Pladevibratorer

En flot og plan terrasse kræver et plant og stabilt underlag. Det er her en pladevibrator kommer ind i billedet. Hvis du skal anlægge en ny terrasse, indkørsel eller andet fliseområde omkring dit hjem, er en pladevibrator uundværlig. Den komprimerer underlaget med vibrationer. På den måde undgår du, at underlaget synker over tid. Det sikrer en stabil og plan overflade, hvor du sikkert og trygt kan lægge fliser. Du kan endda bruge den på eksisterende fliser, der trænger til at blive afrettet. Skal du have rettet op på plænen? Så finder du også forskellige havetromler her på siden. Havetromler fås i forskellige størrelser – alt afhængigt af dit behov. I SILVAN finder du både pladevibratorer og havetromler til ethvert formål. Så du kan få en flot og ikke mindst stabil have.

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvordan fungerer en pladevibrator?

En pladevibrator er en maskine, der bruger vibrationer til at komprimere underlaget. Den består af en bundplade, en vibrationsenhed og en motor. Den ryster simpelthen underlaget, så mindre korn falder ned i hulrum mellem større korn. Og lufthuller og lignende undgås dermed. På den måde får du en plan og stabil flade. Så du har det perfekte underlag, hvor du kan lægge fliser eller anden belægning. Skal du have lavet ny terrasse? Eller skal der måske fliser i indkørslen? Så er en pladevibrator maskinen for dig. Den er uundværlig, hvis du skal anlægge et større område med fliser. Den sikrer, at underlaget bliver jævnt og plant. Og du sikrer dermed, at det med tiden ikke synker og falder sammen. Oftest bruges den på underlaget, inden der lægges fliser. Men den kan også sagtens bruges ovenpå eksisterende fliser og belægningssten.

Hvis du skal anlægge belægningssten, skal du have en gummimåtte under bundpladen, så du ikke skader fliserne. På den måde kan du nemt rette dine fliseoverflader, så du får et flot og jævnt resultat. Pladevibratoren er nemlig en kraftig maskine. Og selvom håndtaget er affjedrende, vil maskinen stadigvæk afgive nogle rystelser, når du går med den. Så husk at holde nogle pauser undervejs, så din krop ikke bliver overbelastet. Det er endvidere vigtigt, at du tjekker eventuelle løse dele på maskinen. På grund af vibrationerne, kan de nemlig ryste sig løse. Du bør også altid bære høreværn under arbejdet, da det er en støjende maskine. Kunne du tænke dig at vide mere om pladevibratoren? Så kan du læse artiklen, Rundt om: Pladevibratoren.

Sådan vælger du den rette pladevibrator

Anskaffelse af en pladevibrator kan være en større investering. Derfor er det en god idé at gøre sig nogle overvejelser om, hvilke behov du har. Den første overvejelse er vægten på maskinen. Du bør sætte dig ind i, hvor tung din pladevibrator skal være. En god tommelfingerregel er, at du skal regne med, at jo tungere trafikken på belægningen skal være, jo tungere skal pladevibratoren være. Det er også en god idé at undersøge tankstørrelsen på maskinen. Det har også indflydelse på vægten. Og det har naturligvis også en betydning for, hvor længe den kan køre på en tankfuld. Nogle modeller er udstyret med hjul, så den er nemmere at transportere. Det er en stor fordel, hvis du har brug for en meget tung pladevibrator. På den måde skal du ikke slæbe rundt på maskinen. Og du skåner dermed din krop.

Derudover kan det være en god idé at undersøge, hvor ergonomisk maskinen er indrettet. Om det f.eks. er muligt at indstille højden på håndtagene. Så du på den måde kan indstille den til at passe perfekt til din arbejdshøjde. Og om der er vibrationsdæmpere, så du kan arbejde med pladevibratoren i længere tid. Endelig bør du overveje, hvor stor pladen skal være på din pladevibrator. Med en større plade bliver den typisk tungere. Arbejdet bliver dog også hurtigere klaret, fordi du kan tage et større område ad gangen. Har du kun brug for en pladevibrator for en kort stund? Så husk, at du i mange af vores SILVAN butikker kan leje en pladevibrator. Se mere om vores værktøjsudlejning og book din maskine via dette link.

Hvornår skal du bruge en havetromle?

En havetromle er typisk god til mindre opgaver i haven. En havetromle er et simpelt redskab, der bruger sin vægt til at komprimere et underlag eller gøre det plant. Og så kan du efterfølgende lægge fliser eller anden belægning og få et perfekt resultat. Den kan også bruges, når du skal så græs. Du kan køre den over græsfrøene, så de bliver presset ned i jorden og dermed ikke risikerer at blive blæst væk.

I samme ombæring sørger havetromlen for at udligne ujævnheder i jorden, så den bliver flottere at se på. Den er også velegnet, hvis du skal anlægge ny plæne. Med en havetromle får du et jævnt og pænt udgangspunkt. Og det vil naturligvis afspejle sig i den færdige græsplæne. En havetromle er i udgangspunktet nem at have med at gøre. Du fylder blot op med vand eller sand, hvilket giver tyngden. Når du så er færdig, hælder du det bare ud igen. Og så er den utrolig let at bære og nem at transportere rundt.

Sådan vælger du den rette havetromle

De fleste havetromler minder til forveksling meget om hinanden. Der er dog forskellige tanker, du bør gøre dig, før du vælger. Du bør først og fremmest overveje størrelsen på havetromlen. Størrelse og vægt hænger sammen. Med en stor og bred havetromle, kan du hurtigt komprimere og udjævne store områder. Men det kan også være en udfordring at håndtere den, fordi den er fyldt op med mange kilo. Dette kan være en nødvendighed, hvis du skal komprimere områder, der skal udsættes for en stor belastning. I SILVAN finder du havetromler med en bredde fra 48-58 cm. Mindre havetromler har plads til mindre vægt, og er derfor bedre til mindre projekter. På grund af den smallere bredde, vil det naturligvis tage længere tid at klare et område.

I samme ombæring bør du huske at tænke på dig selv. Hvad kan din krop holde til? Hvor tung en tromle kan du håndtere? Det er også en god idé at overveje, om der er taget hensyn til ergonomi. Det kan f.eks. være i form af et håndtag, der kan indstilles i højden. Har du brugt vand som vægt? Så er det vigtigt at tømme den til efteråret eller vinteren, da frostskader kan få havetromlen til at gå i stykker. Skal belægningen bruges til biler eller anden tung transport? Så kan det være en god idé i stedet at investere i en pladevibrator. På grund af dens vægt og vibrationerne, kan den komprimere og udjævne underlag i en højere grad. Havetromlen kan dog sagtens bruges til de fleste formål i hjemmet. Er du ikke sikker på, at du vil investere i en havetromle? Så kan du altid leje en i SILVAN. Se mere om vores værktøjsudlejning, og om din lokale SILVAN har en havetromle ledig.