River, hakkejern & kultivatorer

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

River, hakkejern og kultivatorer – hvad skal du bruge?

Der er ikke noget så dejligt, som at kigge ud på en velplejet have. En flot have kræver arbejde, og det bliver lidt lettere med de rette redskaber. Hos SILVAN har vi alle de haveredskaber du skal bruge til haven og her kan du finde vores udvalg af river og jern. Med en rive og et skuffejern er du dækket godt ind, til at holde græsplænen og bedene fine og fri for ukrudt og blade. Vi har mange forskellig river – alt fra løvriver, rosenriver, haveriver og forskellige jern til at holde dine bede flotte, sunde og fri for skidt og ukrudt.

En god rive til haven

En god rive skal være lette at håndtere og ergonomiske, give dig en god arbejdsstilling og et godt greb. Alt afhængig af din have, kan du have brug for forskellige river, jern og andre haveredskaber. I mange tilfælde er en god rive dog helt uundværlig til arbejdet i haven. Brede river er gode til store arealer – det kan være når græsplænen skal rives. Små og smalle river er gode til bede, hvor du gerne vil kunne komme ind under planter og buske. En rive, der er let bøjet er gode, når du gerne vil rive jorden skånsomt under sarte planter. En løvrive er god til græsplænen, når blade eller rester fra græsslåmaskinen skal rives sammen. Vi har river i mange forskellige mærker, blandt andet Fiskars rive.

Skuffejern til bekæmpelse af ukrudt

Med et skuffejern kan du let fjerne ukrudt fra køkkenhaven eller andre større områder i haven. Er du på udkig efter et skuffejern, så er det godt at kigge efter et skuffejern, der ligger godt i hånden og er behageligt at arbejde med. Vi tilbyder skuffejern i flere varianter, med lakeret træskaft eller med aluminiumsskaft med gummigreb.

Opbevaring og vedligeholdelse af river og jern

Allerede fra marts begynder havesæsonen, og haveredskaber, river og jern kommer frem fra skuret. Det kan også være at du skal ud og investere i nye redskaber. I hele sommerhalvåret bruger vi tit vores haveredskaber aktivt, for at holde haven fin. Derfor er det en god ide at give alle redskaber, river og jern en god rengøring, når havesæsonen er slut. Metaldele bør rengøres for jord, og derefter kan de smøres med olie. Træskafter har også godt af rengøring. Når træet er helt tørt, kan du med fordel give det lidt lak eller anden træbeskyttelse. Det forlænger levetiden. De bør desuden opbevares tørt, og ved at hænge dem på væggen undgår du, at de får fugt.