Havetrampoliner

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken trampolin skal du vælge?

En trampolin giver anledning til mange underholdende timer i den friske luft. Det er sjovt for både store og små. Men det er ikke bare sjovt at hoppe på trampolin, det er også en rigtig sund aktivitet. I Silvan finder du trampoliner med net i forskellige størrelser. Du finder alt fra mindre modeller med en diameter på 366 cm til større modeller med en diameter på 488 cm, hvor hele familien kan folde sig ud. I Silvan finder du også reservedele til din trampolin. Du finder bl.a. springduge, kantduge, fjedre, sikkerhedsnet og meget mere, som kan gøre hopperiet lidt mere sikkert og sjovt. Du finder altså alt, du skal bruge for at skabe sjov og aktivitet i haven.

Er du i tvivl om, hvilken trampolin du skal vælge? Så læs med her. Vi forsøger nemlig at give dig et overblik over, hvad du bør overveje, inden du investerer i en trampolin. Der findes et hav af forskellige modeller, så det kan være svært at finde ud af, hvilken model du skal vælge. Men, der er dog nogle helt basale ting, du bør overveje. Du skal overveje følgende:

Hvor stor skal trampolinen være?

Noget af det første du skal tænke på, er naturligvis størrelsen på trampolinen. Her spiller flere faktorer ind. Det første er, hvor mange der skal hoppe på den. Er det kun et enkelt barn, der skal hoppe på den, så behøver den ikke være så stor. Men er det to eller tre personer, som skal hoppe på den, så er det vigtigt, at den har en vis størrelse - des større hoppeflade, des mindre er risikoen for, at man hoppe ind i hinanden. Det spiller også en rolle, hvad den skal bruges til. Hvis det bare er til at hoppe op og ned, som lidt motion, behøver den ikke have en stor overflade. Men hvis der skal være plads til at lave tricks eller andet, skal hoppefladen være noget større. Vores modeller kommer i tre forskellige størrelser: Ø366 cm, Ø427 cm og Ø488 cm. Der er altså rig mulighed for at finde den størrelse, der passer bedst til netop din familie.

Hvor skal trampolinen placeres?

Hvilken model og størrelse du skal vælge, afhænger naturligvis også af havens størrelse, og hvor den skal placeres. Det er vigtigt, at der er god plads omkring trampolinen. Der må ikke være overhængende grene eller andet, som man kan risikere at ramme, når man hopper. Derudover er det også vigtigt, at der ikke er buske, træer eller bygninger man kan ramme, hvis man skulle miste kontrollen og ryge ud over kanten. Det anbefales, at trampolinen placeres på et stødabsorberende underlag, som f.eks. græs. Hvis det ikke er muligt, og du placerer den på fliser eller asfalt, bør du altid montere et gummiunderlag eller andet under.

Hvad med kvaliteten af modellerne?

Med hensyn til kvaliteten af trampolinen, kommer brugen af den igen på banen. Hvis du f.eks. har gymnaster i familien, der ønsker at bruge den til at træne tricks og lignende, bør du se dig om efter en mere professionel model. De ligger naturligvis også i et højere prisklasse. Men, hvis det blot er til leg og almindelig aktivitet, kan du sagtens nøjes med en almindelig hobbymodel, som dem du finder i Silvan. Vores trampoliner er lavet med en kraftig ramme og rustresistente ben med galvaniserede stålrør. Derudover er springdugen UV-bestandig og vandbestandig. De kan derfor tåle at stå ude hele året rundt.

Find det rette tilbehør til din trampolin

Når du køber en TX trampolin i Silvan, følger der altid sikkerhedsnet med. Men det kan naturligvis ske, at det trænger til udskiftning. Derfor har vi også løse sikkerhedsnet til alle vores trampoliner, så du altid har styr på sikkerheden. Når noget bliver brugt, bliver det helt naturligt også slidt med tiden. Derfor er det vigtigt løbende at vedligeholde og udskifte nedslidte dele. Du finder derfor også springduge, kantpuder, fjedre og meget mere i vores sortiment. Da stellet på trampolinen er lavet i kraftige og holdbare materialer, holder det ofte længere end selve sliddelene. Derfor er det en klar fordel, at du altid kan få fat i reservedele til din trampolin.

Vi har også tilbehør, der gør hopperiet endnu sjovere. Vi har f.eks. en basketball kurv, der kan monteres på sikkerhedsnettet. Der medfølger basketball, så du har alt, du skal bruge for at komme i gang. Så er der rig mulighed for at få hele familien på springdugen og måske lave en hyggelig konkurrence ud af det. Hvis de helt små eller lidt ældre skal hoppe med, kan adgangen til trampolinen måske blive et problem. Men det kan let løses med en stige til trampolinen. På den måde kan alle let komme op, selvom benene måske er lidt for korte, eller du ikke har kræfterne til at hive dig op, over kanten. Da det ofte blæser i Danmark, kan det være en rigtig god idé at stormsikre din trampolin. Afhængigt af størrelsen, kan der være brug for to til tre sæt.

Sådan hopper I sikkert på trampolin

Det er rigtig vigtigt at tænke på sikkerheden, når det kommer til leg på trampolin. Der kan hurtigt ske skader, hvis I rammer ind i hinanden eller ryger ud over kanten. Sikkerhedsstyrelsen, forbrugerrådet Tænk og Børneulykkesfonden har sammen skabt en ”Hop med hovedet-kampagne”, hvor de giver fem gode råd til, hvordan du undgår skader og ulykker på trampolinen. Rådene er følgende:

  1. Hop kun én ad gangen. Jo flere der hopper på én gang, jo større risiko er der for at støde sammen. Hvis man alligevel hopper flere ad gangen, bør personerne være på cirka samme størrelse. På den måde undgår man, at f.eks. et lille barn bliver slynget meget højt op, hvis en større person hopper på samme tid.
  2. Husk sikkerhedsnet. Det er en rigtig god idé, altid at have et sikkerhedsnet på trampolinen. Hos SILVAN følger der altid sikkerhedsnet med, når du køber en TX trampolin. Det er med til at sikre, at man ikke ryger ud over kanten. Man bør herunder aldrig forsøge at hoppe over nettet, eller hoppe ind imod det med vilje.
  3. Pas på med tricks. Selvom det er sjovt at vise, hvad man kan - slå kolbøtter, saltomortaler og andet, kan det også være meget farligt. Hvis man lander forkert på f.eks. ryg eller nakke, kan man komme slemt til skade. Det anbefales derfor, at man lader være.
  4. Hold øje med de små. Børn under 6 år bør altid være under opsyn på en trampolin. De kan have problemer med at styre, hvordan de hopper og dermed også deres landinger. Derudover er deres knogler ikke lige så modstandsdygtige som hos ældre børn og voksne. Derfor er de mere udsat for skader på nakke og hoved.
  5. Gennemgå jævnligt trampolinen. Man bør aldrig hoppe på en trampolin med skader eller mangler. Det er derfor vigtigt, at man jævnligt tjekker den. En revnet dug eller utildækkede fjedre kan hurtigt føre til skader. Tjek, at skruer, bolte og samlinger sidder som de skal. Når vinter og efterår nærmer sig, og trampolinen ikke bliver brugt, anbefales det at tage nettet af og lægge det indendørs. På den måde holder det meget længere, da det ikke bliver udsat for vintersæsonens hårde vind og vejr.

Sådan bevarer du det gode naboskab

Langt de fleste sætter som oftest trampolinen længst nede i bunden af haven mod naboen, så du ikke har larmen og renderiet lige ved terrassen. Men det kan skabe gene hos naboen, hvis der er mulighed for at se over hæk eller hegn, når du hopper. Tag derfor hensyn til det gode naboskab, når du placerer din trampolin. Spørg eventuelt din nabo, om de vil føle sig generet, hvis du f.eks. placerer den op ad hækken. På den måde er alle glade, og hopperiet kan begynde.