Øvrige haveredskaber

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Haveredskaber til enhver opgave

I Silvan har vi en lang række haveredskaber, der gør havearbejdet en hel del lettere. Om du har en stor have med store træer, der skal fældes. Eller en mindre have eller altan, hvor du blot skal plante lidt om engang imellem, så finder du redskaberne her. Du finder både produkter til de tungere opgaver som; pælebor, økser, sneskovle, kantskærere og gødningsspredere. Og redskaber til de mindre, lidt lettere opgaver som; planteskeer, knæpuder, frugtplukkere og tagrenderensere. Du kan også tage børnene med i haven – vi tilbyder nemlig også børneredskaber.

Har du frugttræer i haven?

Er du så heldig at have frugttræer i haven og er det tid til at høste? Men kan du ikke rigtig nå? Så har vi løsningen til dig – en frugtplukker. Men en frugtplukker får du let og ubesværet fat i alle frugterne på dit træ. Og med teleskopskaftet, når du helt op i selv de højeste træer.

Er du i tvivl om, hvornår du skal høste? Det kan være svært at vide, præcis hvornår dine frugttræer er klar til at blive høstet. For æbler gælder det, afhængigt af sort, at det optimale tidspunkt for høst er fra august til oktober. Generelt for frugttræer gælder det, at når frugten slipper stilken let, er de klar til at blive høstet.

Hvad skal du bruge til at plante?

Skal du have lavet et lille bed? Eller måske bare have sat nye frø, løg eller blomster i det gamle? Så finder du redskaberne her. Vi har et bredt udvalg af planteskeer. Så du nemt kan få sat nye planter eller sået nye frø. I SILVAN finder du både helt små planteskeer, til områder med tæt beplantning. Og lidt større planteskeer, hvis du har brug for at grave lidt større og dybere.

Vi har også en løgplanter. Så du let og ubesværet kan få sat løgene i jorden. Når du planter foregår det ofte på hug eller på knæene. For at skåne dig selv, kan du med fordel bruge en knæpude. Så undgår du ømme og snavsede knæ under havearbejdet. Mangler du løg, frø eller planter til dit projekt? Så har vi naturligvis også det i Silvan. Har du brug for lidt tips og tricks til plantningen? Så se vores korte video nedenfor:

 

Hvordan gøder du lettest og bedst?

Er plænen blevet grå og kedelig at se på? Så er det måske på tide at give den en omgang gødning. Det kan gøres let og hurtigt med en gødningsspreder. Her finder du både store og små gødningsspredere. Vi har spredere til den helt store plæne eller have, med en kapacitet helt op til 460 ltr. Her spreder du i et stort omfang. Så den ellers langsommelige opgave går væsentligt hurtigere.

Har du blot en lille have eller plæne? Så har vi naturligvis også mindre spredere, så du let og hurtigt kan køre en tur rundt i haven. Sprederne er også særligt velegnede til at strø salt eller sand i de kolde vintermåneder. Så kan du færdes sikkert på trods af is og sne. Se vores store udvalg af gødning til plænen og haven her.

Hvordan får jeg lettest pæle i jorden?

Skal du have sat nyt hegn op? Og er du i tvivl om, hvordan du lettest får pælene i jorden? Så læs blot videre. Løsningen er et pælebor. Du kan naturligvis godt bruge en almindelig skovl eller spade til at grave en pæl ned. Men hvis du vil gøre det smartere og hurtigere. Så skal du bruge et pælebor. I Silvan har vi det helt klassiske pælebor.

Når du skruer det ned i jorden, flytter det lige så stille jorden med op. Du finder også en pælespade. Den har en fleksibel huldiameter, så du kan tilpasse den til præcis den størrelse pæl eller stolpe, du skal have i jorden. Husk, at du også kan leje både manuelt og benzindrevet pælebor i Silvan. Se mere om vores udlejningsprodukter her.

Hvornår skal du bruge en havetromle?

En havetromle er typisk god til mindre opgaver i haven. En havetromle er et simpelt redskab, der bruger sin vægt til at komprimere et underlag eller gøre det plant. Og så kan du efterfølgende lægge fliser eller anden belægning og få et perfekt resultat. Den kan også bruges, når du skal så græs. Du kan køre den over græsfrøene, så de bliver presset ned i jorden og dermed ikke risikerer at blive blæst væk. I samme ombæring sørger havetromlen for at udligne ujævnheder i jorden, så den bliver flottere at se på. Den er også velegnet, hvis du skal anlægge ny plæne. Med en havetromle får du et jævnt og pænt udgangspunkt. Og det vil naturligvis afspejle sig i den færdige græsplæne. En havetromle er i udgangspunktet nem at have med at gøre. Du fylder blot op med vand eller sand, hvilket giver tyngden. Når du så er færdig, hælder du det bare ud igen. Og så er den utrolig let at bære og nem at transportere rundt.

Sådan vælger du den rette havetromle

De fleste havetromler minder til forveksling meget om hinanden. Der er dog forskellige tanker, du bør gøre dig, før du vælger. Du bør først og fremmest overveje størrelsen på havetromlen. Størrelse og vægt hænger sammen. Med en stor og bred havetromle, kan du hurtigt komprimere og udjævne store områder. Men det kan også være en udfordring at håndtere den, fordi den er fyldt op med mange kilo. Dette kan være en nødvendighed, hvis du skal komprimere områder, der skal udsættes for en stor belastning. I Silvan finder du havetromler med en bredde fra 48-58 cm. Mindre havetromler har plads til mindre vægt, og er derfor bedre til mindre projekter. På grund af den smallere bredde, vil det naturligvis tage længere tid at klare et område.

I samme ombæring bør du huske at tænke på dig selv. Hvad kan din krop holde til? Hvor tung en tromle kan du håndtere? Det er også en god idé at overveje, om der er taget hensyn til ergonomi. Det kan f.eks. være i form af et håndtag, der kan indstilles i højden. Har du brugt vand som vægt? Så er det vigtigt at tømme den til efteråret eller vinteren, da frostskader kan få havetromlen til at gå i stykker. Skal belægningen bruges til biler eller anden tung transport? Så kan det være en god idé i stedet at investere i en pladevibrator. På grund af dens vægt og vibrationerne, kan den komprimere og udjævne underlag i en højere grad. Havetromlen kan dog sagtens bruges til de fleste formål i hjemmet. Er du ikke sikker på, at du vil investere i en havetromle? Så kan du altid leje en i Silvan. Se mere om vores værktøjsudlejning, og om din lokale Silvan har en havetromle ledig.