Legetårne & gynger

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan vælger du et legetårn eller gyngestativ til haven

Haven er et fantastisk rum for børn, når der skal leges udendørs og fantasien skal slippes løs. Børn kan underholde sig selv i timevis, når haven ligger op til udfoldelse og leg. Derfor har vi her på siden samlet legetårne, gynger og forskellige redskaber, så du kan skabe et skønt legerum i haven.

Leg i haven er for børn i alle aldersgrupper. Der er dog lidt forskel på, hvilke krav børn stiller til haven alt efter deres alder. En ting er dog sikkert – med de rette redskaber, kan du let få alle aldersgrupper udendørs til leg og aktiviteter.

Helt små børn kan ofte lide at lege med forskellige redskaber. Vi har også et udvalg af gyngestativer til de helt små, så de sammen med en voksen kan gynge på gyngestativet.

De lidt større børn i børnehavealder og skole holder ofte af både af gynger, rutchebaner og klatrestativer. Det kan dog hurtigt tænkes at optage meget af pladsen i haven, men det er der heldigvis råd for. Med et legetårn kan du nemlig let skabe en integreret løsning, hvor du kan kombinere både gynger, rutchebane og klatrestativ i ét. Ved at stille legetårnet på et underlag af sand, kan du også skabe en sandkasse. Her kan børnene lege, når de er trætte af at gynge og klatre.

Et legetårn er en god løsning til sjov i haven og motiverer børn til udendørs leg i den friske luft. Et legetårn kan underholde børn i timevis, hvad enten der er tale om piger eller drenge. Legetårne er velegnede til både børnehavebørn og skolebørn – og måske endda også indimellem voksne. Der findes mange forskellige løsninger, og ofte kan et legetårn udformes på mange forskellige måder, så det passer til både haven og børnene. På legetårnet kan de lege med gynger, klatre og få bugt med en masse energi.

Sådan gør du legepladsen en del af haven

Hvad enten du vil have et legetårn, gyngestativ eller andre redskaber til leg i haven, er det en god idé at placere det sådan, at børn kan se hen til terrassen. Særligt hvis der er tale om små børn, vil de ofte gerne være en del af det øvrige liv i haven. På den måde kan du også se på, mens børnene leger. For at gøre legetårnet til en del af haven, kan du også plante blomster og buske med bær tæt på. Så kan børnene gøre det til en del af deres leg, og stille en lille lækkersult ved at spise af havens bær.

Investerer du i et legetårn til haven, bør du overholde gældende regler, hvis det er over 2,5 meter højt. Så skal det nemlig placeres mindst 2,5 meter fra skel. Det er dog en god ide at tjekke lokalplanen og den enkelte kommunes regler, hvis du vil sætte et større legetårn op i haven. I mange tilfælde kan du også spørge din nabo, før du sætter et legetårn op. Det er god naboskik og kan hjælpe dig til at finde en god placering af dit legetårn.