Blomster & planter

Blomster og planter skaber både liv og farver i din have og bolig. Og det er uanset, om du mangler en ligusterhæk eller bøgehæk til at indramme din have. Staudeblomster i mange forskellige varianter til havens blomsterbede. Blomster til havens krukker og blomsterkasser. Krydderurter til den spirende køkkenhave. Eller blomster og planter til at sætte kulør på din bolig. I Silvan finder du et stort udvalg af planter og blomster. Du finder helt sikkert noget i vores sortiment, som kan pifte dine rum eller din have op. Så gå på opdagelse i vores udvalg og find inspiration. Du kan klikke dig igennem vores sortiment, hvor du kan finde lige det, som passer til din smag og indretning. Se hele sortimentet nedenfor.

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab hygge med stueplanter og indendørs planter

Der er mange måder at skabe hygge på. En af de nemmeste måder at gøre det på, er ved hjælp af planter. De er nemlig med til skabe liv og bringe naturen indenfor. Blomster og planter kan samtidigt betragtes som en pyntegenstand, der spreder liv og skønne farver. Mange af planterne kan blomstre i flere uger, og nogle blomstre endda i flere måneder. I vores sortiment finder du mange flotte indendørs planter. Du finder både citrustræer, orkidéer, kaktusser, Pilea Peperomoides og mange flere. Vi har altid et bredt udvalg af sæsonens blomster og planter.

Sådan plejer du små og store stueplanter

Det er nødvendigt, at dine stueplanter får vand, lys og gødning, før de kan trives. Men der er stor forskel på, hvor store mængder, de forskellige blomster kan klare. Vi anbefaler derfor, at du undersøger, hvor planten klarer sig bedst. Det kan eksempelvis være, hvor meget sol og skygge den skal have, samt hvor meget vand den kan tåle. I langt de fleste af vores planter og blomster sidder en vejledning, hvor der står beskrevet, hvilke omstændigheder der er bedste for den enkelte plante. Det kan hjælpe dig, når du skal have placeret dine blomster i boligen.

Du kan ofte se, om planten får for meget eller lidt vand. Begynder den at hænge med bladene, er det første indikation på, at den ikke får vand nok. Derefter begynder bladene at blive tørre og brune, hvorefter planten stille og rolig visner. Er du derimod for gavmild med vandingen begynder plantens blade at blive gule, stilken rådner og den kan ende med at blive angrebet af sygdomme. Vi anbefaler herunder, at du ikke vander selve planten, men du vander den jord, som planten står i. Du skal også huske, at jo mere du vander planten, desto mere gødning skal den have. Jorden skal altså være fugtig, når du giver den gødning. Men du skal være opmærksom på, at du kun må give planterne gødning i dens vækstperiode.

Stueplanter skaber stemning og et bedre indeklima

Du kan skabe et rigtig hyggeligt hjem med indendørs blomster. Der er mange planter at vælge imellem, men uanset hvad du vælger, så kan du tilføre noget ekstra til dine blomster ved at sætte dem i en flot potte eller krukke. En flot krukke kan nemlig være med til at sætte den sidste prik over i’et i indretningen. Du kan vælge krukker eller potter i de farvenuancer, som passer til dit hjem. I Silvan finder du et bredt udvalg af flotte og moderne potter og krukker. Du kan finde hele vores store sortiment af indendørs krukker og potter. Du kan også få idéer til, hvordan du kan lave et svævende potteophæng til din stue.

Planter og blomster skaber ikke kun hygge i din bolig. De har også den fordel, at de bidrager til et sundere indeklima, da de renser luften. Dette kan især være en fordel, hvis du døjer med meget tør luft eller forurenet luft i din bolig. Planter hjælper nemlig med til at omdanne CO2, den luft som mennesker udånder, til ilt. Dette medfører, at luftfugtighed i hjemmet eller på kontoret bliver højnet. Det giver både et bedre indeklima, men det har også en positiv indvirkning på det mentale helbred.

Skab en flot uderum med udendørs planter

En have kan godt blive kedelig og trist uden planter, blomster og buske. Men det kan virke uoverskueligt, hvis man skal anlægge nye bede og træer. Der er dog hjælp at hente i Silvan. I vores sortiment finder du både buske og stauder til blomsterbedet. Men du finder også hække, som du kan indramme haven med. Vi har blandt andet flotte rododendroner og sommerstauder samt vores store udvalg af bøgehække og ligusterhække. Du kan læse mere om, hvornår det er bedst at plante i haven, samt hvornår og hvordan du sætter din hæk. Læs mere nedenfor.

Hvornår er det bedst at plante i haven?

Du kan påbegynde at plante de første sommerblomster ud, når risikoen for nattefrost er over - det er typisk i midten af maj måned. Har du til gengæld købt nogle planter i potter, så kan du plante dem ud hele året rundt. Vi anbefaler dog, at du udplanter i enten foråret eller efteråret, hvor jorden har den rette fugtighed. Jorden må nemlig ikke være, hverken for tør, våd eller tung. Det ideelle tidspunkt for udplantning er forskelligt fra plante til plante. Vi har derfor lavet en liste over, hvornår det er bedst at plante hvad.

  • Roser: De kan plantes i oktober-december eller i april-maj
  • Sommerblomster: De kan udplantes i bede og krukker fra midt maj måned, da de ikke tåler frost
  • Stauder: De kan plantes i april-maj eller i september-oktober. Men du skal undgå at plante blomsterne, når de er i blomst, da rødderne vokser langsom i denne periode. Du kan derfor med fordel plante dem i efteråret, hvis de blomster i foråret
  • Træer og buske: De skal plantes i april-maj eller i august-september, da de kan risikere at tørre ud, hvis de bliver plantet om vinteren eller sommeren, da de har plade og nåle hele året
  • Løvfældende træer og buske: De skal helst plantes i november-april, da de taber bladende om vinteren, og de har bedst af at blive plantet, når de er i hvile

Du skal være opmærksom på, at du ikke bare kan udplante planterne i haven. Du skal ofte bruge lidt tid på at forberede jorden, da blomsten eller busken ellers kan mistrives. Du skal herunder lave jordforbedring, hvis jorden i forvejen er sandet og leret. Det gør du ved at fjerne ukrudt, løsne hård og stiv jord med en greb, så jorden bliver løs og luftig. Du kan eventuelt blande jorden med kompost og groft sand, for at forbedre jorden. Derudover har kompost den fordel, at det holder på vandet, så jorden omkring planten ikke tørrer ud.

Hvornår er det bedst tidspunkt at sætte hæk?

Der er nogle hækplanter, der er mere hårdfør end andre. De mest hårdføre hække kan plantes i det tidlige efterår. Det gælder også de mest populære hække som eksempelvis ligusterhækken og bøgehækken, som kan sættes fra først i oktober til i slutningen af maj. Og det er uanset, om du køber hækken med klump eller som et bundt. Der er mange, der tror, at det er for sent at plante hæk, når hækken i haven er sprunget ud. Det er dog sådan, at du faktisk godt kan plante hæk helt indtil juni måned, da planterne bliver taget op om vinteren, hvor hækken er i dvale. Det betyder altså, at når du har købt hækken hos Silvan, så er den i dvale, og den begynder først at spire, når den kommer i jord igen.

Du skal dog opbevare hækken i skygge, indtil du skal i gang med at sætte den. Vi anbefaler dog, at du planter hækken forholdsvis hurtigt, efter du har købt den, så rødderne ikke dør. Du giver planterne de bedste betingelser, hvis du planter dem senest 2 døgn efter, at du har købt dem. Det er herunder vigtigt, at du får tildækket alle rødderne med jord, så dele af rødderne ikke dør. Hvis du mangler inspiration eller er i tvivl om, hvordan du sætter hæk, så kan du med fordel læse vores artikel: Rundt om: hækken. Her finder du masser af god information om hække til haven.