Hyggelig terrasse til hele familien

Familien Helbergs nye terrasse skulle være hyggelig, nem at holde og let at justere efter skiftende behov. Løsningen blev en flot og markant belægning og en tydelig afgrænsning fra resten af haven.

Da Anja og familie for nogle år siden flyttede i villalejlighed nord for København, stod projekterne nærmest i kø. 
Familien besluttede i første omgang at koncentrere sig om at sætte selve huset i stand, så det ældre hus i dag er en lækker og moderne familiebolig med plads til både børn og voksne. Til gengæld fik haven lov til at passe sig selv. Indtil sidste forår, hvor turen endelig var kommet til det grønne rum.

Haven er ikke specielt stor, og dertil kommer, at den er opdelt i to, så hver familie har sit eget private lille område. Løsningen blev en hyggelig afgrænset terrasse med en smuk klassisk belægning af lyse, portugisiske chaussésten og klassiske 40x40x5 cm betonfliser.

For at skabe rum og privatliv, er to af terrassens sider afgrænset af et haveskur og et let skrånende plankeværk – begge i sortmalet træ for at skabe sammenhæng i byggeriet. De to åbne sider kan yderligere afgrænses visuelt med plantekasser, der fungerer som flytbare rumdelere, og med en stor parasol, der samler terrassen og understreger fornemmelsen af et ”rum i rummet”.

…
Anja og Tyge Helberg med døtrene Amalie og Olivia.
…
Pigerne Amalie på 8 år og Olivia på 5 år nyder skyggen under parasollen, der også er med til at forstærke følelsen af et rum i haven.
…
Anja har syet en langtidsholdbar hyggelig flagranke i voksdug, der kan tåle at være udendørs. Hun har valgt voksdug i forskellige farver fra SILVAN.
…
Anja har syet en langtidsholdbar hyggelig flagranke i voksdug, der kan tåle at være udendørs. Hun har valgt voksdug i forskellige farver fra SILVAN.
…
Familien har valgt at lave en hylde af en sortmalet osb-plade, som er sat op ved hjælp af bast og metalklamper. Hylden kan også sættes op med eksempelvis pink murersnor eller en læderrem.
…
I stedet for at lægge fliser helt ind til muren, har familien valgt at plante husløg, hvilket giver en dejlig steming. Husløg er valgt da de ikke kræver megen vand.
…
Den færdige terrasse har skabt et virkelig hyggeligt rum i haven. De mange små flytbare elementer på terrassen giver familien masser af muligheder for at udnytte terrassen.