Vandpleje

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal man anvende vandpleje?

Det er vigtigt, at du vedligeholder din pool og dit badebassin. Med den rigtige vedligeholdelse og pleje, undgår du nemlig for mange bakterier i dit badebassin. Du opnår derudover også den rigtige pH-værdi i vandet, hvis du renser dit bassin regelmæssigt. Hvis du ikke renser dit badebassin regelmæssigt, så vil der ophobe sig for mange bakterier i bassinet. Dette kan få betydning for dem, som benytter badebassinet. De kan nemlig blive syge eller føle en form for ubehag, hvis bassinet indeholder for mange bakterier. De kan derudover også opleve maveonde, hudgener eller ørebetændelse. Det er derfor vigtigt, at rengør og udskifter bassinets indhold jævnligt.

I varme perioder, bliver vandet hurtigere beskidt, da badebassinet bliver brugt hyppigere. Du skal også tage højde for, at vi typisk sveder mere, men vi bruger også mere solcreme på varmere dage. Dette er alt sammen med til at gøre bassinet beskidt. Du skal også tage højde for, hvis din hund benytter sig af din pool, er det en rigtig god ide at rengøre poolen hyppigere. En hunds bakterier svarer nemlig til, hvis 30 mennesker har benyttet sig af poolen. Har din hund været i poolen for nylig? Så kunne det måske være en god ide at rense vandet. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke hælder et for højt indhold af klor og desinficerende. Dette kan nemlig være lige så farligt, som at over desinficerer bassinet.

Skal poolen renses med kemikalier?

Det lyder måske farligt, at skulle rense ens pool med kemikalier. Men du behøver ikke være bange, fordi det er det ikke. Produkterne er nemlig lavet til formålet. Og, du bliver nødt til at desinficerer din poolen, for at det bliver forsvarligt at bade i bassinet. I Silvan finder du mange renseprodukter til at vedligeholde din pool. Men det kan måske være svært at overskue, hvilke renseprodukter man skal købe? Hos Silvan har vi gjort det let for dig. Vi tilbyder nemlig en startpakke, som indeholder alle de plejemider, som er nødvendige for at vedligeholde din pool. Startpakken indeholder endda teststrimler, så du måle vandets pH-værdi og klorindhold. Du sikre dermed at dit bassin indeholder den helt rigtige pH-værdi.

Har du ikke brug for en startpakke? Så er det vigtigste, at du får renset dit bassin. En af de mest effektive rensemidler er klor. Det er den mest effektive måde at rengøre din pool. Ved at rense dit bassin med klor, så undgår du, at der ophober sig alger og bakterier i bassinet. Når du anvender klor, så dræber og desinficere du nemlig både alger, bakterier og insekter. Du får således en lækker og indbydende pool, hvor vandet er lækkert og klart.

Hvis du desinficerer dit bassin med klor, så får du både et synligt og hygiejnisk resultat. Man har i mange år brugt klor i svømmehaller. Der findes forskellige former for produkter, du kan bruge til at vedligeholde din pool. Du kan for eksempel gøre brug af klor starter. Det kaldes også en hurtig klor, da den anvendes, når du lige har fyldt vand i poolen. Det kan også avendes mere akut, hvis der er opstået et specifikt problem i poolen. Problemer, som blandt andet belægninger eller uklart vand. Du finder doseringen af produktet på beholderen, hvor der står, hvor mange gram du skal bruge pr. liter.

Har du brug for at få rengjort bassinkanten og bunden? Så kan du gøre brug af en børste og noget varmt vand. På den måde, kan du få vasket fedt, hudrester og diverse urenheder af. Det er nemt og hurtigt. Du skal dog være opmærksom på, at børsten ikke må være for hård. En for hård børst, kan ødelægge belægningen i stedet.

Sådan opnås den rigtige pH-værdi

>Når du skal vedligeholde din pool, så er det vigtigt, at du kontrollere vandets pH-værdi. Dette skal du særligt være opmærksom på, hvis du bruger poolen meget, i en periode. En gylden tommelfingerregel er, at pH-værdien skal være mellem 7,0-7,4. Dette er yderst vigtigt, da det klor du tilsætter, ikke vil have den rette virkning, hvis den er over eller under intervallet. Hvis du opretholder en sunde pH-værdi, så undgår du for surt eller basisk badevand. Du kan med vores Easy pH, behøver du ikke måle bassinets pH-værdi – dette klare Easy pH. Den tester og balancerer nemlig pH-værdien helt selv. Du kan derfor få mere tid til at nyde det gode vejr og din pool.

Hvordan plejer jeg - udover vandplejning?

Du kan selv gøre meget for at pleje din pool eller badebassin. Du kan især gøre meget ved jævnligt at rengøre dit bassin. Du kan også få lidt hjælp med på vejen, ved at købe et pool cover, når du eller dine børn ikke bruger poolen. På den måde undgår du, at nedfaldet fra træerne omkring bassinet falder i vandet. Hvis dette skulle ske, kan du samle det op med et net.

Der finder mange måder og gode råd til, hvordan du bedst muligt vedligeholder din pool. Men det er altid en god ide enten at følge brugsvejledningen, som følger med. Ellers kan du også altid finde hjælp og vejledning i vores mange butikker.