Stolper, rafter & pæle

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Stolper og rafter til dit byggeprojekt

Her kan du finde vores udvalg af stolper, rafter og pæle i forskellige typer træ og beton. Du finder mange forskellige størrelser, så de passer til netop dit byggeprojekt. Det er nemlig mange byggeprojekter, hvor de er helt uundværlige. Til de fleste byggeprojekter og haver passer stolper, rafter og pæle af træ godt ind. Nogle gange kan det dog være nødvendigt at vælge særligt modstandsdygtige og solide materialer som beton. Det kan eksempelvis være, hvis underlaget du bygger på ofte er meget blødt og vådt.

Når du bygger med materialer af træ, der har direkte jordkontakt, kan man ikke undgå at træet langsomt nedbrydes. Man kan dog forebygge processen ved at overfladebehandle træet. Desuden kan man også vælge en konstruktion, hvor træet ikke i så høj grad påvirkes af jorden. De fleste af vores stolper, rafter og pæle er trykimprægneret. Det giver en særdeles god holdbarhed og gør træet modstandsdygtigt mod fugt og jord.

Sådan vælger du stolper, rafter og pæle

Der er lidt forskel på om du skal vælge stolper, rafter eller pæle til dig byggeprojekt. Stolper fås ofte i forskellige former i både træ og beton. De kan bruges til mange forskellige byggeprojekter og til konstruktioner. Du kan få forskellige former for stolper - eksempelvis kan du få H-stolper, T-stolper og hjørnestolper. Der findes også almindelige, firkantede stolper. Stolper er gode til nedgravning, hvad enten de er af træ eller beton.

En pæl er også en form for stolpe. Ofte bruger man pæle i haver, men de kan også bruges i vand. Den ene ende på en pæl er næsten altid spids, så den er let at sætte i jorden. En pæl er god til havehegn, eller hvis noget skal holdes udspændt. Du kan også bruge pæle til at markere bestemte områder.

Rafter bruges ofte til beklædning og til hegn. Rafter stammer fra et lille træ, der er fældet for at give næring til de større træer. Derfor er rafter også et miljøvenligt produkt. Du kan få rafter både med og uden bark. Ofte er rafter lavet af gran, fyr, lærk eller egetræer. De fleste trykimprægnerede rafter er lavet af fyrretræ.