Fragt: 0,00
I alt: 0,00
Henter varer...
Fragt: 0,00
I alt: 0,00
Gå til kassen
SILVAN Gør-det-selv
Stort sortiment - Hurtig levering - Nem returnering - Køb online/afhent i butik - Fri fragt ved online køb over 5.000 kr.
Læs mere om fragtpriser her
Varen er tilføjet din indkøbskurv

Isolering af nyt frostfrit skur.

Lars Larsen
#1 Oprettet: den 10. marts 2010 21:58
Jeg skal snart til at bygge et nyt frostfrit skur. Skurets ene side på 8 meter støder op til vores husmur, den anden langside ligger i skel ind til naboen. Skuret er 1,75 m bredt. Der bliver monteret isoleret dør ind til skuret i den ene gavlende. Tager bliver 18mm krydsfiner/brædder m. tagpap (ca. 30 graders fald). Siderne består af 100x100mm stolper for hver 2 meter (støbt 90 cm), spær og remme 45x145 mm, beklædning 19x100 mm brædder.

Nu til spørgsmålet:
Loft: Havde egentlig planlagt at krydsfineren skulle ned og hvile på remmen, men hvis der skal isoleres er det måske bedre, at der lige er et par cm frit til ventilering? Jeg må jo ikke isolere helt op til fineren, eller hvad? Ingen dampspær da det ikke skal direkte opvarmes, er det rigtig forstået? Altså tagpap-finer-luft-vindpap-iso-vindpap-gips ell. lign.
Væg: Hvordan gør jeg det nemmest, uden det tager for meget plads, i det i forvejen smalle skur? Samme som loft?
Gulv: overvejer 5-7 cm stabilgrus, 10 cm styrolit ell. lign, gulvfiner. Kan fineren lægges direkte oven på styrolitten, eller skal der monteres gulvspær på stolper i hegnet samt på indermuren? Har hørt at fliser kan gøre skuret fugtigt. Men vil omvendt også gerne undgå skimmel i fineren. Hvad med dampspær i gulvet?

Det var et langt spørgsmål, men vil være sikker på det bliver lavet ordentligt første gang.


Mvh. Lars
Anonym
#2 Oprettet: den 13. marts 2010 20:11
Jeg har lavet et isoleret rum, i forlængelse af en carport. Jeg satte vindpap på væggen, - isolering og indervæg. Under loftet - metalplader-, isolering og loftplader På gulvet, - fliser-, lagde jeg styroporplader, med gulvplader ovenpå. Der er isoleret vindue, og jeg skal have skiftet døren, med en rigtig, isoleret dør, så jeg, i givet fald, kan sætte varme på! Men husk udluftning!
Klaus Røder, Icopal
#3 Oprettet: den 15. marts 2010 08:45
Klaus Røder
Hej Lars
I et uopvarmet skur er der ikke krav om brug af dampspærre. Indbygning af en dampspærre vil dog heller ikke skade - og bygningen vil så være forberedt hvis du senere ønsker at opvarme skuret.
Uanset hvad er det imidlertid vigtigt at sørge for god ventilation. I taget via en ventilationsspalte på min. 45 mm mellem overside isolering og underside krydsfiner, og mulighed for udluftning til det fri gennem udhæng.
I væg med en min. 12 mm afstandsliste og efterfølgende lægtning og bræddebeklædning.
Anvendes der finer (træmaterialer) i gulvet skal der udlægges en dampspærre ovenpå isoleringen.

Kommentér

Besked:
[Bold] [Italic] [Underline]   [Quote] [Code] [Insert Image] [Create Link]   [Left Justify] [Center Justify] [Right Justify]   [More BBCode Tags]
[Font Color:] [Font Size:]
 
Vedhæft billede
Vedhæft billede
Vedhæft billede
Gem