde længe ad gangen, eller i kortere omgange? Her er det vigtigt, at du overvejer vægten og ergonomien i maskinen. Og sidst men ikke mindst, spiller det også en rolle, hvor ofte du skal bruge den.

Hvorfor vælge en benzindrevet motorsav?

Har du en stor grund, med mange træer? Og skal du igennem tykke og hårde stammer? Så er en benzindrevet motorsav vejen frem. Uanset om det træ du saver i, er hårdt eller blødt, tygger den sig igennem uden bøvl. Det er den kraftigste variant på markedet. Den kan endda klare både fugtigt vejr og træ. Det er dog også den mest støjende. Derfor er det vigtigt, at du bruger høreværn under arbejdet. Med en benzindrevet kædesav får du fuld frihed. Du er ikke begrænset af hverken ledning eller et batteris levetid. Skal du i gang med et stort og længerevarende projekt? Så kan du med fordel have en ekstra benzindunk med. På den måde risikerer du ikke at skulle stoppe arbejde, fordi du er løbet tør for benzin.

Hvorfor vælge en motorsav med ledning?

Har du en mindre have? Og skal du ikke så langt omkring med din kædesav? Her kan en model med ledning være det rigtige valg. Så er du altid klar til at gå i gang. Du skal hverken sørge for benzin eller at lade batteriet op. Du sætter den blot i stikkontakten, og så er du i gang. Den er også noget billigere i drift end den benzindrevne udgave. Derudover er den mere støjsvag. De er derfor gode til arbejdet i haven. Og du behøver ikke have dårlig samvittighed overfor naboen, når du bruger den. Du vil naturligvis være begrænset af ledningen.

Du kan ikke nå så vidt omkring, som med en benzin- eller batteridrevet model. Men du kan naturligvis afhjælpe det en smule. En god, kraftig forlængerledning eller kabeltromle er uundværlig. Det er dog vigtigt, at du vælger en til udendørs brug. På den måde kan du maksimere din arbejdsradius. Og du kan nå rundt til selv hjørner og kanter af haven. Du skal dog altid være meget opmærksom på ledningen. Så du ikke kommer til at skære den over under arbejdet.

Hvorfor vælge en eldrevet motorsav?

Endelig kan du også få den batteridrevne motorsav. Den er særdeles velegnet til mindre og mellemstore saveopgaver. Og opgaver, hvor du har brug for at komme vidt omkring. Den er ikke helt så kraftig som de andre modeller. Men den kan klare langt de fleste opgaver i en almindelig have. Fordelen er den totale bevægelsesfrihed, du får. Den er let, og du er ikke begrænset af en ledning. Derudover er det ofte muligt at kombinere den med batterierne fra dit øvrige elværktøj. De skal blot være fra samme producent. På den måde har man ofte mere end et batteri. Og du kan nemt skifte, hvis det ene skulle løbe tør. Har du ikke ekstra batterier, der passer til din maskine? Så kan du naturligvis også tilkøbe det i Silvan. Du får også en meget støjsvag maskine. Den er derfor oplagt til brug i haver med omkringliggende naboer.

Er du stadig i tvivl om hvilken model du skal vælge? Så læs mere om valg af motorsav i denne artikel

Sådan sikrer du dig selv, når du bruger din motorsav

En motorsav er en kraftig maskine. Og det er uanset, om den er elektrisk eller benzindrevet. Derfor er det vigtigt altid at læse brugsanvisningen grundigt, før du tager den i brug. Her kan du læse al den nødvendige viden og få gode tips til, hvordan du bruger den på en sikker måde. Derudover kan du slev gøre nogle foranstaltninger, for at sikre dig. Når du bruger en motorsav, er det vigtigt at beskytte dig. Og den rette påklædning er den stor del af det. Det anbefales, at du både bruger hjelm med visir og øjenbeskyttelse, høreværn, skærebukser, sikkerhedssko eller støvler, samt handsker. I Silvan finder du et kombineret sikkerhedssæt med hjelm, visir, høreværn og skærebukser. Du finder også særligt udviklet motorsavshandsker. Så er du godt sikret fra top til tå, hvis uheldet skulle være ude.

Hvordan du står og holder på saven, har også meget med din sikkerhed at gøre. Du skal altid holde med begge hænder! Og hvis muligheden er der, øger det sikkerheden, hvis du kan støtte motorsaven mod stammen eller et andet redskab. Det er også vigtigt, at du står rigtigt. Den kan være utroligt farligt, hvis du mister balancen. Det anbefales derfor, at du står med bene forskudt sidelæns i savens retning. Du bør heller aldrig bruge en motorsav på en stige eller oppe i et træ. Forbered dig altid grundigt, inden du går i gang med arbejdet. Sikr området og hav styr på dit sikkerhedsudstyr. Vedligeholdelse er også en stor del af sikkerhedsforanstaltningerne. Så din maskine altid er i topform og pålidelig.

Vedligehold og tilbehør til kædesave

En velholdt maskine er en effektiv maskine. Du bør altid følge beskrivelsen for vedligehold i brugsanvisningen til din maskine. Det er vigtigt, at du rengør den regelmæssigt. At du får fjernet indtørret harpiks og andet skidt og snavs. Derudover er det vigtigt, at din kæde er slæbet, eller filet, ordentligt. Det kan du gøre med et kædefilersæt. Det er angivet i brugsvejledningen, hvilken størrelse fil du skal bruge. Hvis du har en benzindrevet model, skal den rengøres og gennemgås hver gang efter brug. Så du sikrer, at din maskine er sikker og effektiv. På et tidspunkt vil det også være nødvendigt at udskifte nogle dele på din maskine. Ved regelmæssigt brug, vil sådan noget som f.eks. kæde, sværd og tændrør på et tidspunkt skulle skiftes.

Derudover vil de benzindrevne modeller naturligvis have brug for benzin og olie. Ved nogle opgaver har du måske også brug for en savbuk. De giver dig ofte en bedre arbejdsstilling. Og du kan udføre arbejdet sikkert og komfortabelt. Uanset dit behov for tilbehør, finder du hele i Silvan. Vi står altid klar til at råde og vejlede dig. Så du er sikker på at få den helt rigtige maskine til dit behov. Husk, at du i mange af vores butikker også kan leje en kædesav. Læs mere om vores værktøjsudlejning og book din maskine herunder.