Sådan genopfrisker du dine træhavemøbler

Når solen endelig kigger frem, kan vi næsten ikke komme ud på terrassen hurtigt nok. Og så er det lidt surt, hvis vores havemøbler er helt slidte og kedelige at se på. Derfor er det en god idé at holde træet ved lige og genopfriske møblerne, så du sikrer, de kan holde i mange år. Her er en tre-trins-guide til at holde havemøblerne ved lige.

…
Trænger dine havemøbler til en opfrisker? Læs med, og giv træet på dine havemøbler nyt liv.
Her er tre typer Gori, du kan bruge til at tage hånd om dine træhavemøbler.

Gori fjern belægninger
Hvis dine havemøbler har stået ude, så er det en god idé at starte med at rense træet på dine havemøbler med Gori fjern belægning. Det fjerner de sværere belægninger, der kan forekomme, når træmøblerne står udenfor. Det kan anvendes på alle udendørs træoverflader, så her kan du også give træterrassen og plankeværket en tur. Det kommer i en klar-til-brug dunk, så du nemt og hurtigt kan få bugt med de irriterende belægninger, inden træet skal plejes. Lad det sidde i cirka 15 minutter, og rens så efter med Gori trævask.

Gori trævask
Når Gori fjern belægning har siddet i cirka 15 minutter, kan du rense efter med Gori trævask. Det er en effektiv grundrengøring, som også kan bruges til indendørs træ. Så det er bare med at smøge ærmerne op, og gå i gang med hovedrengøringen af dine træmøbler. Når terrassen er ren, tørrer du de våde områder med en tør klud, så du er klar til næste og sidste skridt i processen.

Gori havemøbler olie
Med Goris havemøbler olie lægger du en finish på dine træmøbler, så de er klar til en sæson mere i vind og slud. Olien er særligt god til havemøbler i træsorterne teak, nyatoh og bangkiraj samt til trykimprægneret træ. Den går ind og giver træet en vandafvisende effekt, som styrker træets holdbarhed. Olien er også tilsat fungicider, som hindrer svampeinfektioner i træet. Vær opmærksom på, at hvis du bruger olien flere gange, kan det gøre træet mørkere i farven.

Tip: Husk også at tjekke og opstramme dine havemøblers skruer, så sikrer du, at møblerne forbliver stabile.