Beskæringssakse

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Beskæring med beskærersakse

Når træer og buske skal beskæres, kræver det en god beskæringssaks. Det er vigtigt med en skarp beskærersaks, så snittet bliver så skarpt og rent som muligt. Ved beskæring får grenene nemlig hvad der kan sammenlignes med et sår, som skal hele. Med en skarp beskæring kan træet bedre hele, og der er mindre risiko for det bliver angrebet af sygdom og i værste fald visner. En beskærersaks er også god, når du vil klippe små grene af til dekorationer i hjemmet eller til pileflet.

Når du skal i gang med beskæring er det vigtigt at huske på, at du kun børe beskære træer og buske, hvor det er nødvendigt. Det kan være at træet fylder for meget, grene skygger, at en busk er for høj eller der er grene, som er angrebet af sygdom. Beskæring kan også være nødvendigt, når grene er visne eller vokser på tværs af hinanden. Du bør du altid tænke over, hvilke grene du beskærer. Træer og buske skal nemlig bruge energi på at hele efter beskæring, hvilket gør planten svækket.

Grensaks

At beskære træer kan være en udfordring. Er der tale om tørt eller frisk træ, skal du overveje om du skal bruge en grensaks eller et ørnenæb. En grensaks er stærkere en beskæringssakse og mere præcise end en sav, hvilket gør dem ideelle til at beskære tykke grene med.

Hækkesaks

Når hækken skal klippes eller du vil tynde ud i et buskads, er det nødvendigt med en god hækkesaks, der kan klare opgaven. Når du skal vælge en hækkesaks er det en god idé at kigge efter om hækkesaksen har et godt ergonomisk greb og håndtag. Det sikrer, at hækkeklipperen ligger godt og stabilt i hånden, så du kan arbejde med den i længere tid uden at blive træt.

Beskæring af træer og buske i haven

Det er bedst at beskære træer og buske om sommeren. Der kan planterne nemlig hurtigere hele snittet fra beskærersaksen. Nogle gange kan det være nødvendigt med beskæring af planter for at forynge dem. Det kan eksempelvis være, at planten mangler fylde. Beskæring kan nemlig få en busk eller et træ til at lave nye skud. Det kaldes også vildskud. Efter beskæring kan det derfor også være svært at forudsige, hvordan planten kommer til at se ud på sigt. Hvis du gerne vil have planten til at lave nye skud, er det bedst med beskæring om vinteren. Det er dog ikke alle planter, der tåler beskæring om vinteren – eksempelvis følsomme buske som roser eller lavendel og træer med stenfrugter.

De fleste planter tåler beskæring om sommeren, men det kan være en god ide at undersøge på forhånd, hvilket tidspunkt der er bedst, for den plante du vil beskære. Ved sommerbeskæring kan du også undgå, at planten laver alt for mange nye skud. Det er en fordel, hvis du beskar den, for at få den mindre. Ved sommerbeskæring har planterne også blade. Det gør det lettere at fornemme resultatet.