Havestole & bænke

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Vælg de rette stole eller bænke til haven

Hos SILVAN kan du altid finde et bredt udvalg af solstole, liggestole, havestole eller en bænk til haven. Vi har stole og bænke i mange forskellige typer, størrelser og materialer. Derfor kan du let finde netop de havestole, der passer til din have, terrasse eller altan. Har du svært ved at beslutte dig for, hvilke stole eller havebænk der er bedst til dig, kan du overveje dine behov. Skal de være vedligeholdelsesfrie? Skal de bruges i et hjørne sammen med et cafébord, eller skal havestolene bruges sammen med havebordet, hvor familie og venner kan samles til en hyggelig middag? Eller kan du måske nøjes med en enkelt liggestol eller solstol, hvor du kan slappe af terrassen?

Det vigtigste når du køber havestole er naturligvis komforten. De skal være behagelige at sidde i flere timer af gangen og give god støtte. Vil du gerne have en stol med armlæn, skal det helst sidde højt. Så kan du lettere slappe af og sidde komfortabelt. Skal dine stole eller havebænken bruges sammen med havebordet, kan det være en god ide at tænke over højden. Det kan være praktisk, at de kan skubbes ind under havebordet, så de ikke fylder så meget på terrassen. Det er også praktisk med stole der kan stables. Så er de lette at pakke væk når sommersæsonen er forbi, og havemøblerne skal pakkes væk.

Vedligeholdelse af stole og bænke til haven

Det er en god ide at tænker over, hvorvidt du har lyst til at vedligeholde dine havestole eller bænk. Ønsker du minimal vedligeholdelse, eller gør det dig ikke noget, at skulle give dem en forårs- og efterårsrengøring? Der findes mange forskellige materialer, men fælles for dem alle er, at de kan tåle det danske klima. Det er dog en god ide at stille havestole og bænke af træ i ly om vinteren eller overdække dem.

Plastik, metal og kunsttræ er alle materialer, der kræver minimal vedligeholdelse. De kan også i mange tilfælde stå ude året rundt. De er dog meget lette, og derfor kan det være en god ide at sikre de står solidt, når det blæser kraftigt.

Et godt tip til at forlænge levetiden på dine havestole eller havebænk af træ, er at give dem en forårs- og efterårsrengøring. Her bør du vaske dem med en passende sæbe alt efter materialet og tørre dem af med en tør klud. Er dine havestole og havebænk lavet af træ, kan de have godt af at få pleje som maling, olie eller lak, alt efter trætypen.

Havestole af træ bør ikke have direkte jordkontakt om vinteren. Det kan nemlig skabe fugt og råd i træet. Derfor bør stole og bænke med træben stå på fliser eller på brædder. Træ har bedst af at stå tørt over vinteren. Har du ikke opbevaringsplads, bør du overdække det med eksempelvis en presenning. Det er dog vigtigt at du løbende tjekker at overdækningen holder tæt og der ikke dannes kondensvand. Det kan nemlig ødelægge træet.