Frisk luft i hele huset

Få en god luftcirkulation i hele boligen. Hvert døgn producerer en familie på fire personer 10-15 liter vand i gennemsnit i form af damp og fugt ved at bade, lave mad og tørre tøj.

De fleste boliger er isoleret godt og tætte. Derfor kan fugten have svært ved at slippe ud. I det fugtige klima trives f.eks husstøvmider, og i murværket kan det medføre råd, svamp og mug.
Løsningen er enkel: Du skal blot skabe et luftfilter. Her er beskrevet hvordan du opsætter en simpel friskluft-ventil, men fremgangsmåden er stort set det samme for en ventilator. Husk der skal en el-installatør til at slutte strøm til.

Før du går i gang

God luftcirkulation gælder hele boligen - og især vådrum som badeværelse er vigtig at få godt udluftet. Et godt råd vil derfor være en friskluftsventil i stue, værelse og soveværelse, og en lille ventilator på toilet, badeværelse og bryggers. På den måde får man frisk luft i hele huset.

…
Trin 1
Bor hullet udefra med et borkrone på typisk 100 mm. Bor ikke helt igennem, men indtil centerboret er synligt på den indvendige side. Bor resten indefra. Borkrone kan lejes i SILVAN.
…
Trin 2
Sæt friskluftsventilen på røret, fjern frontlåget ved at dreje det til højre.
…
Trin 3
Før røret ind i murhullet og skru det fast med skruer på indervæggen.
…
Trin 4
Sæt filter, filterholder og frontlåg på plads, så du er færdig med den indvendige montage.
…
Trin 5
Fastgør risten på ydermuren med silikonemasse eller skruer (risten kan males). Løse riste fås også i kobber eller galvaniseret.