Krukker & espalier

Du kan skabe hygge og stemning med velduftende blomster i krukker. Giv dit inde- og uderum nyt liv med smukke krukker fra Silvan. Vi har et bredt udvalg af udendørs krukker, plantevægge, blomsterkasser, espalier, blomsterkurve m.m. til haven. Men vi tilbyder også indendørs krukker, potteskjuler og blomsterkasser til reolen, vindueskarmen eller gulvet. Vores blomsterkrukker er fremstillet af forskellige materialer. Du finder de frostsikre materialer, som typisk er plast, træ og polyrattan. Disse krukker er meget robuste og vejrbestandige, så du slipper for at tage krukkerne ind om vinteren. Men du finder også indendørs potteskjulere, som typisk er fremstillet i glaseret keramik. Du finder altså mange forskellige krukker i forskellige størrelser, udformninger, materialer og farver i Silvan. Gå på opdagelse nedenfor, så du kan skabe et smukt inde- og uderum med krukker og espalier.

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Planter i krukker og på espalier

Plantekrukker er smukke og fuldender let en have. Hvad enten du har en stor eller lille have, ser det flot ud med plantekrukker. Det er også godt til at opdele haven og skabe eksempelvis skillevægge og små rum. Dyrkning af planter i en plantekrukke er de seneste år blevet meget populært. Man kan nemlig let flytte den rundt efter behov og give terrassen et grønt pift, ved at stille krukkerne på fliserne. Der er nemlig tit steder, hvor man gerne vil have blomster eller grønt, men måske ikke orker at grave fliser op. Her er plantekrukker en god of fleksibel løsning. Kan du godt lide at indrette din terrasse og have løbende, er det også let at flytte rundt på planter og blomster i krukker.

Espalier er også en pryd for haven. Det ser flot ud, når de grønne planter snor sig op af vægge eller et hegn. Der er også mange fordele ved at plante espalier. Særligt i den lille have, kan du let få plads til flere planter, ved at plante opad. Du kan også indrette din have i forskellige rum med espalier. Derudover har det også den fordel, at frugter ofte modnes hurtigere. Det er ikke alle planter der egner sig til at blive plantet i espalier, og du bør derfor udvælge planter, der tåler det. De mest oplagte planter til espalier er klatre- og slyngplanter. Du kan også plante frugttræer og stauder.

Pleje af din plantekrukke

Næsten alt kan gro i en plantekrukke. Du kan få krukker i mange forskellige størrelser, så derfor er det næsten kun fantasien der sætter grænser, når du skal vælge planter. Når du skal vælge en plantekrukke og krukker til udendørs brug, er det vigtigt at der er hul i bunden og et godt dræn. Det er nødvendigt uanset om du sætter løg, planter, sommerblomster eller flerårige planter. Det er en god ide at fylde 1/3 af krukken med leca eller lignende og derefter jord. Mange fylder også bunden med potteskår, som er en metode, der går flere århundreder tilbage.

Det er vigtigt at vande plantekrukker hyppigt, da det er begrænset hvor meget regnvand, der kan komme i krukker. Et godt tip er at vande om aftenen. Så planterne klar til en ny dag i solen. Plantekrukker kan dog også vandes for meget, hvilket kan gøre at de drukner. Tjek derfor altid jorden før du vander. Jord synker desuden når den vandes. Alligevel anbefaler vi at du beholder lidt afstand fra din plantekrukkes kant og til jorden. Så flyder vandet ikke over ved vanding og den tørrer ikke så let ud, da der kan fyldes mere vand i krukken.

I princippet kan du have planter i krukker året rundt, så længe både planterne og dine krukker tåler frost. Selvom det er vinter, er det stadig vigtigt at vande planter i krukker med jævne mellemrum. Flerårige planter er meget populære, da de blomstre år efter år. Det er eksempelvis planter som roser, rododendron og hortensia. De kan sagtens leve godt i plantekrukker og stå ude året rundt. Nogle planter kræver en bestemt jordtype for at trives godt. For eksempel skal rododendron have en mere sur jord. Undersøg derfor altid på før du planter, hvilken jord der er bedst.