Udespa

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Udendørsspa og vildmarksbad giver dig ro og velvære i hverdagen

Findes der noget bedre end at slutte en travl dag af med at ligge i et opvarmet spabad udendørs og virkeligt slappe af? Med en udespa og et vildmarksbad får du en helt unik mulighed for at få mere ro og velvære i hverdagen. En udespa og et vildmarksbad giver nemlig de perfekte forhold for afslapning, da du kan løsne op i spændte og overbelastede muskler i det varme vand udendørs. Selvom der ligger sne på jorden, og der er frostgrader, så kan du stadig ligge i en behagelig temperatur i det opvarmede vand. En udespa eller vildmarksbad er også en optimal mulighed for, at du kan nyde hyggeligt samvær med familien eller vennerne, da der er plads til flere personer i spabadet.

Du kan få udespa og vildmarksbade i mange forskellige størrelser og typer. Derfor skulle det gerne være muligt for dig at finde en udespa eller vildmarksbad, som passer til dine behov og smag. Du kan f.eks. få et vildmarksbad i en mere naturlig stil i træbeklædning, som passer ind i naturens omgivelser. Hvis du mere er til et stilrent og moderne look, kan du også få dette. Her vil det typisk være en udespa, som du skal have, da disse har et mere moderne udtryk. Er du derfor til et spabad, der skal opvarmes med brænde, og som passer bedre ind i naturens omgivelser, skal du have fat i et vildmarksbad. Er du mere til en moderne og komfortabel løsning med opvarmning med el, skal du have en moderne udespa.

Hvad er et vildmarksbad?

Et vildmarksbad er et udendørsbadekar, som bliver opvarmet enten med brænde eller et tilkoblet varmelegeme. Vildmarksbade er kendetegnede ved at være lavet af træ. Helt oprindeligt var det nemlig et træbadekar, som blev varmet op med brænde i vildmarken. I dag er der dog flere og flere vildmarksbade, som har en glasfiber- eller plastikindsats, så det er lettere at vedligeholde dem. Du kan få vildmarksbade i mange varianter og prislejer, som adskiller sig i pris og kvalitet. Det er vigtigt, at du køber et vildmarksbad i høj kvalitet, da det befinder sig udendørs og derfor bliver udsat for meget slitage fra vind og vejr. Derfor skal det være holdbart og slidstærkt.

Sådan skal du opvarme dit vildmarksbad

De fleste vildmarksovne bliver opvarmet med træ. Det er med til at give en autentisk stemning af natur og vildmark, når røgen kommer op fra brændeovnen, og vandet i karet langsomt varmes op. Hvis du vil have den ægte følelse af vildmark og natur, skal du derfor have et vildmarksbad med brændeovn. En brændeovn er enten placeret indvendigt eller udvendigt på karet. Er den placeret indvendigt, får du en hurtigere og mere stabil opvarmning, mens den modsat optager en del plads i karet. Med en udvendig ovn får du mere plads i karet, men også en mindre stabil opvarmning. Vil du gerne have en lettere metode til opvarmning end brændeovn, kan du få vildmarksbade med elvarmere og gasovne.

Få vildmarksbad i glasfiber eller træ

Du kan i dag få et vildmarksbad i enten rent træ eller med plastik eller glasfiber på indersiden. Et vildmarksbad i rent træ har et mere autentisk og naturligt skær over sig. Dog foretrækker mange i dag at få et vildmarksbad med glasfiber- eller plastikindsats, da det er nemmere at rengøre og mere behageligt at sidde i. Det holder også længere, og der er mindre risiko for lækage af vand. Hvis du derfor gerne vil have et vildmarksbad, som kræver mindre rengøring, vedligeholdelse, og som har en bedre holdbarhed, så skal du gå efter et vildmarksbad med glasfiber eller plastik indvendigt.

Hvad er en udespa?

En udespa er utroligt lækker at have i hverdagen, hvor du har perfekte muligheder for afslapning og ro. Du kan få en udespa i utroligt mange typer, som varierer i forhold til størrelse, dybde og funktioner. Der er de helt simple udendørsspabade, som kun kan opvarme vandet. Samtidig er der de meget avancerede udendørsspabade med boblebade, massage og sågar lysterapi. Hvis du derfor drømmer om den fulde spaoplevelse i din have, skal du have en af de dyrere udgaver af udespa. De billigere udendørsspa er dog helt fine, hvis du bare gerne vil have en udespa til hygge og samvær i haven med venner og familie

Forskellen på en udespa og et vildmarksbad ligger typisk i opvarmningen af vandet i karet. En udespa er opvarmet med el, mens et vildmarksbad normalt opvarmes med en brændeovn. Valget mellem en moderne udespa med opvarmning gennem el og et vildmarksbad med opvarmning med brænde handler derfor om, hvilken have du ønsker. Drømmer du om en have med et naturligt og vildt udtryk? Så passer et vildmarksbad ind i denne type have. Drømmer du i stedet om en moderne have med komfort og luksus, så passer en moderne udespa bedre ind i denne stil.

En oppustelig udespa er pladsbesparende

Hvis du har en lille have eller ikke ønsker at have en fast udespa i haven, så er en oppustelig udespa en god løsning. En oppustelig udespa skal kun pumpes op, når du skal bruge den, og ellers kan du bare have den pakket sammen i skuret. Da en oppustelig udespa også er billigere end en udendørsspa, kan du også finde ud af, om udendørsspa er noget for dig, før du laver en stor investering. En oppustelig udespa giver dig også alle de fordele, som en normal udespa har, som f.eks. opvarmet vand, massage og boblebad.

Husk at placere en udespa eller et vildmarksbad på et stærkt og stabilt underlag

Ud over udgifter til køb af en udespa eller vildmarksbad skal du regne med også at bruge både tid og penge på at skabe det rette underlag til udespaen eller vildmarksbadet. Spabade vejer nemlig flere hundrede kilo, og dertil kommer også vandet i karet, som i mange spabade kan indeholde flere tusinde liter. Derfor vil der være et meget stort pres på det sted i din have, hvor du placerer den, så du skal sørge for at lave et stærkt og stabilt underlag til spaen. Du kan lave et underlag med f.eks. træ, fliser eller grus.

Placeringen af udespaen eller vildmarksbadet i haven er også et projekt i sig selv. Spabadet skal helst passe æstetisk flot ind i din have. Der er mange måder at gøre dette på. F.eks. kan du bygge spabadet ind i en træterrasse, så du går direkte fra træterrassen og ned i vandet. Dette er en flot og gennemført løsning. Et mindre omfattende projekt er at placere en udespa eller vildmarksbad på en fliseterrasse. Det er både en flot løsning og kræver ikke så meget af dig. Husk dog, at spabadet ikke skal være for tæt på dit hus, da det plasker med vand over det hele, når det bliver brugt.

Husk tilbehør til vedligeholdelse af vildmarksbad og udespa

Det er vigtigt, at du løbende vedligeholder dit vildmarksbad eller udespa. Der kan ophobe sig mange bakterier i vandet og karet, og derfor skal du skifte vandet i karet jævnligt og desuden rense det grundigt. Du kan tilføre vandpleje i karet, så du undgår, at der ophober sig bakterier i vandet. Det er også en god idé at få et låg eller overtræk til spabadet, så du undgår, at der kommer blade og skidt ned i vandet. Blade og skidt kan nemlig medføre, at der kommer endnu flere bakterier og snavs i vandet.

Da vildmarksbade har træbeklædning, kræver de også særlig træbehandling. Du skal her rense træet mindst en gang om året og give træet træolie. Vildmarksbade har mange forskellige typer træbeklædning, så det er vigtigt, at du giver træet den pleje og olie, som det kræver. Det er også meget forskelligt fra træsort til træsort, hvor ofte det skal have olie, og hvor meget pleje det ellers kræver. Dog skal det meste træ have jævnlig behandling, da det udsættes for meget slitage udendørs i skiftende vejr.