Grønt hus har givet den gas med gode materialer, og i stuen har de arbejdet med deres absolutte signatur-materiale, nemlig tykke douglasplanker med en smuk struktur og en markant tegning af årerne.
Douglasgran er hårdere, stærkere og tungere end både fyr og almindelig gran, og træets høje indhold af harpiks og garvestoffer gør det også mere holdbart og fugttolerant. Opskåret træ har en smuk og varm, rødlig farve og er vanskeligt at skelne fra lærk, men douglasgran fås i bredere mål.
Det rustikke runde bord har samme funktion som det klassiske langbord: Plads til mange og ikke så meget pjat. Træet er slebet helt glat, behandlet med mørkebrun træolie og slebet igen over flere omgange. Olien lukker porrerne på træet og gør bordet nemt at holde, og den mørke farve giver det et eksklusivt udtryk. Benene er skruet ind i bordpladen nedefra, så man slipper for skruehuller i bordpladen.

Materialeliste
- Bordben (varenr. 9841787) – 2 stk.
- Douglas planke (varenr. 9842732) – 5 stk.
- Sort køkkenbordsolie (varenr. 1875648)
- Skruer (varenr. 9668449)
Husk: Trælim, skruetvinger og stiksav
Materialelisten er vejledende. I SILVAN-butikkerne hjælper vi med, at du får det helt rigtige med hjem til dit byg-selv projekt. Vi har også samlet materialerne online, du kan finde dem her.
Sådan bygger du et rundt spisebord
Inden du går i gang, bør du overveje størrelsen på bordet i forhold til antallet af ønskede siddepladser og rummet, det skal stå i. Spisebordet i grønt hus har en diameter på 120 cm, og der er plads til 6 stole.
1. Bordpladen laves af douglasplanker. Læg plankerne ud på et plant underlag med bagsiden opad. Vigtigt: Vent med at skære bordpladen rund. De to yderste planker (A) limes sammen med trælim. Hold dem sammen med skruetvinger, og lad dem sidde, til limen er helt tør.
2. Skru to tværgående planker (B) og bordbenene (C) på bordpladen. Vend bordet, så det står på benene.
3. Find centrum af bordpladen (D). Brug et lille søm, en snor og en blyant til at markere en cirkel på bordets diameter.
4. Brug en fintandet stiksav til at skære bordpladen rund. Slib efterfølgende kanterne med sandpapir.
Beton på den bløde måde
Nicolai og Lourdes Manco har sammen fire børn og masser af erfaring med
indretning og gør-det-selv-design. De fleste af deres møbler bygger de selv. Både fordi de kan, fordi det giver nogle super flotte og unikke løsninger, og fordi de på den måde kan komme rigtig langt med et begrænset budget.
Cement og lak på gulvet
Det silkematte betongulv er støbt direkte på det eksisterende betondæk. Gulvet er bygget op efter Nicolais egen opskrift med flere lag hjemmeblandet, tyndt cement. Hvert lag har fået lov til at tørre, hvorefter det er spartlet op, glittet og poleret med en betonslibemaskine. Til sidst er cementlaget lukket af med gulvlak. Det giver en smuk glans, der kaster lyset flot tilbage og gør gulvet nemt at holde.
Rå og organisk væg
De store vinduer giver et fantastisk lysindfald, men kan også få stuen til at virke lidt kold og upersonlig. Derfor er der masser af pondus på endevæggen, der er pudset op med en færdigblandet mørtel i to fint graduerede farver. Den mørke, skovgrønne farve i bunden definerer rummet og giver tyngde, hygge og karakter, mens den hvide giver lethed og loftshøjde.
Grib stilen
- Det hjemmestøbte betongulv giver et råt og industrielt look
- Gulvets silkematte overflade reflekterer lyset og gør udtrykket
mere eksklusivt - Den mørke væg giver pondus, karakter og definerer rummet
- Stuen bliver visuelt højere, fordi farven er lysere og lettere på den
øverste del - Hårdt og blødt møder hinanden i grå beton, varmt træ og andre
naturmaterialer - Genbrugsfund giver hygge og personlighed


Der er 14 dages fortrydelsesret på finansieringen. SILVAN Konto udbydes i samarbejde med Resurs Bank. Læs mere her.