Før vi får set os om, er juleaften forbi, og det er tid til at se frem mod årets sidste begivenhed: Nytårsaften. Der er mange forberedelser, der skal gøres, og vi giver dig her et overblik over nogle af opgaverne.
Efter jul
Når det er tid til at pakke julepynten væk og se fremad mod nytårsaften, er det en god idé at være lidt ekstra grundig med nedpakningen af julepynten, så det kan holde mange år endnu.
Skal julepynten opbevares i et isoleret rum, der ikke er fugtigt, kan du nøjes med at opbevare det i almindelige flyttekasser. Det er en billig løsning, og de kan sagtens holde til mange års brug.
Hvis din julepynt skal opbevares i et skur, på loftet eller et andet sted, der ikke er isoleret, er det vigtigt at tænke over opbevaringen – især hvis der er tale om lyskæder, batterilys eller lign., der kan blive fugtskadet. Det er naturligvis også ærgerligt, hvis dine gamle julenisser i glanspapir går til, fordi de ikke er pakket ordentligt ind. Her er det en god idé at købe en eller flere tætsluttende plastkasser. De fås i mange forskellige størrelser.
Du kan med fordel bruge lidt ekstra tid på at organisere det med en logisk opdeling (opdel det for eksempel efter, hvilket rum det skal hænges op i næste år) og sætte mærkater udenpå, så det er nemt at finde næste år.
Gør boligen klar
Sikr postkassen mod hærværk
Mange boligejere bøvler med at få deres postkasse sprængt i stykker nytårsaften. Sørg for at sikre din postkasse, så du slipper for det. Mange nyere postkasser har en nytårssikring, hvor du kan låse lågen, så den ikke kan åbnes – tjek, om denne blot skal aktiveres. Har din postkasse ikke det, er der andre muligheder, du kan benytte dig af:
- Afmontér postkassen og tag den indenfor
- Undlad at låse postkassen, så lågen står åben
- Stil vand i bunden, så fyrværkeri, der kastes ind, bliver slukket. Husk dog at fjerne dette, før posten igen bringer pakker og breve ud. Er det frostvejr, kan du bruge kølervæske
- Sæt et stykke træ i spænd, der forhindrer, at lågen kan åbnes

Mangler du borde og stole?
Heldigvis behøver det ikke koste en formue, hvis du mangler borde og stole til eventuelle ekstra gæster. Forhør dig hos venner eller familie, om de har borde og stole, du kan låne. Du kan også anskaffe dig klapborde og klapstole, som er nemme at finde frem og gemme væk.
Pynt op til festen
Der findes et væld af forskellige typer pynt, du kan festliggøre din bolig med, hvis du skal stå for festen. Lad dig inspirere af det store udvalg af nytårspynt på silvan.dk, hvor vi både har hatte, bordbomber, selskabsspil og konfetti.
Skyd nytåret i gang med fyrværkeri
Vær opmærksom på sikkerheden
Fyrværkeri er flot og festligt, men det kan også være farligt, og man bør behandle det med respekt. Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet fem fyrværkeriråd, der er gode at følge, hvis du vil have en sikker og sjov nytårsaften
Fyrværkeri til børn og voksne
Selvom du har børn, behøver det ikke betyde, at I må undvære fyrværkeriet. Der findes nemlig mange slags fyrværkeri til både børn og voksne, så alle kan få en festlig aften. Skal det være sjovt og sikkert for børnene, kan de fornøje sig med knaldperler, hundeproppistoler, faldskærmsraketter eller lign. Til de voksne er det en god idé med batterier, fontæner og raketter. Her kan du lade dig inspirere af vores udvalg af fyrværkeri til både børn og voksne.
Efter nytårsaften
Når nytårsaften er vel overstået, er det tid til at få ryddet op efter nattens hændelser. Er det gået vildt for sig indenfor, er det vigtigt med de rette rengøringsmaterialer.
Har du sikret din postkasse mod hærværk, skal du huske at afmontere dette, så den kan bruges igen. Er din postkasse trods forberedelserne blevet udsat for hærværk, bør du undersøge hos dit forsikringsselskab, om de vil betale for en ny postkasse. Husk at overveje, om den nye postkasse skal være med en indbygget nytårssikring.
Silvan ønsker dig et godt nytår! Vi står klar til at hjælpe dig, hvis nytårsforsættet lyder på indendørs eller udendørs gør-det-selv-projekter, hvor boligen, skuret, haven, terrassen eller altanen skal have en overhaling.