Plæneklipper Akku

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan vælger du den rette plæneklipper

En klippet græsplæne er første skridt på vejen til en flot og velplejet have. Det kræver naturligvis en god plæneklipper, der passer til din have. Til den almindelige have kan de fleste plæneklippere anvendes. Derfor handler det også ofte om, at tage stilling sine egne præferencer, krav og behov. Det kan også være at terrænet, hvor du skal bruge plæneklipperen er kuperet eller stort, hvilket vil kræve mere af din græsslåmaskine.

Der findes i grove træk tre forskellige slags plæneklippere:

  • Elektriske plæneklippere
  • Plæneklippere med benzinmotor
  • Plæneklippere uden motor, håndskubbere

Elektriske plæneklippere

El plæneklippere er gode til græsplæner, der er mellem 100 og 400 m2. Her skal du ikke bekymre dig om brændstof. De er også støjsvage, lette og billige i drift. Elektriske plæneklipper kan fås både med og uden batteri. Er din have lille, og uden for mange forhindringer, kan du sagtens bruge en elektrisk græsslåmaskine med ledning. Det kræver blot, er der ikke er for langt til stikkontakten. Du kan også få el plæneklippere med batteri. Som regel rækker batteriet til at klippe en have på 400 m2. Batteriet gør den elektriske plæneklipper mere fleksibel.

Plæneklippere med benzinmotor

Plæneklippere med benzinmotorer er gode til større haver. Her får du også en fleksibel maskine, hvor du ikke skal bekymre dig om batteritid eller strømforsyning. Benzindrevne græsslåmaskiner har en kraftigere motor, der gør det hurtigt og effektivt at slå græs. Det betyder at du ikke skal bruge så mange kræfter på at skubbe maskinen. Benzindrevne plæneklippere larmer dog noget mere end de elektriske, og så forurener de også i forhold til de elektriske modeller.

Plæneklippere med benzinmotor

Der findes naturligvis også plæneklippere uden motor - også kaldet håndskubbere. De er gode til den lille have, eller hvis du gerne vil skære græsser fremfor at slå det. Det giver nemlig et rigtig flot resultat. Du får god motion af at slå græs med plæneklippere uden motor og de larmer næsten ikke. Det kan dog hurtigt blive hårdt arbejde at slå græsset, hvis græsplænen er over 100 m2.

En anden ting, der også kan hjælpe dig til at vælge din nye plæneklipper, er klippebredden på maskinen. En hovedregel siger, at jo større græsplænen er, jo større skal klippebredden være. Så går det nemlig hurtigere at slå græsset. Store plæneklippere med en bred klippebredde kan dog være svære at skubbe rundt og få ind mellem planter og bede. Derfor kommer det også an på, hvordan din have ser ud. Nogle plæneklippere er også mere selvkørende end andre. Selvkørende plæneklippere er gode til store haver. Det kan dog også blive til gene, hvis du har mange kroge og behov for tit at vende.

Gode råd til plæneklippere, græsplæner og mosfjernere

I sommersæsonen skal græsset klippet cirka en gang om ugen. Nogle gange kan det også være nødvendigt at slå den to gange. Det er bedst kun at slå græsset med plæneklippere, så det ikke er under 5-6 cm højt. Med en højde på 5-6 cm kan græsset nemlig klare sig, selvom det er tørt. Det giver plænen en flot, grøn farve. Græsset skal klippes fra april måned til oktober. Du skal dog kun slå græsset, så længe det gror. Græs gror nemlig først, når jordtemperaturen er mindst 7-8 grader.

En græsplæne kan have godt af at få kalk, hvis jorden er meget sur. En sur græsplænen giver også gode betingelser for, at mos let kan gro i græsset. Man kan derfor let komme ud for, at der kommer mos i plænen. I sådan et tilfælde er det godt at gøre noget inden plænen bliver helt ´kvalt` i mos og ukrudt. Løsningen er en plænelufter eller mosfjerner, da græsset i sådan en situation har brug for luft.

En mosfjerner fungerer ved, at et antal knive kører vertikalt rundt og ned i græsplænen og hiver mos og ukrudt med op, så der kommer luft til græssets rødder. På den måde bliver græsset stærkere, grønnere og mere modstandsdygtigt. Det er næsten umuligt at blive fri for mosset en gang for alle og det kan derfor være nødvendigt at anvende mosfjerneren fælere gange om året. Hvis dette er tilfældet kan det godt betale sig, at investere i en mosfjerner i stedet for at leje en.