Benzinplæneklipper

Med sommeren og det gode vejr følger også den faste opgave med at slå græsset. Med en benzindrevet plæneklipper bliver græsslåningen til en leg. Du får nemlig en kraftfuld havemaskine, hvor du slipper for at bøvle med ledninger og batterier. I SILVAN har vi et stort udvalg af benzinplæneklippere. Du finder bl.a. selvkørende plæneklippere, bioklippere og plæneklippere med og uden opsamler. Du finder herunder modeller, hvor du kan indstille maskinens klippemetode. Maskinen kan således indstilles til at klippe med følgende klippemetoder: opsamling, bagudkast, sideudkast og multiclip. Multiclip er en klippemetode, som afklipper, spreder og findeler græsset, så det virker som naturlig plænegødning. Du finder også modeller, hvor du kan justere klippehøjden på. Se vores store udvalg af benzindrevet plæneklippere nedenfor.

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge en benzinplæneklipper?

En benzinplæneklipper er det oplagte valg til dig, der har en større have. Den passer derfor perfekt til dig, der har en større plæne, på over 600 m2. De fleste af vores modeller kan dog slå græsplæner på op til 1200 m2. Og vi har også flere modeller, der kan slå græsplæner på helt op til 1700 m2. Der er således mange muligheder for at få en veltrimmet græsplæne, uanset hvor stor din have er. Er du træt af at bøvle med ledninger, når du klipper græs? Så kan du drage fordel af en benzindrevet plæneklipper, da den nemlig er uden ledning. Du slipper således for irriterende ledninger, der gør det svært for dig at nå rundt i hele haven. Du slipper samtidig for besværet med at skulle have en strømforsyning, lige i nærheden af din have. Og du risikerer ikke uheld, hvis du skulle komme til at køre over ledningerne.

Med en benzindrevet græsslåmaskine får du også en fleksibel maskine. Du skal ikke bekymre dig om hverken batteritid eller strømforsyning. Benzindrevne græsslåmaskiner har en kraftigere motor, som gør det hurtigt og effektivt at slå dit græs. Det betyder, at du ikke skal bruge så mange kræfter på at skubbe maskinen rundt i hele haven. Mange af vores modeller er selvkørende, så du slipper for bøvlet med at skulle skubbe den frem. Derudover kan du justere højden, alt efter, hvor højt dit græs er blevet. Eller hvor meget du ønsker at maskinen skal tage af græsset. På den måde kan du også sørge for, at græsset får lige præcis den højde, du ønsker.

Hvilken plæneklipper skal du vælge?

I SILVAN har vi et stort udvalg af plæneklippere. Og kan være svært at finde ud af, hvilken type der er den rigtige for dig? Så står vi naturligvis altid klar til at rådgive dig, så du får den helt rigtige maskine til dit behov. Har du en lille have, kan du måske klare dig med en elektrisk eller batteridrevet plæneklipper. De vil også typisk være lidt billigere, mere støjsvage og kræver mindre vedligeholdelse. Har du en større have, kan det dog være en god idé at investere i en benzindrevet plæneklipper. Her kan du lettere tilbagelægge store arealer.

Havemaskiner med benzinmotor kræver mere vedligeholdelse, og du skal sørge for olie og benzin til motoren. De vil dog også typisk være kraftigere end el- eller batteridrevne. De er derfor et oplagt valg, hvis du vil have en stærk maskine, der kan klare det hele. De fleste af vores benzinplæneklippere klipper græsset med en rotorklipper, hvilket betyder, at de ”slår” græsset af i stedet for en egentlig klipning. Skal du have en perfekt græsplæne, skal du vælge en cylinderklipper. Disse betjenes ofte manuelt, men du kan også få benzindrevne cylinderklippere. Den er både kraftig og selvkørende, men den klipper også græsset til perfektion.

Hvordan vedligeholder du din benzinplæneklipper?

Det er vigtigt at sørge for vedligeholdelse af din benzinplæneklipper, så den kan holde sig kørende i mange år. En god huskeregel er, at den skal have et eftersyn to gange årligt. Skift olien om foråret, så den er klar til højsæsonen, når plæneklipningen skydes i gang. Derefter bør du også tjekke, om benzinplæneklipperens tændrør og luftrør skal renses. Det er godt for både benzinforbruget, levetiden, ydeevnen og miljøet. Hvis en rengøring af tændrør og luftfilter ikke er nok, bør du skifte begge dele.

Husk også at efterspænde skruer og bolte med jævne mellemrum – som minimum en gang om året. Det er også en god idé at give den en god rengøring. Du skal derudover rengøre skjoldet med en kost og eventuelt lidt vand, fjern græs og snavs, og rengør den, hvor den ellers trænger til det. Når du stiller din plæneklipper med benzinmotor til side efter sæsonen, er det en god idé at rengøre den. Du bør også tømme benzin- og olietank, løsne tændrørskablet og smøre alle kabler og udvendige dele. Sæt den på et tørt sted, der ikke bliver alt for koldt. Så undgår du rust, og olien bliver ikke kold og hård.

Sådan vedligeholder du bedst din græsplæne

Om sommeren bør du slå græsset cirka en gang om ugen. Men det kan også være nødvendigt at gøre det to gange alt efter temperament. Du bør kun slå græsset, så det forbliver over ca. 5-6 cm højt. Det skyldes, at græsset ved den højde vil kunne klare sig, selvom det er tørt, og det giver plænen en flot, grøn farve.

Du bør klippe græsset fra april til oktober, dog kun så længe græsset gror. Græs begynder at gro, når jordtemperaturen er 7-8 grader. For at få det bedste resultat med din plæne, kan det være en god idé at give den en omgang gødning. I SILVAN har vi naturligvis også gødning og pleje til din græsplæne. Du kan se hele vores sortiment af gødning og pleje herunder.